HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

3 yanlış 1 doğruyu götürüyor

3 yanlış 1 doğruyu götürüyor Gezi Parkı eylemlerinin yıldönümünde yaşananlar sosyal medyada yine orantısız zekâ patlaması yaptı.

3 yanlış 1 doğruyu götürüyor

3 yanlış 1 doğruyu götürüyor Gezi Parkı eylemlerinin yıldönümünde yaşananlar sosyal medyada yine orantısız zekâ patlaması yaptı.

En çok 3 çevik kuvvet polisinin 1 kadını gözaltına alırken çekilen fotoğraf paylaşıldı. Fotoğrafta, kırmızı pantolon ve kahverengi ceket giymiş, kilim desenli çantasını boynuna çapraz asmış bir kadın, 2'si robokop 3 polis tarafından gözaltı otobüsüne doğru götürülürken görülüyor. Fotoğrafın altında "3 yanlış 1 doğruyu götürüyor” yazıyor. İşte Gezi'nin yıldönümünde öne çıkan paylaşımlar:

Eyüp SERBEST / İSTANBUL


Geçen yıl Gezi Parkı eylemleri sırasında sosyal medyada en çok paylaşılan fotoğraflardan biri, hamile bir kadının karnına yazdığı yazı olmuştu. Kadının karnında "DirenGeziParkıGeliyorum. Yüzde 95” ifadesi yer alıyordu. Gezi Parkı'nın yıldönümünde ise bu fotoğrafla birlikte yüzünde maske ve gözünde gözlükle minik bir bebeğin fotoğrafı "İşte geldim” notuyla birlikte paylaşıldı.


Bir dükkânın kepengine yazılan "2. Sezon, 1. Bölüm” ifadesi de Gezi'nin yıldönümünde slogan oldu. Geçen yıl protestolar sırasında da Beyoğlu'ndaki mağazaların kepenklerine yazılan sloganlar yaratıcılığın sınırlarını zorlamıştı.


Güne damgasını vuran bir diğer paylaşım da Gezi eylemlerinin simgesi haline gelen kişilerin çizimleri oldu. Fotoğrafla birlikte "Yenilmezler” notu da paylaşıldı.


Sosyal medyada öne çıkan bir diğer fotoğraf ise Gezi Parkı'nda yere sprey boyayla yazılan "Geri geldik” yazısı oldu.




          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler