HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Balın faydaları nelerdir?

Bal arılarının günlerce, haftalarca süren çalışmalarının sonucunda altın sarısı renginde, tatlı ve yoğun bir sıvı ortaya çıkar. Bu sıvı kahvaltıların ve tatlıların vazgeçilmez lezzeti bal olarak isimlendirilir. Geçmişten günümüze etkisini kaybetmeyen herkesin sevdiği bir lezzeti yeniden keşfetmeye ne dersiniz? Balın faydaları nelerdir? Bal neye iyi geliyor?

Balın faydaları nelerdir?

Fruktoz ve glikoz gibi şekerlerin yanı sıra magnezyum, potasyum, kalsiyum, sodyum klorür, kükürt, demir ve fosfor gibi mineraller bakımından zengin bir kaynak olan bal, yüzyıllar öncesinde tıp alanında kullanılıyordu. Çiçek, kestane ve çam gibi çeşitleri olan bal nektar ve polen kaynaklarının niteliklerine göre B1, B2, C, B6, B5 ve B3 vitaminleri bulunuyor. İnsan sağlığı açısından oldukça değerli bir besin olan bal faydalarını sizler için araştırdık.

HER GÜN BAL YERSENİZ VÜCUDUNUZDA NELER OLUR?

Çoğumuz balın soğuk algınlığı ile savaşmak ve cildimizi nemlendirmek için kullanılabileceğinin farkındayız, ancak daha önce duymamış olabileceğiniz diğer birçok özelliği nedeniyle bilim adamlarının onu bir süper gıda olarak adlandırdığının farkında olmayabiliriz. Yemekle birleştirmek lezzetli ve sağlıklıdır ancak her gün sadece bir kaşık tüketirseniz ve vücudunuzun olumlu yöndeki değişimi sizleri şaşırtacak.

DAHA TEMİZ BİR CİLT GÖRÜNÜMÜ SUNAR

Bal mükemmel bir antioksidandır. Düzenli tüketildiğinde vücudunuzu çeşitli toksinlerden arındıracaktır. Ek olarak, antibakteriyel özellikleri cildinizin durumunu önemli ölçüde iyileştirecektir.

FAZLA KİLOLARDAN KURTULMAYA YARDIMCI OLUYOR

Eğer diyet yapıyorsanız ya da kilonuzu standart bir seviyede tutmaya çalışıyorsanız, şeker bazlı tatlandırıcıları hayatınızda çıkartmanız gerekir. Ancak bal içeriğinde bulunan bileşenler sayesinde kilo kaybı için gerekli olan metabolizmanızı hızlandırır.

KOLESTROL SEVİYESİNİ KONTROL EDER

Günlük bal tüketimi, vücuttaki aşırı kolesterolle savaşabilen antioksidan bileşiklerin seviyesi üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir. Bu nedenle yüksek kolestrol sorunu yaşayan kişilere bal tüketmesi tavsiye edilir.

KALP HASTALIKLARINA KARŞI KORUR

Yapılan araştırmalar kalp ve damar hastalıkları üzerine balın önleyici etkisi olduğunu göstermiştir. Kalp hastalıkları, kalp yetmezliğine, hafızanın bozulmasına veya baş ağrısına neden olabilir. Birkaç kaşık bal ile bir bardak su içmek bunu önlemek için yeterli olacaktır.

HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR

Diğer araştırmalar, balın stresle mücadele etme, hücresel antioksidan savunma sistemini yenileme ve sonuç olarak hafızayı geliştirme yeteneğini göstermektedir . Ayrıca balda bulunan kalsiyum, beyin tarafından kolayca sindirilir ve bu da balın işleyişi üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir.

UYKU KALİTESİNİ ARTTIRIR

Balda bulunan şeker, kandaki insülin seviyesini yükseltir ve bu da serotonini serbest bırakır. Serotonin ayrıca kaliteli uykuyu destekleyen bir hormon olan melatonine dönüştürülür .

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLER

Bal güçlü bir antiseptiktir, bu nedenle aç karnına bir kaşık bal yemek tavsiye edilir. Bu basit ritüel , sindirim sistemi ile ilişkili çeşitli hastalıkların önlenmesine yardımcı olur. Ayrıca bal mideden geçerken mikropları yok eder ve mide zarındaki küçük yaraları iyileştirir.

PSİKOLOJİYİ OLUMLU YÖNDE ETKİLER

Bal, sinirleri yatıştırmaya ve yorgunluğu gidermeye yardımcı olur . Balda bulunan glikoz, nöronların çalışması için gereklidir. Kana hızla emilir, bu da psikolojik bozuklukların rahatlamasını ve hafifletilmesini sağlar.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRECEK BİR TARİF

Güçlü antiseptik ve iyileştirici özelliklere sahip başka bir doğal ilaç olan sarımsakla birleştirildiğinde balın gücü on kat artacaktır. Sarımsaklı bal, bağışıklık sisteminizi güçlendirecek ve sizi sağlıklı tutacaktır.

MALZEMELER

  • 3-4 baş sarımsak
  • 1 su bardağı çiğ bal
  • kapaklı küçük bir kavanoz

Sarımsakların dış katmanlarını çıkarın. Kavanoza koyun ve üzerine bal dökün. Kavanozu bir kapakla kapatın ve birkaç gün dinlenmeye bırakın. Aç karnına günde bir kaşık aldığınızda daha önce hiç olmadığı kadar enerjik ve sağlıklı hissedeceksiniz.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler