HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Apple'dan yeni uygulamalar

Apple'ın San Francisco'da düzenlenen yazılım geliştiriciler konferansında iOS 8, OSX Yosemite ve yeni akıılı ev otomasyon platformu tanıtıldı.

Apple'dan yeni uygulamalar

Apple'ın San Francisco'da düzenlenen yazılım geliştiriciler konferansında iOS 8, OSX Yosemite ve yeni akıılı ev otomasyon platformu tanıtıldı.


Apple merakla beklenen ve dün düzenlediği etkinlikte mobil işletim sistemi iOs’un 8. Versiyonunu, OSX Mavericks’in yerine OSX Yosemite’yi ve akıllı ev otomasyon sistemini görücüye çıkardı.


İNTERAKTİF UYARILAR

Telefonunuzda şarkı dinlerken, ya da bir video izlerken ekranınıza bir Facebook mesajı, ya da Whatsapp mesajı düştüğünde artık aynı ekran üzerinden cevap verebileceksiniz.


GELİŞMİŞ E-POSTA

Apple cihazlarında standart olarak gelen mail uygulamasını da geliştirdi. Artık ufak bir kaç kaydırma hareketiyle mailleri açma, kapama ya da silme işlemi yapılabilecek.


SPOTLIGHT

Apple’ın arama uygulaması Spotlight da yenilendi. Artık arama yaptığınızda sadece telefonunuzdaki ya da Macbook’unuzdaki dosyalar önünüze gelmeyecek. Telefonuzda ya da Mac’inizde bulunmayan bir şarkı ya da uygulama arattığınızda o uygulama ya da şarkıyı iTunes Store üzerinde gösterecek.


DEVAMLILIK

Apple bu konferansında kendi cihazları arasındaki iletişimi de daha iyi hale getirdiğini açıkladı. Bir örnek vermek gerekirse evinizdesiniz ve bilgisayarınızda çalışıyorsunuz. Birden evin diğer ucunda bıraktığınız iPhone’unuza bir arama geliyor. İşte böyle bir durumda bu çağrıyı Mac’iniz üzerinden cevaplama imkanınız olacak. Ekranda arayan numara belirecek ve Mac’inizi hoparlör olarak kullanabileceksiniz. Bir SMS aldığınızda bu SMS tüm Apple cihazlarınızda belirebilecek.


SAĞLIK KİTİ VE SAĞLIK UYGULAMASI

İnsanların akıllı telefonlarıyla spor, sağlık gibi uygulamaları sıklıkla kullandığının farkında olan Apple kendi sağlık uygulamasını iOS 8’de standart olarak sunuyor. Bu uygulama ile telefonunuzda kullandığınız diğer sağlık ve spor uygulamalardaki datalar toplanıyor ve sizin günlük bir analizinizi çıkartabiliyor.

Günlük kaç kalori yaktığınız kaç km mesafe kat ettiğiniz gibi verileri depolayıp raporlamanıza imkan sağlıyor. Apple spor alanında uygulamayı geliştirmek için şimdiden Nike ile sağlık alanında geliştirmek için ise Mayo Clinic ile görüşmelere devam ediyor.


AİLE PAYLAŞIMI

Aile paylaşımı sayesinde 6 kişiye kadarki aileler aynı takvimi, satın alınmış uygulamaları paylaşabiliyor. Aile paylaşımı uygulaması çocuklarınızın sizden habersiz yapabileceği iTunes satın almalarının da önüne geçebiliyor. Çocuklarınızın telefonlarını tanımladığınızda bundan sonra satın alacakları her uygulama için sizin onayınız gerekiyor.


iCLOUD FOTOĞRAF KÜTÜPHANESİ

Apple’ın bulut uygulaması iCloud sayesinde çektiğiniz fotoğrafları Apple sunucularına yükleyerek hem kaybolmasının önüne geçmiş hem de tüm cihazlarınızdan bu fotoğraflara ulaşma imkanınız oluyor.


Artık iCloud’daki bir fotoğraf üzerinde herhangi bir düzenleme yaptığınızda bu düzenleme diğer tüm cihazlarınızdan da görülebilecek.


KABLOSUZ ARAMA

Bu servis kablosuz ağın olduğu ortamlarda kullanıcıların kablosuz ağı kullanarak arama yapmasını sağlıyor.


Yani bulunduğunuz ortamda GSM şebekesi yok ancak bir kablosuz ağ var ise telefon görüşmelerinizi bu kablosuz ağ üzerinden yapabileceksiniz. Bu özellik ABD’de şimdilik sadece T-Mobile kullanıcıları tarafından kullanılabilecek.


BATARYA

iOS 8 ile gelen bir özellik de ayarlar bölümünde pilinizi hangi uygulamaların en çok tükettiğini görebileceğiniz bir ekran olması. Bu sayede kullanıcılar şarjlarını gereksiz yere tüketen uygulamaları kapatıp telefonlarını daha uzun süre kullanabilecek.


YENİ ARAMA

Bir diğer özellik de Safari’ye Google, Bing ve Yahoo’nun dışında eklenen DuckDuckGo isimli arama seçeneği.


Bu seçenek sayesinde kullanıcılar arama bilgilerinin arama motorları tarafından takip edilmesinin önüne geçmiş olacak. Böylelikle sanal alemde mahremiyete önem veren kullanıcılar bu özelliği kullanarak aramalarının kayıt altında tutulmasının önüne geçebilecek.


KAMERA

iOS 8’deki değişikliklerden kamera uygulaması da nasibini almış durumda. Ayrı odaklama, diyafram kontrolleri, seri çekim ve zamanlamalı çekim gibi yenilikler geliyor. iPad kullanıcılarına da panoroma çekim özelliği gelen yeniliklerden biri.


FACETIME

FaceTime’da artık arama bekletme özelliği olacak. Bu sayede FaceTime kullanarak görüşme yaptığınız anda başka bir FaceTime araması gelirse birini beklemeye alıp diğeriyle görüşme olanağınız olacak.


AKILLI EV OTOMASYONU: HOMEKIT

Apple'ın merakla beklenen bir diğer ürünü ise HomeKit adı verilen akıllı ev otomasyonu da görücüye çıktı. HomeKit bir ürün değil bir iletişim standardı olarak açıklandı. Apple cihazlarla entegre olacak ev otomasyonuna örneğin Siri (Apple'ın sesli komut servisi) kullanarak 'yatmaya hazırlan' dediğinizde ışıklarınızı kapatacak, kapılarınızı kitleyecek. Apple ev otomasyon sisteminin şu an piyasadaki liderleriyle HomeKit'i geliştirdiğini belirtiyor.


Dün gerçekleşen etkinlikte Apple hakkında bazı istatistiklere de yer verildi.


Son bir yılda iOS cihaz satın alan yeni kullanıcı sayısı ise 130 milyon civarında.


Satılan iOS cihazlar arasında iPhone 500 milyon ile ilk sırada.


iPad 200 milyon ile ikinci, iPod Touch ise 100 milyon ile üçüncü sırada bulunuyor.








          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler