HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Aynı evde kalmıyoruz, komşuyuz'

'Aynı evde kalmıyoruz, komşuyuz'

'Aynı evde kalmıyoruz, komşuyuz'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversitelerde yaşanan yurt sıkıntısına dikkat çekip, "Denizli’de şahit olduk, kız öğrencilerle erkek öğrenciler aynı evde kalıyor, bu muhafazakar yapımıza ters" açıklamasının yankıları devam ediyor.


Denizli Pamukkale Üniversitesi’nde eğitim gören kız ve erkek öğrenciler, aynı dairede yaşanılmadığını, ancak apartlarda kapı komşusu olduklarını belirtti. Apart işletmecisi Nevzat Deniz, Başbakan Erdoğan’ın konuyla ilgili yanlış bilgilendirildiği görüşünü savunarak, "Başbakan topluma el bombası attı. Kız öğrenciler töhmet altında kaldı" dedi.


Başbakan Erdoğan'ın 'öğrenci evleri' konusunu gündeme getirirken Denizli'den söz etmesi, gözlerin bu kente çevrilmesine neden oldu. Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, konuyla ilgili sessizliğini korurken, üniversite öğrencileri ve apart işletmecileri konuştu ve gerçeğin yansıtılmaya çalışıldığı gibi olmadığını söyledi.


DENİZLİ'DE 42 BİN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ VAR

Denizli’de Kredi Yurtlar Kurumu’nun Kınıklı Mahallesi’ndeki yurtlarında 5 bin öğrenci barınıyor. Kız ve erkek öğrencilerin kaldığı bölümler ise ayrı bloklarda bulunuyor. 42 bin üniversite öğrencisinin eğitim gördüğü Denizli’de öğrencilerin çoğunluğu özel yurt, ev, apart ve çeşitli cemaatlere ait yurtla, evlerde kalıyor.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği öğrencilerin barınma sorunu, Denizli’de apart sektörünün de büyümesine neden oldu. Yasada özel bir statüsü bulunmayan apart işletmecilerine, belediyeler konut olarak ruhsat veriyor. Bazı apartlarda yalnızca kız, bazılarında ise erkek öğrenciler kalırken, kimi apartlarda da ayrı daireler kız ve erkek öğrencilere veriliyor.


KIZ VE ERKEKLER FARKLI EVLERDE KALIYOR

Üniversite öğrencileri, Başbakan Erdoğan’ın yaşanan yurt sorununu gündeme getirirken, toplumda rahatsızlık yaratan yol izlediğini öne sürdü.


Pamukkale Üniversitesi öğrencisi Çiğdem Kabadayı, "1+1 dairede tek başıma oturuyorum. Bazı arkadaşlar 'Ekonomik olsun' diye bu dairelerde iki kişi kalıyor. 2+1 dairelerde ise 3-4 arkadaşımız oturuyor. Ancak, bunlar kız ve erkek karışık değil. Kızlarla, erkeklerin daireleri ayrı. Başbakan’ın açıklamalarına katılmıyorum" dedi.


Üniversite öğrencileri Müesser Karademir ile Yunus Emre Şimşek ise aynı apartta farklı dairelerde kaldıklarını ifade etti. Kapı komşusu olan üniversitelilerden Müesser Karademir, "Başbakan gündem değiştiriyor. Hiç kimsenin aynı dairede kaldığı falan yok" dedi.


Yusuf Emre Şimşek ise "Biz sadece kapı komşusuyuz ve arkadaşız. Kimse bu durumdan rahatsız olmuyor” diye konuştu.

Mustafa Tülü ise aynı dairede bir erkek arkadaşı ile kaldığını belirterek, “Apartlarda kız ve erkek öğrencilerin aynı dairede kaldığına tanık olmadım. Zaten buna apart sakinleri izin vermez. Herkes kendi evinde kalıyor" dedi.


'KIZ ÖĞRENCİLER TÖHMET ALTINDA KALDI'

Apart işletmecisi Nevzat Deniz, Denizli’de 7 binin üzerinde öğrencinin apartlarda kaldığını, Başbakan Erdoğan'ın açıklamasının kız öğrencileri töhmet altında bıraktığını söyledi. Deniz, şunları söyledi:


"Hiçbir apart işletmecisi öğrenciye ev vermez. Zira, sözleşmesini, tahsilatını sağlıklı yapabilmek için aileleriyle yapar. Aileler sözleşmelerini yaptıktan sonra çocuklarını bizlere emanet eder. Hiçbir ailede kız ve erkek öğrencinin aynı dairede kalmasını istemez. 6 yıldır bu işi yapıyorum, kız ile erkek öğrencinin aynı dairede kaldığına tanık olmadım, duymadım. Denizli’de ahlaki çöküntü varmış gibi hava estirilmesin. Kız öğrenciler töhmet altında bırakıldı. Başbakan toplumun üzerine el bombası attı. Öğrenci sayısının çok olduğu iller gibi Denizli’de de üniversiteliler barınma sıkıntısı yaşanıyor." (DHA)

En Çok Aranan Haberler