HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atama kararnamesinin şifreleri

Emniyette beklenen İl Emniyet Müdürleri kararnamesi de çıktı.

Atama kararnamesinin şifreleri

Emniyette beklenen İl Emniyet Müdürleri kararnamesi de çıktı.

15 İl Emniyet müdürü merkeze çekilirken, 24 ile emniyet müdürü atandı. Merkeze alınan 4 emniyet müdürünün açıklama ve operasyonları çok tartışılmıştı.

İşte o isimler :


DİYARBAKIR İL EMNİYET MÜDÜRÜ RECEP GÜVEN

Diyarbakır’a ilk atandığında daha önce söylediği bir cümleyi tekrarlayınca siyasi partiler ve toplumun diğer kesimlerinden çok sert tepki görmüştü : “Dağda ölen teröriste ağlayamıyorsanız insan değilsiniz…”

Başbakan Erdoğan, o dönemde yaptığı konuşmada Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'e sert çıkarak; “Yerimizi iyi bileceğiz, görevimizi yapacağız. Bırakın siyaseti siyasetçiler yapsın… Eline silah alan çocukları iyi çocuklardı diyerek mazur gösteren anlayışa prim vermedik, onları da savunamayız. Biz evlatlarımızı katleden ve bu mücadeleler esnasında ölen terörist için de ağlamayız. Bunu böyle bilmeye de mecburuz. Kalkıp da birilerini memnun etmek için böyle ifadeler kullanamayız” demişti...


ADANA İL EMNİYET MÜDÜRÜ AHMET ZEKİ GÜRKAN

Uzun yıllar emniyetin istihbarat biriminde görev yaptı. İstihbarat Daire Başkanlığı’nda iken Güvenlik Daire Başkan Yardımcılığı’na kaydırıldı. Birinci sınıfa terfi ettikten hemen sonra da Isparta İl Emniyet Müdürlüğü’ne atandı. Gürkan, Adana İl Emniyet Müdürü olduktan sonra da bir çok proje geliştirdi. Ancak, Hükümetin dershane kararları ile birlikte gerilen ortamda yaptığı operasyonlarla adından söz ettirdi.

Adana’dan Suriye’ye götürülen TIR’ı durdurup arama yaptırdı. Bini aşkın roket başlığının bulunduğu TIR’la ilgili hemen basın açıklaması yapıp, fotoğraf ve görüntülerini dağıttırdı… Oysa bu TIR’ın MİT’in kontrolünde olduğu ve kontrollü teslimat yaptığı iddia edilmişti.


HATAY İL EMNİYET MÜDÜRÜ RAGIP DURAN

Bu olaydan bir ay sonra bu kez ikinci TIR olayı patlak verdi… MİT kontrolünde yol alan TIR durduruldu. İkinci kriz çıktı. Bu TIR’la ilgili ihbarın da polis tarafından yapıldığı iddia edildi. Kriz çıktı. TIR’ı durduran güvenlik birimleri hakkında hemen işlem yapıldı. Savcının ısrarına rağmen arama izni verilmedi. TIR Ankara’dan gelen talimatla yoluna devam etti.

Emniyet Müdürü Duran’ın görev yaptığı dönemde Hatay’da bir çok olay yaşandı. Gezi Parkı olaylarında bir genç yaşamını yitirdi. Reyhanlı’da patlama meydana geldi. 54 kişi yaşamını yitirdi.


İZMİR İL EMNİYET MÜDÜRÜ ALİ BİLKAY

İzmir’de TCDD ve limanlara dönük baskınların seçimde Ak Parti adayı Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’ı zor duruma düşürmek için yapıldığı iddia edildi. Binali Yıldırım da aynı konuya dikkat çekti. Sabah operasyonu yürüten polis şefleri akşam saatlerinde görevlerinden alındı. Gece de kararnameye Ali Bilkay eklendi. Emniyette ” vuruşarak çekilmeyi tercih etti” yorumlarına neden oldu.


ANKARA İL EMNİYET MÜDÜRÜ KADİR AY

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde uzun yıllar Yabancılar Daire Başkanlığı’nda görev yaptı. Ak Parti Hükümetleri döneminde sürekli İl emniyet müdürlüğü yaptı. Yaklaşık 8 yıl Muğla İl Emniyet Müdürlüğü görevini yürüttükten sonra Ankara’ya atandı.

Gezi olayları ilk başladığında polisin göstericileri dağıtmakta tereddüt etmesi nedeniyle Başbakan Erdoğan’ın gözünden düştü.

Polise yönelik atama rüzgarında da hızlı davranmadı. Önceki gece yapılan 350 polisin atamasına itiraz ettiği imzalamadığı iddia edildi. TCDD’ye yönelik gözaltılarda da İçişleri Bakanlığı ile ters düştü. Görevden alınacağını hissedince de önceki gün izne ayrıldı. Kararnamesi izindeyken çıktı.


GAZİANTEP İL EMNİYET MÜDÜRÜ ÖMER AYDIN

Mesleğe adım attıktan sonra bir çok ilde görev yaptı. Ergenekon soruşturmaları başladığında operasyonu yürüten merkezde görev aldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi’nde başkan yardımcıydı. 1. Sınıf emniyet müdürlüğüne terfi ettikten sonra ilk olarak Tokat İl Emniyet Müdürlüğü’ne atandı. Terör örgütü PKK’nın Tokat kırsalındaki grubuna ağır darbeler indirilmesinde büyük rol oynadı. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’nden sonra Gaziantep’e atandı.


MERSİN EMNİYET MÜDÜRÜ ARİF ÖKSÜZ

Mesleğe başladıktan sonra ilk görev yeri Kriminal Polis Laboratuvar Daire Başkanlığı oldu. Kısa sürede Grafoloji ve Sahtecilik Uzmanı oldu. Çeşitli illerde görev yaptıktan sonra önce Batman’a, 2009 yılında da Mersin’e İl Emniyet Müdürü olarak atandı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Güneyde bir ilimizde Vali, siyasi parti il başkanları 6 ay boyunca yasadışı dinlendi. Bunu tespit ettik” sözlerinden sonra gözler Mersin’ çevrilmişti. Geçen hafta istihbarat müdürü Mersin’de görevden alındı. Bu kez de İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz merkeze alındı. Kulisler de “Acaba Bakan Efkan Ala’nın bahsettiği il Mersin miydi?” sorularına neden oldu.


SAKARYA İL EMNİYET MÜDÜRÜ MUSTAFA AKTAŞ

Bugün görevden alınan 16 il emniyet müdürü arasında bulunan Sakarya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş’ın, yeniden yargılanmaları gündemde olan Ergenekon Operasyonu yöneten polis ekibin başındaki isidi.

Sakarya’dan merkeze alınan Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde 2007 yılında yapılan Ergenekon Operasyonu’nu düzenleyen ekibin önde gelen ismi konumundaydı. O dönem İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı olan Aktaş’ın adı görevi sırasında birçok operasyonda sık gündeme geldi. Mustafa Aktaş, Ergenekon operasyonlarının planlama ve uygulama safhalarda bizzat yer almasının yanı sıra bazı illerde Terör, Mali Suçlar, Güvenlik ve Organize Şube müdürlükleri yaptı. Aktaş, Uzan Ailesine yönelik yapılan operasyonu da yönetmişti.

Mustafa Aktaş 2009 yılında Ağustos ayında yapılan terfi sonucunda Tokat Emniyet Müdürlüğü görevine atanmıştı.


Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam


Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya


Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş


Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız


Kocaeli Emniyet Müdürü Hulusi Çelik


Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygün


Samsun Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli


Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Muammer Buçak

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler