HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aspir içeren gıdalar zayıflatıyor!

Aspir içeren gıdalar zayıflatıyor!

Aspir içeren gıdalar zayıflatıyor!

Ege Üni­ver­si­te­si İlaç Ge­liş­tir­me ve Far­ma­ko­ki­ne­tik Araş­tır­ma Uy­gu­la­ma Mer­ke­zi AR­GE­FAR Yö­ne­tim Ku­ru­lu Üye­si Prof. Dr. Ul­vi Zey­bek; as­pir ya­ğı­nın, vü­cut­ta yağ de­po­lan­ma­sı­nı azal­tı­cı et­ki­siy­le ki­lo ver­me­ye yar­dım­cı ol­du­ğu­nu açık­la­dı.


Dok­tor kon­tro­lün­de ya­pı­lan sağ­lık­lı bir di­yet ön­ce­lik­li ola­rak vü­cut­ta­ki yağ ora­nı­nı azalt­mak için ya­pı­lı­yor.


İş­te tam bu nok­ta­da ek ola­rak alı­nan do­ğal be­sin des­tek­le­ri de bu sü­re­ci hız­lan­dır­ma­da yar­dım­cı olu­yor.


Yağ kas den­ge­si­ni dü­zen­li­yor.


“Cart­ha­mus tinc­to­ri­us” bit­ki­sin­den el­de edi­len ve ol­duk­ça özel bir yağ olan as­pir ya­ğı...


İçe­ri­ğin­de­ki Kon­ju­ge Li­no­le­ik Asit (CLA) ile vü­cut­ta yağ se­vi­ye­si­ni azal­tı­cı bir et­ki oluş­tu­ru­yor.


İçe­ri­ğin­de­ki esan­si­yel doy­ma­mış yağ asit­le­ri ile vü­cut­ta­ki yağ ve kas den­ge­si­ni de dü­zen­li­yor.


Prof. Dr. Ul­vi Zey­bek; esan­si­yel doy­ma­mış yağ asit­le­ri­ni yük­sek mik­tar­da içe­ren as­pir ya­ğı­nın, hi­po­li­pi­de­mik ya­ni yağ se­vi­ye­si­ni azal­tı­cı et­ki­si ol­du­ğu­nu be­lirt­ti.


Prof. Zey­bek; “As­pir ya­ğı; me­ta­bo­liz­ma­yı hız­lan­dı­ra­rak, yağ / kas den­ge­si­ni dü­zen­le­me­ye ve ki­lo ver­me­ye yar­dım­cı ola­bi­li­r”­ de­di.


Bitki ve tohumlardan üretilen doğal besin desteği aspir yağı; yağ depolanmasını azaltıcı özelliğiyle son dönemlerde kadınların gözdesi haline geldi.


Kilo vermeye yardımcı olduğu için diyet programlarına dahil edilen aspir yağı, metabolizmayı hızlandırıyor.


Haricen kullanıldığında selülitleri de önlüyor


5 yıllık Ar-Ge çalışması sonucu yüksek standartlarda ve el değmeden soğuk pres yöntemiyle üretilen aspir yağı Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi ARGEFAR işbirliğiyle geliştirildi.


Soğuk pres yöntemiyle hazırlandı.


Bu yöntemde, ürüne herhangi bir ısıl işlem uygulanmıyor.


Bu yöntemde herhangi bir kimyasal madde de ürüne katılmadığı için tamamen doğal yöntemlerle tohumların yağları çıkartılıyor.


Dolayısıyla tohumdaki tüm yağda çözünen ve güçlü antioksidan olan D ve E vitaminleri, mineraller ve besin öğeleri yağa geçiyor.


Aynı zamanda soğuk presle üretilmiş yağların diğer yöntemlerle elde edilenlere göre sağlık için yararlı bileşikler açısından daha zengin olduğu da tespit edilmiş.

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler