HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akıllı saatler ve bileklikler

Akıllı saatler ve bileklikler

Samsung Galaxy Gear Özellikler: 1.6 inç dokunmatik ekran (Super AMOLED 320 x 320 piksel), 800 MHz işlemci, 512 MB RAM, 4 GB dahili bellek, 1.9 megapiksel kamera, Bluetooth 4.0, 315 mAh pil.

Destekli cihazlar: Galaxy S4, S3, Note 3 ve Note 2 gibi özel Samsung akıllı cepler.

Açıklama: Samsung'un ilk akıllı saati birçok ilgi çekici özelliğe sahip ve bir saatten çok bir akıllı cebi andırıyor. En önemli özelliği ise kayışındaki kamerası. Pili ömrü maalesef çok uzun değil, ancak 3 gün kadar dayanabiliyor. Cep telefonunuzdaki mesajlarınızın bildirimlerini görebiliyorsunuz ama okuyamıyorsunuz. Cep telefonu üzerinden telefon görüşmesi ise yapılabiliyor.

Fiyat: 800 TL


Sony Smartwatch 2 Özellikler: 1.6 inç dokunmatik ekran (220 x 176 piksel), 800 MHz işlemci, 512 MB RAM, 4 GB dahili hafıza, Bluetooth 3.0, NFC, 315 mAh pil.

Destekli cihazlar: Android 4.0 ve sonrası sürüme sahip Android akıllı cepler.

Açıklama: Sony, akıllı saat piyasasına giren ilk firmalardan. Smartwatch 2, Sony'nin üçüncü akıllı saati. Teknik olarak Galaxy Gear'dan biraz daha geride, ama fiyatı da buna uygun olarak daha düşük. Çok sayıda cihazla uyumlu olması bakımından avantajlı bir akıllı saat.

Fiyat: 500 TL


Qualcomm Toq Özellikler: 1.55 inç Mirasol dokunmatik ekran, Bluetooth 3.0, 240 mAh pil.

Destekli cihazlar: Android 4.0.4 sürümüne sahip Android akıllı cepler.

Açıklama: İşlemci üreticisi olan Qualcomm da akıllı saat piyasasında. Mirasol ekran teknolojisi kullanıyor. Şu an için yalnızca Amerika'da piyasada olan Toq, düşük güç kullanımıyla dikkat çekiyor.

Yurt dışı fiyatı: 250 dolar


MyKronoz ZeNano Özellikler: 1.54 inç dokunmatik ekran (240 x 240 piksel), 256 MB dahili hafıza, Bluetooth 2.1, 300 mAh pil.

Destekli cihazlar: Android 2.3 ve sonrası sürüme sahip Android akıllı cepler ve iOS 4.0 ve sonrası sürüme sahip Apple iPhone'lar.

Açıklama: İsviçre'den gelen bu saat, gayet iyi bir donanım ve uygun fiyatla geliyor. En dikkat çekici özelliği ise hem Android ceplerle hem de iPhone'lar ile uyumlu olması.

Yurt dışı fiyatı: 130 Euro


simvalley Mobile AW-414 Özellikler: 1.5 inç dokunmatik ekran (240 x 240 piksel), 1 GHz çift çekirdekli işlemci, 512 MB RAM, microSD ile arttırılabilir bellek, SIM kart yuvası, 3 megapiksel kamera, Bluetooth 4.0, 600 mAh pil

Destekli cihazlar: (bir cep telefonuna ihtiyacı yok)

Açıklama: Android 4.2.2, micro SD ve SIM kart yuvasıyla, simvalley Mobile AW-414 tam takım bir akıllı cepten farksız. Boyutuna oranla performansı da gayet iyi. Diğer akıllı ceplerle bağlantı kurarak çalışan bir işlevi yok. Çünkü cep telefonu yerine kullanılmak amacıyla tasarlanmış.

Yurt dışı fiyatı: 200 Euro


I'm Watch SmartWatch Özellikler: 1.54 inç dokunmatik ekran (240 x 240 piksel), 128 MB RAM, 4 GB dahili hafıza, Bluetooth 4.0, 450 mAh pil.

Destekli cihazlar: Android 4.0 ve üzeri cihazlar, iOS 4.0 ve üzeri iPhone'lar.

Açıklama: Bu pahalı akıllı saat, kendisi için özelleştirilmiş bir Android kullanıyor ve kendine has uygulamaları ve uygulama mağazası var. Android ve iPhone'lar ile uyumlu. Bluetooth üzerinden bağlantı kuruyor.

Yurt dışı fiyatı: 300 Euro


Magellan Echo Özellikler: 1 inç ekran (128 x 128 piksel), Bluetooth 4.0

Desteklediği cihazlar: iOS 4.0 ve üzerine sahip iPhone'lar

Açıklama: Magellan Echo, bir akıllı cep ile saat arasında denge kurmaya çalışıyor. Ekranı dokunmatik değil ve yalnızca siyah beyaz. Buna rağmen akıllı cebinizle Bluetooth üzerinden bağlantı sağlayıp önemli bildirimleri gösterebiliyor. Şu an için uygulama seçenekleri sınırlı.

Yurt dışı fiyatı: 150 Eur


Metawatch Strata Özellikler: 1.3 inç ekran (96 x 96), Bluetooth 2.1

Destekli cihazlar: Android 2.3 ve üzeri Android cepler, iOS 6.0 ve üzeri iPhone'lar.

Açıklama: MetaWatch tarafından geliştirilen bu saatler çeşitli görünüşlerde geliyor. Siyah beyaz ekranına kendi ihtiyacınıza göre dört tane widget koyabiliyorsunuz. Mesaj bildirimleri ve hava durumu gibi.

Yurt dışı fiyatı: 100 Euro


Cookoo SmartWatch Özellikler: 1.26 inç ekran (144 x 168 piksel), 1 MB dahili hafıza, Bluetooth 4.0, su geçirmez

Destekli cihazlar: 4.3 ve üzeri Android cepler, iOS 4.0 ve üzeri iPhone'lar.

Açıklama: Bildirimler saatin ortasındaki küçük ekranda görünüyor. Fakat içeriği görüntüleyemiyoruz. Cihaz iOS ve bazı Android akıllı cepleri destekliyor.

Yurt dışı fiyatı: 100 Euro


Pebble SmartWatch Özellikler: 1.26 inç ekran (144 x 168 piksel), 80 MHz CPU, Bluetooth 2.1

Destekli cihazlar: 2.3 ve üzeri Android cepler, iOS 5.0 ve üzeri iPhone'lar

Açıklama: Büyük elektronik firmalarından daha önce, Pebble SmartWatch projesi Kickstarter ile başlamıştı. E-ink ekrana sahip saat, akıllı cebinize Bluetooth ile bağlanıp bildirimleri gösterebiliyor.

Yurt dışı fiyatı: 190 Euro


Samsung Gear 2 Neo Özellikler: 1.63 inç dokunmatik ekran (Super AMOLED, 320 x 320 piksel), 1 GHz Çift çekirdekli işlemci, 4 GB dahili hafıza, 512 MB RAM, 300 mAh pil, su geçirmez

Destekli cihazlar: Bazı Samsung Galaxy cihazlar

Çıkış tarihi: Nisan 2014

Yurt dışı fiyatı: 279 Euro

Açıklama: Yeni Gear 2 Neo, bir önceki modele yalnızca küçük geliştirmeler getiriyor. Farklı tarafları arasında, Android yerine Tizen işletim sistemi kullanması ve kamerası olmaması sayılabilir.


Samsung Gear 2 Özellikler: 1.63 inç dokunmatik ekran (Super AMOLED, 320 x 320 piksel), 1 GHz çift çekirdekli işlemci, 4 GB dahili hafıza, 512 MB RAM, 300 mAh pil, 2 megapiksel kamera

Destekli cihazlar: Bazı Samsung Galaxy cihazlar

Yurt dışı fiyatı: 300 Euro

Açıklama: Gear 2'nin özellikleri, Neo Gear 2'ninkilere çok benziyor. Ama ona ek olarak bir kameraya sahip. Bunun yanında su geçirmez, ve Tizen OS kullanıyor.


ZTE Bluewatch Özellikler: 1.26 inç ekran (144 x 168 piksel), 1MB ROM, Bluetooth 3.0

Destekli cihazlar: Belli değil

Çıkış tarihi: Belli değil

Fiyat: Belli değil

Açıklama: ZTE Bluewatch, Sony ve Samsung'dan ziyade, Pebble için bir rakip diyebiliriz. Şu an için çıkış tarihi belli olmasa da, bu sene içinde göreceğimizi tahmin ediyoruz.


Nike + Fuelband SE Özellikler: LED ekran, Bluetooth 4.0, 50 veya 70 mAh pil

Desteklediği cihazlar: iOS 4.0 ve üzeri iPhone'lar ve iPad'ler.

Açıklama: Yalnızca Apple'ın iOS'u ile uyumlu olan bu fitness bandı, yaptığı çeşitli ölçümleri LED ekranında gösterebiliyor.


Fitbit Flex Özellikler: 5 LED ışık, Bluetooth 4.0

Destekli cihazlar: Android 4.0 ve üzeri akıllı cepler, iOS 5.0 ve üzeri iPhone/iPad'ler.

Açıklama: Fitbit Flex, sadece 5 LED ışıkla bildirimleri gösteren çok şık bir fitness bandı.


Jawbone UP Özellikler: Ekran yok, jack üzerinden veri alış verişi, yeni sürümü Bluetooth 4.0 destekliyor.

Destekli cihazlar: Android 4.0 ve üzeri cihazlar, iOS 4.0 ve üzeri iPhone/iPad'ler.

Açıklama: Jawbone Up, bir ekrana ihtiyaç duymuyor. Çünkü yaptığı tüm ölçüm verilerini akıllı cebinizde topluyor. Özel Up App uygulamasıyla uyuma, egzersiz ve yeme alışkanlıklarınızı ölçebilirsiniz. Alarm olarak bileğinize titreşim verme özelliği de çok hoş.

Yurt dışı fiyat: 120 Euro


Sony Core Özellikler: ekran yok, Sony işlemciye sahip, Bluetooth, NFC

Destekli cihazlar: Android cihazlar

Çıkış tarihi: 2014'ün ikinci çeyreği

Yurt dışı fiyatı: 100 Euro

Açıklama: Sony Core da, tıpkı Jawbone Up gibi ekrana sahip değil ve verileri cep telefonunuza gönderiyor. Core ünitesini çıkarıp başka cihazların üzerine takmak da mümkün.


Garmin Vivofit Özellikler: LCD ekran, Bluetooth 4.0, değiştirilebilir pil, su geçirmez

Destekli cihazlar: Android 2.3 ve üzeri akıllı cepler, iOS 5.0 ve üzeri iPhone/iPad'ler.

Çıkış tarihi: Mart 2014

Yurt dışı fiyatı: 120 Euro

Açıklama: Gramin Vivofit'in ekranındaki çubuk, siz hareket edince aşağıya inmeye başlıyor. Pili bir yıla kadar dayanabiliyor. Ekranı ise ışık saçmadığı için karanlıkta okunamıyor.


Polar Loop Özellikler: LED ekran, Bluetootgh 4.0, 25 mAh pil

Destekli cihazlar: iOS 6.0 ve üzeri Apple iPhone/iPad'ler.

Yurt dışı fiyat: 85 Euro

Açıklama: Polar Loop, tüm standart fitness özelliklerine sahip olmanın yanında, göğüs aparatıyla kalp atış hızınızı ölçebiliyor. Bunun yanında yalnızca Apple'ın iOS'unu destekliyor.


Samsung Gear Fit Özellikler: 1.84 inç dokunmatik ekran (AMOLED kavisli, 432 x 128 piksel), 800 MHz çift çekirdekli işlemci, 210 mAh pil, Bluetooth 4.0

Destekli cihazlar: Bazı Samsung Galaxy cihazlar

Çıkış tarihi: Nisan 2014'de bekleniyor

Yurt dışı fiyatı: 219 Euro

Açıklama: Samsung'un yeni Gear Fit saati, yeni trend olan kavisli ekranla geliyor. Saat tüm standart fitness işlevlerini yerine getirebilmenin yanında, su geçirmez yapıya sahip.


LG Lifeband Touch Özellikler: OLED dokunmatik ekran, Bluetooth 4.0

Destekli cihazlar: Android 4.2 ve üzeri cihazlar, iOS 4.0 ve üzeri iPhone ve iPad'ler.

Çıkış tarihi: 2014'ün ilk çeyreği

Fiyat: Belli değil

Açıklama: OLED ekrana sahip bu fitness bandı, telefonunuzdaki müzikleri ve aramaları kontrol etmek için özelliklere sahip. LG'nin kendi fitness uygulamasının yanında, diğer firmaların geliştirdiği uygulamaları da destekliyor.


Cep telefonunuzdaki bildirimlerden haberdar olmak için artık her defasında cebinizden çıkarmanıza gerek yok. Akıllı saatinize şöyle bir bakın, olay bitmiştir. Şuna hiç şüphe yok ki gelecekte pek çok kişi akıllı saat ve bilekliklerle dolaşacak. Peki şu an elimizde ne var? Bu yılın sonlarına doğru çıkması beklenen iWatch bir yana, teknoloji devleri yarışa çoktan girdi bile. İşte sadece "saat" deyip geçemeyeceğiniz teknolojinin son nimetleri... (Chip Online)

En Çok Aranan Haberler