HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan'a yumurtalı saldırı

Bakan'a yumurtalı saldırı

Başmüzakereci Egemen Bağış'a yumurtalı protesto. Ankara Üniversitesi'nde bir konferansa katılan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, öğrenciler tarafından protesto edildi. "Türban neyi örtüyor" pankartları eşliğinde slogan atan öğrencilerin attığı yumurtalardan biri, Bağış'ın kafasına isabet etti.


Egemen Bağış'a yapılan yumurtalı saldırı geçmişte saldırıya uğrayan diğer siyasileri akla getirdi.

İşte o siyasiler.


19 Nisan 2010'da Kayseri'deki şehit cenazesinde Enerji Bakanı Taner Yıldız yumruklu saldırıya uğradı. Saldırgan Şahin Şimşek, 'Bu Türk milletinin yumruğu, al sana açılım' diyerek yumruk attı.


Muş'un Bulanık ilçesindeki olaylara ilişkin davanın görüldüğü Samsun'da kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk'ün yumruklu saldırıya uğradı.


Başbakan Turgut Özal'a 1988 yılında ANAP kongresi sırasında Kartal Demirağ tarafından suikast girişiminde bulunulmuştu. Özal, bu saldırıda parmağından yaralanmış, sonra kürsüye çıkarak konuşmasını tamamlamıştı.


Bülent Ecevit ise birden fazla kez saldırıya ve suikast girişimine maruz kalmıştı. 1975'in Haziran ayında CHP'nin Gerede mitinginde Ecevit'in otobüsüne taşlı saldırı düzenlenmiş sonra da bir cami minaresinden kalabalığa ateş açılmıştı. CHP milletvekilleri, Ecevit'i ablukaya alarak meydandan uzaklaştırmışlardı.


Bülent Ecevit seçim kampanyası için gittiği İzmir hava meydanında 29 Mayıs 1977 Cumartesi ünü Kontrgerilla tarafından düzenlendiği iddia edilen suikasttan sağ kurtulmuştu.


Bülent Ecevit'e 1976'nın Temmuz ayında Rum suikastçı Stavros Psihopedrisdes tarafından New York Waldorf Astoria Oteli'nde yapılan silahlı saldırı düzenlenmişti. Suikastçı otelin lobisinde bulunan Ecevit'e silahı doğrulttuğunda kendisini korumakla görevli FBI Ajanı Bernard Johnson, saldırganın üzerine atlamış, boğuşma sırasında FBI ajanı elinden yaralanırken, Ecevit olay yerinden uzaklaştırılmıştı. Ecevit, hayatını kurtaran FBI ajanını 2002'de Türkiye'ye davet edip bir teşekkür plaketi vermişti.


Türk siyasi hayatındaki en acı yumruk olayı ise TBMM'de yaşandı. 31 Ocak 2001 günü, iç tüzük görüşmeleri sırasında çıkan kavgada DYP Şanlıurfa milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu yüzüne aldığı bir yumruktan sonra, kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti. Olayla ilgili MHP İçel milletvekili Cahit Tekelioğlu yargılandı. 3 yıl hapse mahkum oldu ve 13 ay cezaevinde yattı.


Anavatan Partisi Genel Başkanı Mesut Yılmaz da yumruklu saldırıya uğramıştı. 1988 yılının Kasım ayında Budapeşte'de kaldığı otelin lobisinde yumruklu saldırıya uğrayan Yılmaz'ın burnu kırılmıştı.


CHP'liler 1959 bahar aylarında Batı Anadolu illerini kapsayan ve Büyük Taarruz adı verilen bir seçim kampanyası başlatmıştı. İşte bu seçim gezileri sırasında İnönü, Uşak’ta taşlı saldırıya uğramıştı.


İsmet İnönü 4 Mayıs 1959'da da İstanbul Topkapı'da saldırıya uğramış; İnönü'yü etrafını saran kalabalıktan bir polis komiseri kurtarmıştı.


İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi de geçen yıl Aralık ayında, Milano'da yumruklu saldırıya uğradı. Dişi kırılan ve dudağı patlayan Berlusconi hastaneye kaldırıldı. 42 yaşındaki saldırgan yakalandı.


Üzerine sahte yüzbaşı üniforması giyen Vural Önsel adlı bir kişi, 13 Mayıs 1975 günü Başbakanlık binası önündeki merdivenlerde Demirel'e yumruk attı. Önsel'in annesi, oğlunun ruh sağlığının bozuk olduğunu söyledi. Önsel 1,5 yıl hapse mahkum edildi.


ABD eski başkanı George Bush veda ziyareti için gittiği Irak'ta basın konferansına çıkmıştı. Bush'un konuşması esnasında Iraklı televizyon muhabiri Muntazar el Zeydi ona ayakkabı fırlatmıştı. Zeydi ayakkabıyı fırlatırken "bu sana veda öpücüğüm köpek" diye bağırmıştı. Gözaltına alınan gazeteci önce 3 yıl hapis cezasına çarptırılmış sonra da cezası 9 aya indirilmişti.


ABD'nin 35. Başkanı John F. Kennedy, 22 Kasım 1963'te uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Seçim kampanyası için üstü açık limuziniyle Dallas'ta bir geziye katılan Kennedy, açılan ateşte başına aldığı yaralar sonucu hayatını kaybetmişti. Suikast zanlısı olarak eski ordu mensubu Lee Harvey Oswald tutuklanmıştı. Suikastin nedeni hakkında birçok farklı iddia ortaya atılmıştı. Bunlardan en güçlü olanı ise İsrail'in nükleer programına karşı çıkması olduğu söylenmişti.


Mısır'ın eski Başbakan'ı Ahmet Mahir 2003 yılının Aralık ayında İsrail'e düzenlediği ziyarette saldırıya uğramıştı. Mahir, Mescid-i Aksa'ya girdiği sırada Filistinli bir grup tarafından sıkıştırılmış; bu olaydan hafif yaralarla kurtulmuştu.


Almanya'da 1991'de yapılan seçimlerden galip çıkan Helmut Kohl, ülkenin doğu bölgesine ziyareti sırasında 300 kişilik bir grubun saldırısına uğramıştı.


Fok avcılığını protesto eden bir PETA üyesi, Kanada’nın Balıkçılık ve Okyanus Bakanı Gail Shea’nın yüzüne pasta fırlatmıştı. Neye uğradığını şaşıran bakan, “Pastanın tadı tıraş kremine benziyordu” diyerek olayı geçiştirmeye çalışırken, Kanada PETA örgütünün başkan yardımcısı Tracy Reimen, “Azıcık soyalı pasta Bayan Shea’nin ellerindeki kandan iyidir” diyerek eylemi savunmuştu.


İngiltere eski başbakanı Tony Blair'in yardımcısı John Prescott 2001 yılında yumurtalı saldırıya uğramıştı. Prescott, kendisine yumurta atan protestocuya yumrukla karşılık vermişti. 29 yaşındaki protestocu Craig Evans, daha sonra polis tarafından gözaltına alınmış, ancak sorgusu yapıldıktan sonra kefaletle serbest bırakılmıştı.


İngiltere Başbakanı Tony Blair, İngiltere'nin Bristol kentinde domatesli saldırıya uğramış, Irak'a uygulanan ambargoyu protesto eden grup Blair'i domates yağmuruna tutmuştu.


İngiltere Başbakan Yardımcısı ve Çevre Bakanı John Prescott, bir toplantı için gittiği salonda, Chumawamba adlı marjinal bir rock grubunun "sulu" saldırısına uğramıştı. Saldırganlar, Prescott'un başından aşağı bir kova dolusu buzlu suyu boşaltmışlardı.


İngiltere Tarım Bakanı Nick Brown'a yapılan çikolatalı protesto...


İngilterede eski İçişleri Bakanı ve Muhafazakâr Parti milletvekili Ann Widdecombe, kendisini protesto eden bir sığınmacı tarafından yüzüne pasta atılmıştı.


İngiltere'nin ilk kadın başbakanı Margaret Thatcher, bir kadının elindeki çiçek buketiyle saldırısına uğramıştı.


İngiltere Eski Çevre Bakanı Michael Heseltine, kızgın anne ve çocukların yumurtalı protestosuyla karşılaşmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler