HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti'nin çok istediği o ilde son durum ne

Yerel seçimlere kısa bir süre kalırken İzmir’de yapılan bir kamuoyu araştırması CHP’nin kalesi İzmir’de AK Parti’nin yaklaşık 10 puan önünde olduğunu ortaya koydu.

AK Parti'nin çok istediği o ilde son durum ne

Yerel seçimlere kısa bir süre kalırken İzmir’de yapılan bir kamuoyu araştırması CHP’nin kalesi İzmir’de AK Parti’nin yaklaşık 10 puan önünde olduğunu ortaya koydu.


İzmirli seçmenin yüzde 42.5’inin oyunu alan CHP’yi yüzde 33.9’luk oranı ile AK Parti izledi.

Objective Research Center’ın (ORC) İzmir Seçmen Tercihleri Araştırması tamamlandı.


İzmir seçmeninin siyasi parti ve aday tercihlerini tespit etmek amacıyla gerçekleştirilen araştırma, 19 – 23 Ekim 2013 tarihleri arasında 30 ilçede, farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerden, yaş cinsiyet ve eğitim kotalarına göre tesadüfü yöntemle seçilmiş toplam 7 bin 236 denek ile yüz yüze görüşülerek gerçekleştirildi.


Araştırmada “Önümüzdeki yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?” diye sorulurken İzmirli seçmen CHP’ye oy vereceğini belirtti.

Son zamanlarda AK Parti’nin İzmir’de CHP ile arasındaki oy farkını azalttığı öne sürülürken ORC’nin araştırması CHP’nin, kalesi İzmir’de hala AK Parti’nin yaklaşık 10 puan önünde olduğunu ortaya koydu.


Araştırmaya katılan İzmirli seçmenin yüzde 42.5’i CHP’ye oy vereceğini belirtirken, yüzde 33.9’luk kesim AK Parti’ye oy vereceğini ifade etti. CHP ve AK Parti’yi yüzde 9.1’lik oranı ile MHP takip etti.


AK PARTİ “YILDIRIM” DİYOR

Araştırmada ayrıca ankete katılan CHP seçmenine, Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri Aytun Çıray, Birgül Ayman Güler, Mehmet Ali Susam, Alaattin Yüksel, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan, eski Milletvekili Canan Arıtman ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer sorularak, “Bu isimlerden hangilerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak görmek isteyip istemediğinizi belirtiniz?” diye soruldu.


Ankete katılanların yüzde 67’si Aytun Çıray’a “isterim” yanıtını verdi. Çıray’ı yüzde 65.7 ile Kocaoğlu takip etti, yüzde 59.9’luk kesim de Tartan’a “isterim” dedi. Milletvekili Güler’e “isterim” diyenler yüzde 56.3, Susam’a “isterim” diyenler yüzde 56, Yüksel’e “isterim” diyenler yüzde 40.5, Aslan’a “isterim” diyenler yüzde 37.4, Soyer’e “isterim” diyenler ise 28.1 oldu.


Araştırma ayrıca AK Parti seçmenin yüzde 92’sinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı İzmir’de “Büyükşehir Belediye Başkanı” olarak görmeyi istediğini gösterdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler