HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akıllı telefonların en büyük dertleri

Son aylarda milyonlarca satan ve hemen her cebe giren akıllı telefonların sorunları bitmek bilmiyor.

Akıllı telefonların en büyük dertleri

Son aylarda milyonlarca satan ve hemen her cebe giren akıllı telefonların sorunları bitmek bilmiyor. Kimisine yapılan bir güncelleme sonrası telefon çökme sorunu yaşarken, kimisi de şarjı birkaç saat içinde tüketiyor.


Araştırma şirketi Fixya'nın son raporuna göre batarya ömrü konusunda en kötü durumda olan telefon iPhone 5S'den başkası değil.


Özellikle 3G'nin açık olduğu durumlarda telefonun bataryası son derece hızlı tükeniyor ve dolayısıyla düşük bir performans gösteriyor.


Her ne kadar batarya kullanımında A7 işlemcinin iyileştirme yaptığını Apple öne sürse de, kullanıcılardan gelen şikayetler cihazda kullanılan A7 işlemcinin de bu derde deva olamadığını gözler önüne seriyor.


Parmak izi koruma teknolojisi de kullanıcıların temkinli yaklaştığı bir teknoloji. Kimi kullanıcılar şifreli güvenliğin daha etkili olduğunu düşünüyor.


Samsung'un ise Galaxy S5'lerde parmak izi yerine göz tarama teknolojisine yer vereceği düşünülüyor. Bu sistemin ne kadar güvenilir olduğunu da zaman gösterecek.


Samsung Galaxy S4 kullanıcılarının yoğun olarak şikayet ettiği noktalardan biri cihazın 13 megapiksel dahili kamerası açıldığında aşırı ısınması.


Aşırı ısınma sorunu yaşayan S4 sadece kamera modunda bu sorunla karşılaşmıyor. Bazı uygulamaları telefonda fazla kurcalamakta cihazda aşırı ısınmaya neden oluyor.


Diğer yandan Galaxy S4'lerin karanlık kontrast ekranı da gün içinde telefonunu kullananlar için sorun olabiliyor ve cihazın ekranındaki bilgileri görmek son derece güç oluyor.


Galaxy S4 ve S3'lerde görülen sorunlardan biri de cihazın bazı temel işlemlerde son derece yavaş çalışması. Telefon rehberi ve SMS gibi temel işlemleri kullanmak isteyenler gereğinden fazla beklemek durumunda kalıyor.


Android 4.3 güncellemesi özellikle Galaxy S3 ve S4'lerde beraberinde büyük sorunları da getiriyor.


Bu güncellemeyi yapan kullanıcıların telefonları yer yer çökerken, bazı zamanlar WiFi bağlantısında kopma yaşanabiliyor veya batarya tüketimi çok daha hızlı olabiliyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler