HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ak Saray’a cami geliyor

Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerinde yaptırılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullanacağı AK Saray’ın içinde cami projesi bulunduğu ortaya çıktı.

Ak Saray’a cami geliyor

Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerinde yaptırılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullanacağı AK Saray'ın içinde cami projesi bulunduğu ortaya çıktı.


4 minareli olarak plana dahil edilen caminin yapımının ne zaman bitirileceği bilinmiyor.


3 BLOK HİZMETE GİRİYOR: SÖZCÜ, 29 Ekim'de Cumhuriyet resepsiyonu ile kullanıma başlanacak AK Saray projesinin detaylarına ulaştı.


3 blok halinde köşke hizmet verecek bölüm tamamlandı. Bu hafta içinde bazı birimler buraya taşınacak. Ancak diğer bölümlerde çalışma devam ediyor.


AK SARAY'A ÖZEL CAMİ: Şimdiye açıklanmayan cami projesi, köşk yerleşkesinin ana girişine yakın bölümüne yapılacak. Yola sıfır olarak planlandı. Köşk yerleşkesinden ayrı girişi olacak.


Cami 4 minareli olarak tasarlandı. Caminin etrafındaki bölümlerle birlikte büyük bir alanı kapladığı görülüyor. Projenin maketi incelendiğinde binlerce kişinin ibadet edeceği kadar büyüklükte olduğu anlaşılıyor.


200 METRE İLERİDE CAMİ VAR: Köşk'ün Beştepe tarafında 200 metre ileride cami bulunuyor.


TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu tarafından yaptırılan Beştepe Camii, AK Saray'ın hemen köşesinde bulunuyor.


Bu kadar yakın mesafede cami olmasına rağmen neden ayrı bir cami yaptırıldığı anlaşılamadı.


HAVUZ İÇİNDE ÇARDAK:

AK Saray başlangıçta Başbakanlık binası olarak yapıldığı için konut bölümü yoktu. Projeye sonradan eklenen konutun kaba inşaatı bitmiş durumda. Erdoğan'ın konuta İlkbahar aylarında taşınabileceği belirtiliyor.


Konutun mimarisinde de Selçuklu-Osmanlı izleri bulunuyor. Bahçesinde büyükçe bir havuz eklendi. Havuzun üzerinde ise cami avlusundaki şadırvanları çağrıştıran büyük bir çardak yer alıyor.



Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler