HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ayıp şeyler yapamıyor!

Ayıp şeyler yapamıyor!

Manken Seda Ertan, oyunculuk dersleri alarak sinema ve televizyon dünyasına adım atmak için hazırlık yapıyor. Ancak güzel manken, sevişme sahnelerinde yer almayacağını şimdiden duyuruyor!


Son dönemde büyük moda organizasyonları ile adını duyuran güzel manken Seda Ertan, birçok meslektaşının aksine yurtdışında çalışmaktan hoşlanmıyor. Uzun süre için ülkesinden ve ailesinden uzak kalmak istemediğini söyleyen Ertan, mankenlerin ekonomik nedenlerden dolayı da farklı mesleklere yönelmesini normal karşılıyor. Kendisi de mankenlik kariyerini sürdürürken bir yandan oyunculuk dersleri almaya başlayan Seda Ertan, "Öpüşme ve sevişme sahnelerinde yer almam. Ülkemizdeki hassasiyetlere dikkat etmeliyiz" diyor.


Bütün genç mankenlerin, yurtdışında çalışma hayali vardır. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Ben, yurtdışında birçok defilede yer aldım. Paris Moda Haftası'nda podyuma çıktım. Atıl Kutoğlu defilelerinde çıktım. Yani yeterince yurtdışında çalıştığıma inanıyorum. Eva Herzigova ile Karolina Kurkivo ile aynı podyuma çıktım. Bunlar, kariyerim açısından son derece önemli... Ama oradaki yaşam tarzı son derece farklı. İstanbul'da görüşmeye arabanızla rahat rahat gidiyorsunuz. Yurt dışında böyle bir şey yok... Size bir metro haritası veriyorlar. Şehri, metroyla geziyorsunuz. Ben ayak uydurmakta zorlandım.

Bu aralar neler yapıyorsunuz?

Modellik kariyerim devam ediyor. Son olarak Yıldırım Mayruk'un defilesinde yer aldım. Yurt dışından da hala teklifler geliyor. Ayla Algan'dan oyunculuk dersleri alıyorum. 'Njoy Sport Center'da her gün spor yapmaya çalışıyorum. Formuma özen gösteriyorum.


Türkiye de mankenler, neden hep farklı sektörlere atlamaya çalışıyor?

Bunun en büyük sebebi ekonomik... Amerika'da bir iş yaptığınızda, burada altı ayda kazanacağınıza yakın bir şey kazanıyorsunuz. Burada modellik, fazla para kazandırmıyor. Bu yüzden de meslektaşlarım, farklı sektörlere yöneliyor. Yetenekleri doğrultusunda kariyerlerinde yeni bir yön belirlemeleri bence mantıklı. Dünyada da bunun çok örneği bulunuyor. Angeline Jolie, Charlize Theron ve Cameron Diaz da mankenlikten oyunculuğa geçmiş isimler.

Bu zamana kadar mesleğinizden pişmanlık duyduğunuz oldu mu?

Ben, moda tasarımı okudum. O yüzden, modellik zaten bana çok uzak bir meslek değil. Mesleğimden gayet memnunum. Kesinlikle pişmanlık yaşamadım.


Dizilerde son zamanlarda çok fazla öpüşme ve sevişme sahneleri var. Siz de oyunculuk dersleri alıyorsunuz. Böyle bir teklif gelse kabul eder misiniz?

Gerçek hayatta ayıp sayılabilecek şeylerin, sanatta normal karşılanmasını kabul edemiyorum. Öpüşmem de sevişmem de... Şu an, böyle bir şeyi kabul etmem. İlk film denememde, böyle bir rolü hayatta kabul etmem. Ancak, ilerisi bulanık. Rating için sevişme sahnesinde yer almam. Türkiye'de yaşadığımızı unutmamalıyız!

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler