HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankara'nın yüksek takipçili Twitter kullanıcıları

Türkiye’de bir “tweet” ile gündemi değiştirmeyi başarabilen Twitter’ın Ankaralı kullanıcıları, yüksek takipçi sayıları ile dikkat çekiyor.

Ankara'nın yüksek takipçili Twitter kullanıcıları

Türkiye’de bir “tweet” ile gündemi değiştirmeyi başarabilen Twitter’ın Ankaralı kullanıcıları, yüksek takipçi sayıları ile dikkat çekiyor. Politikacıların hakim olduğu ilk 10 listesinde ilginç bir isim de bulunuyor.

Hürriyet


Ankara’ya hakim olan politik iklim, Başkent’in sosyal medya karnesine de yansıyor. İletişimin, Türkçe’de “cıvıltı” anlamına gelen “tweet”ler ile sağlandığı, “kuş” şeklindeki simgesi ile tanınan ünlü sosyal ağ Twitter’da Ankara’nın en çok takipçiye ulaşan tweetlerini politik isimler atıyor.

Başkent’te yüksek takipçi sayıları ile dikkat çeken siyasilerin arasına girmeyi başaran ilginç bir isim de var. Cinsel sağlık üzerine çalışmalar yapan Psikoterapist Doktor Cem Keçe, 600 bine yaklaşan takipçi sayısı ile Ankara’nın ilk 10’unda yer alıyor.


SİYASİLERİN ARASINDA BİR DOKTOR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet liderleri Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve kabine üyelerinden oluşan ilk 10’un son sırasında siyaset dışı bir isim olan Psikoterapist Doktor Cem Keçe yer alıyor.

Listenin ilk sıralarında yer alan isimler az sayıda kişiyi takip ederken, takipçi sayılarının yüksekliği ile dikkat çekiyor. Listenin sonlarına yaklaştıkça, takipçi sayısı azalırken, takip edilen kişilerin sayısı ise yükseliyor. İşte Başkent’in en yüksek takipçili Twitter kullanıcıları:


1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara’da Twitter’ın en yüksek takipçili kullanıcısı. Cumhurbaşkanı Gül, 4 milyon 34 bin 577 kişi tarafından takip ediliyor. Gül, sadece Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın Türkçe ve İngilizce tweetler attığı iki ayrı hesabı takip ediyor. Gül’ün attığı tweet sayısı ise bin 273.


2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

Başkent’in en çok takipçili ikinci Twitter kullanıcısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oluyor. Erdoğan’ın 3 milyon 743 bin 322 takipçisi var.

Başbakan Erdoğan Twitter’da kimseyi takip etmiyor. Erdoğan’ın konuşmalarının Twitter kullanıcılarına aktarıldığı hesaptan bugüne dek 2 bin 539 tweet atılmış. Bu hesap, Erdoğan tarafından kişisel olarak kullanılmıyor, fakat tweetler parti yönetiminin bilgisi dahilinde atılıyor.


3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Ana Muhalefet Lideri ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 1 milyon 155 bin 180 takipçisi ile Başkent’te üçüncü sıraya yerleşiyor. Kılıçdaroğlu’nun da Twitter’da takip ettiği herhangi bir hesap bulunmuyor. CHP lideri, takipçilerine bugüne dek bin 952 tweetle ulaşmış.


4- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Twitter’daki takipçi sayısı 1 milyon 92 bin 221. Bu rakamla Ankara’da dördüncü sıraya yerleşen Davutoğlu, 64 kişiyi takip ediyor. Takipçilerine temasları hakkında bilgiler veren, fotoğraflar paylaşan Davutoğlu bugüne dek 733 tweet atmış. Öte yandan Davutoğlu’nun İngilizce ve Arapça dillerinde iletiler paylaştığı iki ayrı hesabı bulunuyor.


5- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 1 milyon 91 bin 752 takipçisi ile Başkent’in 5’inci sırasında. 198 kişi takip eden Gökçek, Twitter’ı aktif kullanan siyasetçiler arasında yer alıyor. Takipçileri ile sık sık diyaloğa giren, Zaman zaman oluşturduğu hashtagleri TT listesinde üst sıralara çıkaran Gökçek, bu güne dek 46 bin 364 tweet atmış.


6- Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Twitter’da 986 bin 84 takipçiye sahip. Arınç sosyal ağda aralarında Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’ın bulunduğu 6 kişiyi takip ediyor. Daha çok katıldığı etkinlikleri fotoğrafları ile birlikte paylaşan Arınç’ın hesabından bin 767 tweet atılmış.


7- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Twitter’da 727 bin 156 takipçisi bulunuyor. Bahçeli sosyal ağda herhangi bir kullanıcıyı takip etmiyor. Genel Başkan Bahçeli’nin konuşmalarının aktarıldığı Twitter hesabından bugüne dek 963 tweet gönderilmiş.


8- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç

Ankara’nın çok takipçili Twitter kullanıcıları arasında yer alan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ı 658 bin 337 kişi takip ediyor. Bakan Kılıç’ın Twitter’da takip ettiği 272 hesap bulunuyor. Özlü sözler paylaşmayı ve retweet yapmayı seven Bakan Kılıç’ın bugüne dek gönderdiği 8 bin 659 tweet bulunuyor.


9- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Twitter’da 646 bin 981 kişi tarafından takip ediliyor. Bakan Şimşek sosyal ağdaki 348 kişiyi takip ediyor. Türkçe ve İngilizce iletiler gönderen Şimşek, bugüne dek 13 bin 51 tweet atmış.


10- Psikoterapist Doktor Cem Keçe

Ankara’nın en çok takipçili 10’uncu hesabı ise cinsel sağlık konusunda çalışmaları bulunan Psikoterapist Doktor Cem Keçe’ye ait. İlk 10’daki siyasi isimlerin arasında tek başına girmeyi başaran Doktor Keçe’yi Twitter’da 591 bin 740 kişi takip ediyor. Cinsel sağlık konusundaki yazıların yanı sıra fotoğraf ve videolar paylaşan Doktor Keçe, 771 kişiyi takip ediyor. Keçe’nin bugüne dek gönderdiği 15 bin 72 tweet bulunuyor.

HAYALİNİ KURDUM AMA SİYASET DÜŞÜNMÜYORUM

Ülkeyi yöneten siyasilerle Twitter’da ilk 10’u paylaşan Doktor Cem Keçe’ye politikaya atılmayı düşünüp, düşünmediğini sorduk. Siyasetin kirlendiği görüşünü savunan Keçe şunları söyledi: “Devir sosyal medya devri... Sosyal medyayı doğru kullananlar takipçilerini ve popülaritesini artırıyor. Ancak her popüler olanın siyasete girmesi gibi kural olduğunu düşünmüyorum. ‘Biz büyüdük ve kirlendi dünya!’ diye Yeni Türkü’nün bir parçası var, çok severim. Bu şarkıdaki gibi biz büyüdük ve kirlendi siyaset. Bu nedenle yıllar önce hayalini kursam bile, kirlenen ve yıpranan siyasetin içinde olmayı hiç düşünmüyorum.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler