HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BDP'nin kazandığı iller

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), kesin olmayan yerel seçim sonuçlarına göre 3’ü büyükşehir olmak üzere 10 kentte belediyeleri kazandı.

BDP'nin kazandığı iller

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), kesin olmayan yerel seçim sonuçlarına göre 3’ü büyükşehir olmak üzere 10 kentte belediyeleri kazandı. Bir önceki seçim sonuçlarına göre AK Parti’de olan Van, Mardin ve Bitlis belediyeleri BDP’ye geçti. İşte, resmi olmayan sonuçlara göre BDP’nin kazandığı belediyeler ve kazanan belediye başkanları.


Diyarbakır'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre BDP'li Gültan Kışanak kazandı. Siirt milletvekili olan 53 yaşındaki Gültan Kışanak, aynı zamanda BDP Eş Genel Başkanıydı. Kışanak evli ve 1 çocuk annesi.


Hakkari'de yerel seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre BDP'nin adayı Dilek Hatipoğlu kazandı. Hakkâri’nin ilk kadın belediye başkanı olan Hatipoğlu, İşletme Fakültesi mezunu. Evli 2 çocuk annesi Muşlu olan Hatipoğlu, seçimlere BDP'nin kadın kotasıyla girdi.


Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre, BDP'nin desteğiyle seçimlere bağımsız aday olarak giren Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk kazandı. 72 yaşındaki Ahmet Türk, evli ve 8 çocuk babası.


BDP Van İl Başkanı Musa İtah, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı, adayları Bekir Kaya'nın kazandığını açıkladı.


Batman'da Belediye Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre BDP adayı Sabri Özdemir kazandı. Batman'da Belediye Başkanı seçilen BDP'li 42 yaşındaki Sabri Özdemir, kentte esnaf. Evli ve 4 çocuk babası olan Özdemir'in seçimleri kazanmasının ardından BDP'liler kentte kutlamalar yaptı.


Bitlis Belediye Başkanlığı'nı resmi olmayan sonuçlara göre, BDP'nin adayı Hüseyin Olan kazandı.

Hüseyin Olan, 1959 yılında doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Bitlis'te tamamladıktan sonra, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitirdi. Bitlis'te 26 yıldır eczacılık yapıyor. Türk Eczacıları Birliği'nin 36'ncı döneminde denetleme kurulu üyeliği, 37'nci döneminde ise merkez heyeti üyeliği yaptı. 38. Bölge Van, Bitlis ve Hakkari eczacılar odasının bütün yönetim kademelerinde görev aldı.


Iğdır'da belediye başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre BDP adayı Murat Yikit kazandı. BDP'den belediye başkanı seçilen 35 yaşında evli ve bir çocuk babası Murat Yikit, Iğdır'da serbest avukatlık yapıyor. Murat Yikit, MHP adayı serbest avukat Gündüz Güneş'i çok az farkla geride bıraktı.


Siirt'te Belediye Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre BDP'nin adayı Tuncer Bakırhan kazandı. 1999'da Kars Belediye Başkanlığına aday olan Bakırhan, seçimi kazanamayınca HADEP Kars İl Başkanlığı ve partinin diğer organlarında yer aldı. 2001 ve 2003 yılları arasında DEHAP genel başkanlığı yaptı. 2009 yerel seçimlerinde İstanbul Esenyurt DTP Belediye Başkan adayı olarak seçimlere girdi.


Şırnak’ta Belediye Başkanlığı’nı resmi olmayan sonuçlara göre, BDP’nin adayı 36 yaşındaki Serhat Kadırhan kazandı. Avukat olan evli ve 2 çocuk babası Kadırhan’ın seçimleri kazanması ardından BDP’liler kentte kutlama yaptı. Havai fişeklerin atıldığı kutlamada BDP’liler halaylar çekti.


Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Tunceli İl Başkanı Ergin Doğru, Tunceli belediye başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre adayları Mehmet Ali Bul'un kazandığını açıkladı.


Ağrı'da Belediye Başkanlığı seçimini BDP'li Sırrı Sakık 10 oyla kazandı.

Ak Parti adayı Hasan Arslan ile kıyasıya çekişen BDP'li 57 yaşındaki Sırrı Sakık 1991 yılında siyasete başladı. 23 ve 24'üncü dönem muş milletvekili seçilen ve bekar olan 3 çocuk babası Sakıkseçimde 20 bin 600 oy aldı. Ağrı eski Belediye Başkanı Hasan Arslan ise 20 bin 590 oyla seçimi kaybetti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler