HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adnan Oktar'ın kızları konuştu

Adnan Oktar'ın kızları konuştu

Onlar Adnan Oktar'ın yayın yaptığı A9 TV'de politikadan, dine, Komünizm'den Kapitalizme kadar birçok alanda yorum yapan birbirinden 'çarpıcı' genç kadınlar. Videoları kısa bir sürede internet aleminin fenomenleri arasına girmeyi başardı.
Peki kim bu kadınlar?

Hepsi seçkin üniversitelerde okumuş yabancı dilleriyse ileri seviyede... Hergün canlı yayında birçok konu üzerine tartışmalara katılıyorlar... İddialı giyimleri, İslamiyet üzerine sohbetleri, Adnan Oktar'la beraber yapılan programlardaki dansları ve daha birçok konu üzerine Mynet Haber olarak 5 isimle sohbet ettik... Birkaç sorumuz dışında tüm sorularımıza içtenlikle cevap verdiler...

Röportaj
Alp TÜRKALP

Follow @alpturkalp


(Ortaokul ve Lise eğitimimi Uğur Koleji’nde tamamlamış. İstanbul Üniversitesi İngilizce mütercim tercümanlık bölümü mezunu)

Güzel kadınlardan oluşan bir iş çalışma ortamınız var. Arada bir kıskançlık olmuyor mu?

Aslında bu soruyu bana ve arkadaşlarıma sık sık soruyorlar. Çünkü bayanların arasında özellikle de güzel bayanların arasında yaşanan çok kötü bir huy kıskançlık. İnsanın aklını, yaşamını, dostluğunu, kardeşliğini, dürüstlüğünü tamamen zedeliyor. Bizim aramızda kesinlikle kıskançlık yok. Mesela Damla Pamir benim çok yakın arkadaşım ve dünyalar güzeli bir insan. Aynı şekilde Ebru, Aylin, Gülşah da öyle. Hem çok güzeller, hem de çok akıllılar. Ayrıca biz güzelliğin, zekanın, aklın gerçek sahibinin Allah olduğunu biliyoruz. Bir kişiyi severken, güzel yönlerini överken aslında Allah’ı övüyoruz. Allah seni ne güzel yaratmış diyoruz.

[

ADNAN OKTAR'IN BİRBİRİNDEN GÜZEL KIZLARI-FOTO GALERİ](http://aktuel.mynet.com/galeri/magazin/turkiyeden/adnan-oktarin-guzelleri-iste-adnan-oktarin-kizlari/10723/807997/)

TV programları dışında bir gününüz nasıl geçer? Sık sık Adnan Oktar'a danışır mısınız?

Hocamız Allah’tan çok korkan, çok akıllı, teşhis gücü çok yüksek bir kişidir. Olaylar hakkındaki öngörüleri bugüne kadar hep çok isabetli olmuştur. Ben kendisine her konuda çok güvenirim. Estetik, sanat anlayışı çok güzeldir. Çok modern ve Kuran sınırları içinde çok özgür düşünen bir insandır. Mümkün olan her fırsatta hocamızın fikrini almaya çalışırım. Kendisi bugüne kadar danıştığım her konuda çok samimi ve içten cevaplar vermiştir. Bana ve arkadaşlarıma çok akılcı çözümler sunmuştur.

Bir günümün nasıl geçtiğini anlatmam gerekirse, benim uyku dışındaki her saniyem hayırlı faaliyetlerle doludur ve programlıdır. Buna yemek yeme vaktim de dahildir. Zaman dünyada çok dikkatli kullanılması gereken bir nimet. Bizim A9 TV’de her gün yayınlanan Türkçe programlarımızın yanı sıra, yaklaşık her gün yabancı dilde yayınlarımız da var. Özellikle ben Amerikan radyoları ile sık sık çeşitli politik ve ideolojik konularla ilgili röportajlar yapıyorum. Bunun dışında Amerikalı Network WTPN’nin geniş çaplı bir radyo ağı projesi olarak başlattığı ve WTPN işbirliği ile gerçekleştirilen, Building Bridges adlı radyo ve televizyon programlarımızda çeşitli ülkelerden tanınmış isimleri konuk ediyoruz.

Son dönemde Building Bridges (BB) programlarına katılan bazı isimler arasında 2012 Amerikan Başkan adayı, New Mexico iki dönem eski valisi Gary Johnson, Amerika’nın en tanınmış televizyonlarından Fox TV’de program yapımcısı olan ve Fox’un en tanınan isimleri arasında yer alan Ben Swann, İsrail’li birçok başbakanın danışmanlığını yapmış emeritus profesör Mosche Ma’oz, iki Nobel ödülü adaylığı bulunan think tank başkanı Joseph Griebosky, Huffington Post yazarı ve best seller kitabı bulunan Tom Krattenmaker, dünyaca ünlü olan ve Amerikan politikasına büyük yön veren think tank RAND Corporation başkanı eski elçi David Aaron, CIA Paris bürosu eski başkanı Charles Cogan bulunuyor.

Kariyer planlarınız arasında böyle bir gelecek var mıydı?

Hayır bu Allah’ın bana kaderimde yarattığı müthiş bir güzellik oldu. Hocamızla tanışmak benim için çok güzel bir nimet. Her zaman insanlara faydalı olmayı düşünmüştüm ve amaçlamıştım ama yeryüzünde yaşanan fitnelerin ve zorlukların temelindeki felsefeye yani Darwinizme karşı ideolojik mücadele ilk başta aklımda yoktu.


(Ankara’da doğmuş. Ankara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nde İngiliz dili, İngiliz edebiyatı ve Amerikan kültürü üzerine eğitim gördü.)

**Hocamıza ve bizlere karşı birkaç aile komplo teorileri geliştirdiler

**

Ankara'da büyümüşsünüz ve İstanbul'da çalışıyorsunuz. Ailelerinizle görüşmediğiniz söyleniyor...

Aslında Ankara’da değil, İstanbul’da büyüdüm. Sadece ilkokul yıllarımı Ankara’da geçirdim, hayatımın büyük bir bölümünde İstanbul’daydım.

Aile konusuna gelince, hocamıza ve bizlere karşı birkaç aile farklı amaçlarla bir araya gelip çeşitli komplo teorileri geliştirdiler. Bu çirkin provokasyon sonucunda da bizlere hep ilk sorulan soru “ailenizle görüşmediğiniz söyleniyor” oluyor. Hayır, ailemle görüşüyorum. Hayatım boyunca hep görüştüm. Ailem benim canımdır. Annem dünyalar tatlısıdır. Sürekli görüşürüm, sürekli ararım. Sağlığıyla ihtiyaçlarıyla, neşesiyle, rahatıyla, maddi manevi her durumuyla daima ilgilenirim. Aslında bizden çok hocamız ilgilenir ailelerimizle. Bir hastalıkları rahatsızlıkları olduğunda, zor bir durumla karşı karşıya geldiklerinde her türlü imkanı seferber edip onlara tüm gücüyle yardım eden Hocamız olmuştur hep. Ben babamı üç sene önce kaybettim. Çok değerli ve özel bir insandı babam. 5.5 yıl boyunca kansere karşı verdiği zorlu mücadele sırasında onun sağlığına en çok ihtimam gösteren, annemle babamın rahatı için her türlü imkanı seferber eden, sayısız doktordan konuyla ilgili görüş aldırtan, gece gündüz demeden durumunu kesintisiz takip eden Hocamız olmuştur.

Moralinin yüksek tutulması, en iyi doktorlar tarafından en iyi imkanlarla bakılması ve rahatının ve neşesinin yerinde olması için hemen her gün Hocamızdan bilgi ve tavsiye alırdım. Bir aileye, bir anne-babaya nasıl değer verilmesi gerektiğini ben Hocamdan öğrendim. Ve Hocamız kadar değer veren başka insan da tanımadım.

[

ADNAN OKTAR'IN BİRBİRİNDEN GÜZEL KIZLARI-FOTO GALERİ](http://aktuel.mynet.com/galeri/magazin/turkiyeden/adnan-oktarin-guzelleri-iste-adnan-oktarin-kizlari/10723/807638/)

Bir programda kaç defa maşallah ve inşallah diyorsunuz?

Sadece programlarda değil biz hayatımızın her anında inşaAllah MaşaAllah deriz. Buna insanların şaşırması garip, çünkü bu iki kelime aslında bütün insanların sürekli olarak kullanmaları gereken sözler. Her şeyi Allah yaratır. Insanlar bunu kabul etse de etmese de bu böyledir. İşte bu nedenle, bir güzellik gördüğümüzde Allah’ı övmek güzeldir.

**Tepki aldığımız belli bir kesim de var

**

İslamiyet ve muhafazakar yaşam üzerinden nasıl tepkiler alıyorsunuz? Görüntünüz itibariyle makyajlar ve iddialı giyim üzerine...

Sevenlerimiz çok fazla. Muhafazakar kesimden de sevenlerimiz çok fazla. Fakat tepki aldığımız belli bir kesim de var elbette. Alışılmışın dışındasınız diyorlar. Alışılmışın dışındayız bu doğru. Çünkü insanlar yıllarca belli şeylere alıştırıldılar. Yıllardır, neşesiz, mutsuz, pejmurde, bakımsız, cahil, dans, müzik, sanat estetik bilmeyen insanlar Müslüman olur imajı veriliyordu. Biz ilk defa olarak insanlara bir Müslümanın güzel, bakımlı, kültürlü, modern, estetiğe, bakıma, sanata, uyuma dikkat veren, neşeli, mutlu, pozitif insanlar olduğunu gösterdik. Kuran’a göre olması gereken Müslümanlığı onlara gösterdik.

Yobaz hurafelerini insanlara din diye dayattılar. Şimdi bize alıştıklarımızın dışındasınız diyorlar. Elbette dışındayız. Biz alışkanlıklara göre değil, Kuran’a göre hareket ediyoruz.

**Mehdi’nin yardımcıları olarak görüyoruz kendimizi

**

Programda yeralan diğer sunucu kızlar ve sizin çok benzer fiziksel yapılarınız var. Program sunuculuğu için özellikle bir fiziki farklılık aranıyor mu?

Burada ilk olarak şunu belirtmem lazım. Biz bir gönül birliği ile bir aradayız. Yıllardır birbirimizi tanırız, yıllardır değerli Hocamızın taraftarı ve talebesiyiz. Dolayısıyla A9 programlarına iş başvurusu ile alınmış kişiler değiliz. Bizler inandığımız ve asla taviz vermeyeceğimiz bir yaşam şeklini ve ahlakı anlatmak için orada bulunuyoruz.

İnsanlar bizi birbirimize benzetiyorlar, bu doğru. Aynı ülküyü savunduğumuz, aynı ahlaka sahip olduğumuz ve Kuran’a uygun olan aynı tepkileri verdiğimiz için böyle güzel bir benzerlik oluşuyor. Bu tabi bizim için bir müjde aynı zamanda. Çünkü biz, kendimizi Mehdi talebeleri olarak addediyoruz. İçinde bulunduğumuz dönemde geldiğine inandığımız Mehdi’nin yardımcıları olarak görüyoruz kendimizi. Mehdi talebelerinin de, Peygamberimiz (sav)’in hadislerinde belirtilen önemli bir özellikleri vardır: Birbirlerine benzerler. Hadis şöyledir: “Onları görüyor gibiyim; AYNI RENK, AYNI BOY, YÜZLERİ AYNI VE ELBİSELERİ DE AYNI… olarak Hazret-i Mehdi (as)’a biat ederler.” (İbn Tavus, el-Melahimu ve’l-Fiten, s.122)

Dolayısıyla bu güzel benzetmeyi yapan herkese, size de teşekkür ediyorum.


(İstanbul’da doğdu. Orta ve Lise Öğretimini Özel Kültür Kolejinde tamamladı. Haliç Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünden mezun.)
Sosyal medyadaki takipçiler ve videolarınızın bu kadar talep görmesi hoşunuza gidiyor mu? Bu ilgiyi neye bağlıyorsunuz?

Tabii ki çok hoşuma gidiyor, insanların tanıması ve sevmesi çok güzel. Her gün hem yurtdışından hem yurtiçinden, bizi desteklediklerine ve çok severek takip ettiklerine dair binlerce mesaj ve yorum geliyor. İşte bu sevgiyi ve ilgiyi yaratan Allah’tır, Allah bizleri sevdiriyor.
[

**
ADNAN OKTAR'IN BİRBİRİNDEN GÜZEL KIZLARI-FOTO GALERİ

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/magazin/turkiyeden/adnan-oktarin-guzelleri-iste-adnan-oktarin-kizlari/10723/807382/)

**Şu an dekolte olan bayanlardan çok fazla kardeşimiz namaz kılmaya başladı

**

Başınızı bağlamamanız birçok kesim tarafından tartışılıyor bu konu hakkındaki yorumunuz?

Biz çok geniş bir kesime hitap ediyoruz, hem çarşaflı hem başörtülü hem de dekolte giyinen arkadaşlarımız var. Genele hakim olan yanlış bir anlayış var, din sadece belli görünümde olan insanlar tarafından sadece belli koşullarda yaşanır sanıyorlar. Oysa din hayatın bütünüdür. Çarşaflı da başı açık olan da başörtüsü takan da %100 tertemiz Müslümandır. Dünyanın çok geniş bir kesimi başı açık hanımlardan oluşuyor. Ve az önce ifade ettiğim yanlış bakış açısı nedeniyle bu insanlar hep İslam’dan uzak tutulmuş, İslam onlara hep uzak gösterilmiş. Ama şimdi bu yanlış durum değişiyor, bizi gördükten sonra dekolte giyinen hanımların, modern üniversite öğrencilerinin yani dinden uzak tutulmuş kesimin içinde İslam’a yönelen çok fazla kişi oldu. Hem modern hem de dindar olunabileceğini tüm dünyaya gösterdik.

Başı açık da dekolte giyinen de çarşaflı da bizim kardeşimizdir, hepsi bizim için eşittir, Allah ayetinde üstünlüğün yalnızca takvayla olacağını bildirmiştir. Şu an dekolte olan bayanlardan çok fazla kardeşimiz namaz kılmaya başladılar.

Adnan Oktar'la program dışında ilişkileriniz nasıldır?

Günlük hayatımda da her zaman danıştığım ve fikirlerine çok değer verdiğim için tabii ki Hocamızla hep bağlantı içerisindeyim, onun fikirleri ve sözleri benim için çok önemlidir, zaten Kuranda Allah, istişarenin önemini bildirmiştir.

Dünyada her şeyi kontrol altında tutmaya çalışan bir Darwinist diktatörlük var. Dünyadaki terörün ve savaşların son bulması için en başta Darwinist düşünceye karşı ilmi bir mücadele verilmesi gerekiyor. Terörün de kaynağında Darwinist eğitim yatıyor, istediğiniz kadar askeri müdahale yapın, komünist zihniyetin dayanağı olan Darwinist ideolojinin yanlışlığını ilmen çökertmezseniz hiçbir sonuç elde edemezsiniz. İşte bu ilmi çalışmanın yapılmasına ve dünyada Darwinist sistemin çökmesine Hocamız vesile oldu, hazırladığı 4 ciltlik Yaratılış Atlası evrim teorisini yerle bir etti. Allah yolunda yaptığı bu önemli faaliyetlerinden dolayı da Hocamızı Allah aşkıyla çok fazla seviyorum ve dünyada ve ahirette sonsuza kadar birlikte olmak istiyorum.

Adnan Oktar’ın size karşı yaklaşımı nasıl?
Hocamız çok şefkatli, merhametli ve sevgi dolu bir insandır, Kuran’da Allah’ın bize örnek gösterdiği güzel ahlak özelliklerine Hocamızın her anında şahit oluyorum. Değerli Hocamız haramlara ve helallere çok dikkat eder, tüm ibadetlerinde titizdir örneğin 5 vakit namazını tek bir kere bile aksatmamıştır.


(İstanbul doğumlu. Bilfen Koleji ve Fenerbahçe Lisesi’nde okumuş. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun.)

Programlarınızda sık sık çeşitli tarzlarda müzikler çalıyor. Eğlenmeyi ve dans etmeyi seviyor musunuz? Program dışında sık sık bu tarz aktivitelere katılır mısınız?

Allah müziği nimet olarak yaratmıştır, müzik bir cennet nimetidir. En güzel müzikleri Allah nasip ederse cennette dinleyeceğiz inşallah. Allah’a aşık olduğum için nimetlerden çok zevk alıyorum ve şükrediyorum.

Adnan Oktar Hocamızın müzik zevki de herkesin şahit olduğu gibi mükemmeldir. Adnan Oktar Hocamın yanında programlarda müzik dinlerken ruhum coşuyor, binlerce kez daha fazla zevk alıyorum kendisiyle beraber dinlediğim müzikten.

[

ADNAN OKTAR'IN BİRBİRİNDEN GÜZEL KIZLARI-FOTO GALERİ](http://aktuel.mynet.com/galeri/magazin/turkiyeden/adnan-oktarin-guzelleri-iste-adnan-oktarin-kizlari/10723/807380/)

Vahşi Kapitalizmin verdiği zararlardan bahsettiğiniz bazı programlar oluyor. Giyim kuşamdaki iddialı ve çarpıcı duruşunuz ile bu söyleminiz biraz tezatlık oluşturmuyor mu?

Vahşi Kapitalizm ayrı bir şeydir, güzellikten, estetikten, bakımdan zevk almak ayrı bir şeydir. Vahşi kapitalizm insanları acımasızca sömürmek üzerine dayalıdır, kaliteli, bakımlı, özenli olmak ise kendisine ve çevresine değer veren her insanın sahip olması gereken bir özelliktir. Vahşi kapitalizm, komünizm, faşizm gibi ideolojilerin temeli Darwinizme dayanır. Darwinizm’de güçlü olanın zayıfı ezerek geliştiği bir sistemden bahsedilir. Ben dünya barışını hedefleyerek, terörün, adaletsizliğin, savaşların bitmesine vesile olacak köklü çözümü anlatıyorum. Evimde oturup boş konularla vaktimi harcamıyorum. Adnan Oktar Hocamın dikkat çektiği önemli konular üzerinde durmakla geçiyor. Vatandaşlarımıza saldıran Darwinist - komünist terör örgütü PKK’nın fikren ortadan kalkması için tek çözüm olan karşı fikri propagandadan yani Darwinizm’in geçersizliğinden bahsediyorum. Dolayısıyla anlattıklarımla yaşantım paralel ilerliyor. Bu konuları anlatmam temiz, bakımlı, modern ve kaliteli görünmemi engellemez. En güzel kıyafetleri Müslümanlar giysin, en ihtişamlı evlerde Müslümanlar otursun inşallah. Bu benim duam.

Çoğu kişi sizi internetteki kısa videolardan tanıyor. Bu videoların veriliş şeklini ve yorumları nasıl buluyorsunuz?

Hem ülkemizden hem yurt dışından A9 TV’nin çok fazla takipçisi var. Adnan Oktar Hocamız canlı yayına çıktığı an YOKLAMA vermeye başlıyorlar. Çok eğlenceli, keyifli ve aynı zamanda derin düşündüren bir programımız var. Ben de son bilimsel mucizelerle Yaratılışı ispat eden bilgilerin yanı sıra savaşların son bulmasına vesile olacak Darwinizmin yanlışlığını anlatıyorum. Herc ü merc içinde olan dünyanın ahir zamanda kurtarıcıları olan Hz. Mehdi (as) ve Hz. İsa (as) ‘dan bahsediyorum. Bazı insanlar çok şaşırıyor ama izlemeden de edemiyor. Şaşırıyorlar çünkü dini yanlış tanıyorlardı. İslam’ı genellikle, fonda klasik ağır bir müzik, samimiyetsiz özel bir ses tonuyla konuşarak hurafeler anlatan, mantık dışı, bilim dışı izahları olan kişilerden dinlediler. Tabi ki samimi olanları tenzih ederim. İslam candanlıktır, samimiyettir, doğallıktır. İslam samimi yaşanılarak anlatılmalıdır.

Sanırım ben de kedi özellikleri taşıyorum

Adnan Oktar size "Kedi Canını" iltifatında bulunduğunda günlerce bu kelime internetin fenomeni olmuştu. Kedi canını ne demek?
Kedi bildiğiniz gibi sevilmekten çok hoşlanır. Munis, uysal ve sempatiktir. Allah insanların fıtratını da sevilmekten hoşlanacak şekilde yaratmıştır. ‘Kedi canını’ sözü Allah’ın yarattığı sevecen fıtratı tanımlıyor. Benim de çok hoşuma gidiyor. Sanırım ben de kedi özellikleri taşıyorum. Başta Hocamız olmak üzere müminlerin gösterdiği sevgiden ve onları sevmekten çok zevk alıyorum.


(İstanbul doğumlu. Ortaokul ve liseyi Nişantaşı Anadolu Lisesi'nde okumuş, Boğaziçi Üniversitesi İş İdaresi Bölümünden mezun)

Paleontoloji ve fosil kayıtları konularında oldukça ilgilisiniz. Bu ilgi nereden geliyor?

Evet gerçekten bu konuya oldukça ilgiliyim ve hergeçen gün bu konudaki heyecanım daha da çok artıyor. Tabi ki bu ilgi hocamızın eserlerini okumamla oluştu. Hocamızın Yaratılış Atlası isimli eseri bu konuda, herkesin mutlaka okumasını tavsiye edeceğim bir eserdir. Fosiller konusunda çok fazla araştırma yaptım. Yurtdışında birçok kişi ve kuruluş ile bağlantıya geçtim. Sizler de belki görmüşsünüzdür, A9 TV’de hemen hemen hergün bir fosil örneğini, günümüzdeki canlısı ile birlikte kıyaslayarak, yayınımızda gösteriyorum.

Milyonlarca yıl önce yaşamış bir balığın, kaplumbağanın, tavşanın, sincapın v.s. günümüzdeki hali ile arasındaki hiçbir farkın olmadığını, dolayısıyla bu hayvanların evrimleşmediğini, günümüzdeki hali nasılsa, milyonlarca yıl once de aynı şekilde yaratıldıklarını bilimsel yöntemlerle çok güzel ispat ediyoruz. Fosiller, Darwinizme mükemmel cevap veriyorlar ve bu teoriyi tamamen çürütüyorlar. Evrimcilerin yıllarca insanların gözünden saklamaya çalıştığı fosilleri izleyenlerden çok güzel tepkiler alıyoruz. Bugüne kadar hiç bilmedikleri ve görmedikleri fosilleri bu kadar yakın inceleme fırsatı bulmaları insanların imanının artmasına vesile oluyor. Ve onlar da bu mükemmel yaratılışı görüyorlar. Tabi ki bu çok heyecan verici bir durum.

Sokakta sizi gördüklerinde tanıyanlar oluyor mu? Ünlü olduktan sonra çevrenizden gelen tepkiler nasıl?

Evet, özellikle son zamanlarda çok fazla tanıyan kişi oldu. Bu beni tabi ki çok sevindiriyor. A9 TV’nin ve yayınlarımızın birçok kişiye ulaştığını görüyoruz. Izleyenlerden genelde çok güzel tepkiler alıyorum. Yayına çıkan arkadaşlarımı ve beni desteklediklerini söylüyorlar. Tavsiyelerde bulunan kişiler ve tabi ki eleştiren kişiler de oluyor ama daha çok desteklediklerine dair tepkiler alıyorum.

[

ADNAN OKTAR'IN BİRBİRİNDEN GÜZEL KIZLARI-FOTO GALERİ](http://aktuel.mynet.com/galeri/magazin/turkiyeden/adnan-oktarin-guzelleri-iste-adnan-oktarin-kizlari/10723/807376/)

Neden kendi mesleğinizden vazgeçtiniz?

Boğaziçi Üniversitesi İş İdaresi Bölümünden mezun oldum. Ancak her zaman genetik bilimine ilgim vardı. Ve biraz önce de belirttiğim gibi hocamızın eserlerini okuduktan sonra özellikle paleontolojiye ilgim daha da çok arttı. Geçen zaman içinde milyonlarca yıllık geçmişi olan 5 bini aşkın fosil örneği üzerinde detaylı incelemelerde bulundum. Canlılığın kökeni, paleontoloji ve fosil kayıtları, genetik ve biyoloji konularında kendimi geliştirdim. İnsanların Darwinizm gibi bilimsel hiçbir delili olmayan bir teori ile yıllardır aldatılmaya çalışılmasına sessiz kalamazdım. Her hangi bir doğal parkta bile kolaylıkla rastlanabilecek olan fosillerin, evrimciler tarafından insanlardan gizlenmeye çalışılması, insanlara doğruları anlatma konusunda beni daha da şevklendirdi.

Tabiki mesleki anlamda çalışmalarım devam ediyor, ancak zamanımın büyük bir bölümünü bilimsel yönde araştırmalara ve A9 TV’deki sohbetlerimize ayırıyorum.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler