HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akıllı saatler geliyor

İşte giyilebilir teknolojinin en çok merak edilen ürünlerinden olan akıllı saatler

Akıllı saatler geliyor

Giyilebilir teknolojinin en çok merak edilen ürünlerinden olan akıllı saatler, teknoloji devleri ve daha küçük şirketler arasında soğuk savaş yaratıyor.

Akıllı saatler sayesinde teknolojinin en eski ürünlerinden biri olan kol saatleri yeniden geleceğin cihazları olarak görülmeye başlandı.

İşte bugün geliştirilmekte olan akıllı saatler ile ilgili söylentiler:


Samsung, uzun süreden beri bir akıllı telefon üzerinde çalıştığını geçen Mart ayında kabul etti. İsminin Samsung Galaxy Altius olduğu iddia edilen cihazın gelecek ay tanıtılacağı da söylentiler arasında.


Apple’ın artık yeni bir ürüne ihtiyacı olduğu görüşlerinin ardından şirketin bir akıllı saat ürünü üzerinde yoğunlaşacağı söylentilerini arttırdı. Resmi bir açıklama yapılmasa da Apple CEO’su Tim Cook’un Google Glass hakkındaki olumsuz sözleri ve bileğe takılan bir akıllı cihazın daha ilgi çekici olacağını söylemesi iWatch’un gelecekte netleşeceğini gösteriyor.


Giyilebilir teknolojinin odağında şuan için Google Glass’ın bulunduğu bir gerçek. Bununla beraber Google’ın giyilebilir teknolojide sadece gözlükte kalacağı beklenmiyor. Motorola’yı satın aldıktan sonra Moto X akıllı telefonunu çıkartan şirketin yine Motorola ile beraber çalışarak bir akıllı saat üretebileceği söylentiler arasında.


Microsoft’un 2004’te başlattığı akıllı kişisel obje teknolojisi projesinin üzerinden çok geçmesine rağmen önemli bir ürün çıkmadı. Ancak şirket geçen Nisan ayında ‘gücünü Microsoft işletim sisteminden alan küçük dokunmatik cihazlar’ üzerinde çalışıldığını açıkladı.


LG markalı bu dokunmatik ekranlı akıllı saat birkaç sene önce piyasaya çıkmıştı. Şirket şuana kadar bir açıklama yapmasa da akıllı saat sektöründe geride kalması beklenmiyor.


Hem Android hem de iPhone’a Bluetooth ile bağlanabilen Sonostar akıllı saat.


Akıllı saat sektöründe Çinlilerin de önemli planları var. Çift çekirdekli, 2 megapiksel kameralı, şarjı 48 saat dayanabilen inWatch One da bunlardan biri.


Bir başka Çinli akıllı saat Geak Watch Android 4.1 ile uyumlu. Ayrıca Wi-Fi, GPS, FM radyo özellikleri de var.


Sony’nin Android ile uyumlu akıllı saati Bluetooth destekli,1.6 inç LCD ekrana sahip ve su geçirmez.


Nike portWatch GPS de özellikle sporseverler için geliştirilen bir akıllı saat.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler