HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Android'in bilinmeyen özellikleri

Samsung, LG, Huawei, HTC ve Sony gibi cep telefonu devlerinin en büyük ortak noktası Android işletim sistemini kullanmaları... Peki Android'i ne kadar tanıyoruz? İşte Android cihazların pek bilinmeyen bomba özellikleri...

Android'in bilinmeyen özellikleri

Samsung, LG, Huawei, HTC ve Sony gibi cep telefonu devlerinin en büyük ortak noktası Android işletim sistemini kullanmaları... Peki Android'i ne kadar tanıyoruz? İşte Android cihazların pek bilinmeyen bomba özellikleri...


Parmağınızı kaldırmadan mesajlaşın Google Keyboard uygulamasını Google uygulama mağazasından indirerek tek elle çok daha hızlı bir şekilde mesajlaşabilirsiniz. Bunun için herhangi bir harfe basın ve parmağınızı kaldırmadan diğer harflere kaydırın. Hepsi bu... Samsung'un yeni akıllı telefonlarında bu özelliğin halihazırda olduğunu da belirtelim.


Yüz tanıma kilidi Sadece PIN kodu girerek değil, yüz tanıma özelliğini kullanarak da telefonunuzu kilitleyebilirsiniz. Bunun için Ayarlar>Ekran Kilidi>Yüz Tanıma kısmına girin.


Ekran görüntüsü almak Telefonunuzun ekran fotoğrafını çekip kaydetmek mi istiyorsunuz? iPhone'larda Home+Power tuş kombinasyonuyla bu mümkünken, Android cihazlarda ise Home+Power ve ses açma butonlarına tıklıyoruz. Böylece ekranın ışığı yanıp sönecek ve ekran görüntüsü kaydedilecek.


Çağrı geldiğinde yapılacaklar Bir çağrı aldığınıda avucunuzu telefonun orta noktasına temas ettirerek cihazı sessize alabilir, ya da elinizi kaydırarak ekran görünütüsünü alabilirsininiz. Bunun için Ayarlar'a girerek Palm Motion özelliğinin açık olduğuna emin olun.


Fotoğraf ve videolarınızı filme dönüştürün İlk olarak Google Plus uygulamasına giriş yapıp ayarlardan Auto Backup (Otomatik Yedekleme) özelliğini açın. Artık çekilen her fotoğraf Google Plus uygulamasındaki klasörde saklanacak. Ardından "Fotoğraflar" kısmının en üstündeki ufak video kamera ikonuna tıklayın. Daha sonra filminizde kullanmak istediğiniz dosyaları seçin, tarzınızı, arkaplan müziğinizi ve temanızı belirleyip gerisini Google+'a bırakın.


Renkleri ters çevirin Ayarlar>Erişebilirlik (Accessibility) bölümünden Negative Colors'a girin ve menü renklerini tersine çevirin. Gayet basit.


Pil durumunu öğrenin *#0228# numarasını çevirip batarya durumu hakkında fazlasıyla detaylı bilgilere vakıf olabilirsiniz.


Google'da sesinizle arayın Google'da parmaklarınızı kullanmak yerine sesinizi kullanarak da arama yapabilirsiniz. Bunun için Google'da iken Mikrofon ikonuna tıklamanız yeterli.


Chrome'da açık sayfalarınız cebinizde Android'in en kullanışlı uygulamalarından olan Chrome'a giriş yaptıysanız Android diğer tüm Chrome tarayıcılarında açık olan sayfalarınıza erişmenize izin veriyor. Bunu yapmak için Menu'den "Other Devices"a basmanız gerekiyor.


Gözünüz ekrandayken kararmasın Ekrana bakıyorken ekranın bir süre işlem olmadığı için kararması pek çoğumuzun hoşuna gitmeyen bir özellik. Bunu aşmak için ise Settings>Smart Screen>Smart Stay yolunu kullanın. Artık gözünüz telefonda olduğu sürece ekran kararmayacak.


Kotanızı yakın markaja alın Telefonlarımızla farkında olmadan çok kota tüketiyoruz. Oysa Ayarlar'da bulunan Veri Kullanımı (Data Usage) özelliğini kullanarak kota sınırına dayandığınızda bundan haberdar edilebilirsiniz.


Gizli animasyonu açın Ayarlar>Cihaz Hakkında (About Device) bölümüne girin ve Android Version'ı seçin. Sürüm numarası üzerinde parmağınızı dokundurduğunuzda gizli animasyona ulaşmış olacaksınız.


Cihazlarınızı tokuşturarak paylaşın NFC özelliğin açık olduğu iki cihazı ele alalım. Android Beam veya S Beam özelliği açıksa herhangi bir dosya açıkken iki cihazı birbirine tokuşturun. Hepsi bu...

          • -

En Çok Aranan Haberler