HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bayram klasikleri

İslam dünyası Kurban Bayramı'nı kutluyor. İşte Türkiye'den bayram klasikleri...

Bayram klasikleri

İslam dünyası Kurban Bayramı'nı kutluyor. İşte Türkiye'den bayram klasikleri...


Eski bayramlarda olduğu gibi belki bayram tebrik kartları gönderilmeyecek ama komşular bayramlaşmak için birbirlerinin kapısını çalacak, kesilen kurban etleri paylaşılacak, akraba eş ve dostlar bayram sofralarında bir araya gelecek.


Cep telefonlarının olmadığı 1980'li yıllarda eş dost ve arkadaşların bayramları tebrik kartlarıyla kutlanıyordu. (Arşiv) (AA Arşiv - Anadolu Ajansı)




Bayramın vazgeçilmezlerinden birisi de kolonya... Menekşe, saray çiçeği, karesi, çay, ıhlamur, Japon kiraz çiçeği, akasya, aşk çiçeği gibi onlarca çeşitte kolonyanın üretildiği Balıkesir'den diğer illere 80'e yakın ürün gönderiliyor . (Arşiv) (Seyhan Kırıcı - Anadolu Ajansı)




Kurban Bayramı, hayvan üreticileri başta olmak üzere turizmden gıdaya, tekstilden ulaşıma kadar birçok sektörün yüzünü güldürecek. (Arşiv) (Süleyman Elçin - Anadolu Ajansı)



Kutsal topraklarda hac ibadetini tamamlayan hac kafileleri yurda döner. (Arşiv) (Sinan Gül - Anadolu Ajansı)



Bazı vatandaşlar belediyeler tarafından belirlenen kurban kesim alanlarında kurbanlarını kestikten sonra kavurma yapar. (Arşiv) (Halil Sağırkaya - Anadolu Ajansı)


Kurbanlıklarını kesmeye çalışırken yaralanan "acemi kasaplar" hastanelerin acil servislerinde yoğunluk oluşturur. (Arşiv) (Mümin Altaş - Anadolu Ajansı)



Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler