HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bambaşka bir kabile

Avustralyalı fotoğrafçı David Lazar, dünya üzerinde en fazla türe sahip, ağaçlarla çevrilmiş ve medeniyetten uzaktaki Amazon ormanlarında yaşayan Dessana kabilesini fotoğrafladı...

Bambaşka bir kabile

Avustralyalı fotoğrafçı David Lazar, dünya üzerinde en fazla türe sahip, ağaçlarla çevrilmiş ve medeniyetten uzaktaki Amazon ormanlarında yaşayan Dessana kabilesini fotoğrafladı...


Dessana kabilesi, Güney Amerika'daki Amazon ormanlarında, Brezilya’nın başkenti Brasília’nın yaklaşık 5 bin kilometre uzağında yaşayan yerli kabilelerden biri.


Kabilenin bulunduğu bölgeye ancak Brezilya'nın kuzeyindeki Manaus kentinden bir tekneyle ulaşılabiliyor. 30 yaşındaki Lazar, “Nehrin kıyısında yaşayan ve hala geleneklerini koruyan Dessana kabilesine ulaşabilmek için tekneyle yolculuk yaptım” demiş.


“Onlar çok barışçıl ve sıcak insanlar. Kabilenin liderinin geleneksel bir makyajı, kafasında da tüy kaplı bir başlık var ve gülümsemesi huzurlu kabilenin sıcaklık ve mutluluğunu yansıtıyor.”


“Fotoğraftaki anne, büyükanne ve bebeğe bakarak aile ve topluluğun bir Amazon çocuğunu yetiştirmekteki rolünü anlayabilirsiniz.”


“Erkeklerin başlarına taktıkları başlıklar Macaw türü papağanların tüylerinden yapılmış ve bu başlıklar kabiledeki kişilerin kimliklerinin işaretidir.”


“Bu inanılmaz ve büyük bir ülke. Şehirler ve plajlar, hepsi harika ancak burası görülmesi gereken başka bir Brezilya.”


Dessana’dan kilometrelerce uzaktaki başka mükemmel manzara, Iguazu Şelalesi. Fotoğrafçı Lazar, bu şelaleyle ilgili bir hikâye de anlattı...


“Efsaneler güzel bir kadın olan Naipi ile evlenmek isteyen bir Tanrı’dan bahsediyor. Tanrı, sevdiği kadını ölümlü aşkı Taroba ile bir kanoyla kaçarken görür. Tanrı öfkeyle nehri ikiye böler ve onları ebediyen sular altında bırakmak üzere suları fışkırtır.


“Ben modern dünyayı yansıtmayan şeyleri çekiyorum. Avustralya’daki hayatımdan farklı olduğu için bu tür konularla ilgileniyorum ve dünyada insanların daha önce görmediği bu manzaraları çekmekten ve paylaşmaktan zevk alıyorum.”


“Özellikle de portre fotoğraflarını ve izleyicide duygu uyandıracak anlamlı, eşsiz ve güçlü yüzleri çekmeyi seviyorum.”


Lazar, kabilelerle gülümseyerek, başka dillerde ifadeler kullanarak anlaştığını ve onların fotoğraflarını bu şekilde çektiğini söyledi.




          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler