HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Acayip insanlar

Hindistan’da 12 yaşındaki Arşid Ali Kan’ın...

Acayip insanlar

Kuyruklu çocuğa ‘tanrı’ diye tapıyorlar!

Bölgedeki inanış, Ali Kan’ın yarı maymun-yarı insan Hindu tanrısı Hanuman’ın yeniden hayata dönmüş hali olduğu üzerine. Bu yüzden küçük çocuğa para ve hediyeler yollanıyor, karşılığında ise kendilerini ‘kutsamasını’ istiyor.

Doktorlar ise ‘kuyruk’ benzeri uzuvun çocuğun omuriliğindeki anormal gelişme sebebiyle görülebildiğini ve acil müdahale edilmesinin gerekliliğini açıkladı. Gördüğü ilgiden memnun olduğunu söyleyen Ali Kan da, kuyruğunu ‘tanrıdan bir hediye’ şeklinde yorumluyor, ameliyat olmayı ise düşünmüyor.


Paris ve Nicky isimli bu kızların sinir sistemleri ve kanları dahil her şeyleri aynı. Dana küçükken anneleri tarafından sirkçi bir kadına satıldılar. Ancak bir avukatın girişimiyle sirklerde gösteri yapmaktan kurtuldular.


Talihsiz ikizler, 1932 yılı yapımı Freaks filmi dahil bir çok filmde rol aldı.


Bu 'vahşi' adamlar zihinsel sorunlu cüceler olarak dünyaya geldiler. Eko ve İko adıyla 1852'ye kadar sirklerde çalıştılar.


26 yaşındayken anneleri tarafından bir Lyman Warner isimli sirkçiye verildiler.


226 gram olarak dünyaya geldi. Boyu ise sadece 17 santimdi.


1864 yılında Meksika'da dünyaya gelen ve Zarate ismi verilen bu kadın, hâlâ dünyanın gelmiş geçmiş en küçük insanı ünvanını taşıyor.


12 yaşında ABD'ye gelerek sirklerde çalışmaya başladı. 26 yaşında öldü.


Tıpta agromenali denilen büyüme hastalığı bulunan Earle, dev cüssesiyle sirklerde çalıştı.


Filmlerde oynadı. Bir hilkat garibesine göre normal işlerde de (şarap pazarlamacısı) çalıştı. Resim ve heykel yaptı.


1950 yılında "Uzun Gölgeler" isimli bir şiir kitabı yayımladı.


Victor Hugo'nun Notre Dame'ın Kamburu'ndaki Quasimodo'nun gerçek hayattaki karşılığıydı. Paris'te yaşayan ve takma adı "Le Bossu" olan bu adamın gerçek adı bilinmiyor.


Grace McDaniels isimli bu kadına verilmiş hoş bir isim değil 'terlik surat'...


Görüntüsünün aksine son derece nazik bir insan olan bu kadın, bir çok gazetede" dünyanın en kötü kadını" diye yaftalanmaktan kurtulamadı.


Rusça, İnglizce ve Almanca bilen bu çocuk, talihsiz görünümünün kurbanı oldu. Sirklerde çalıştı ve köpek gibi numaralar yaparak havladı.


Meksikalı yerlilerden olan bu kadının sadece ölüm yılı (1860) biliniyor. Aynı zaman da kocası olan Amerikalı Theodor Lent tarafından satın alındı.


Maymuna benzeyen görüntüsü nedeniyle sirklerde oynamaya zorlandı.


Simon Metz isimli bu adam "topuz kafalı" olarak tanındı. Sirklerde oynadı.


Zihinsel sorunları bulunmasına rağmen dans etmeyi şarkı söylemeyi beceriyordu. Sadece 10'a kadar sayabilen Schlitzie, 40 yaşındayken öldü.


Prince Randian isimli bu adam, kolsuz ve bacaksız dünyaya geldi.


Sirk ve filmlerde oynadı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler