HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

“Altın vuruş”a kurban giden genç hayatlar

“Altın vuruş”a kurban giden genç hayatlar

Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Begüm Veral’ın “altın vuruş” denilen aşırı doz eroin alarak hayatını kaybetmesi, geçtiğimiz yıllarda yaşanan aynı şekildeki ölümleri hatırlattı. Yüz güzeli Burçin Bircan’dan lise öğrencisi Melis Akpınar’a kadar birçok gencin yaşamı “altın vuruş”la son buldu. İşte hayatları gencecik yaşta sonlanan ve ailelerine büyük acılar yaşatan kurbanlardan bazıları...

Baştan çıkarıcı tiplere dikkat
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Duygudurum Bozuklukları Birimi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kerem Doksat, gençlerin vaatkâr tiplere dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, ”Bunlar genellikle çekici, baştan çıkarıcı tiplerdir. Gençler, arkadaşlarının ‘Yeni bir yer var, harika partiler yapılıyor’ tekliflerine çok ihtiyatla yaklaşmalılar” dedi. Uyuşturucuya başlayan çocuğun arkadaş çevresinin değiştiğine dikkat çeken Doksat, fiziki değişiklikleri ise donuk veya kanlanmış gözler, sık sık nezle olma, ağızlarında garip koku olarak sıraladı.

Milli Eğitim ve Emniyet uyarıyor
Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle bu yıl üçüncüsü başlayan ‘Bilgili ol, bağımlı olma’ projesiyle anne ve babalar madde bağımlılığına karşı eğitilecek. Projeden yararlanmak isteyenlerin önce bilgiliol@bilgiliol.org.tr adresine başvurması gerekiyor. Bağımlılık ve Tedavi Merkezi’nin (BATEM) kurucularından Doç. Dr. Kültegin Ögel’in verdiği bilgiye göre İstanbul’da sentetik hap kullanım oranları yüzde 287 arttı. Bağımlıların yüzde 87’si tedaviye başvurmuyor. 2001-2005 arasında Adli Tıp araştırmalarına göre İstanbul’da ölüm oranları ortalaması 56. Suç işleyen gençlerin üçte biri uyuşturucu kullanıyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü de internet sayfasında anne ve babalara uyarılarda bulunuyor.

İŞTE ALTIN VURUŞ KURBANLARI


2002’de Ford Models Supermodel Of World Türkiye Birincisi seçilen manken Burçin Bircan’ın 2004’te Zeytinburnu Kozlu Mezarlığı’nda cesedi bulundu. 20 yaşındaki yüz güzeli Bircan’ın altın vuruşla öldüğü anlaşıldı. Koluna eroin enjekte ettiği evde rahatsızlanan Bircan’ı hastaneye götürmek yerine mezarlığa atarak ölüme terk edenler hapis cezasına çarptırıldı.


Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi 26 yaşındaki Can Tanyeli, 2004’te altın vuruşla, aşırı dozda eroinden öldü. Can Tanyeli, 2003’te ‘Lale Deliliği’ adlı şiir kitabını yayımladı. Tanyeli, bir şiirinde “Refakatimde gebe bulutlar, elimde bir boş kafes vardığım çocuk mezarımda beni uykumdan uyandırmayın” diyordu.


Yeni Asya Gazetesi’nin sahibi ve Nur cemaati liderlerinden Mehmet Kutlular’ın kızı Vildan Kutlular, 1995’te “altın vuruş” yaparak bir barın tuvaletinde hayatını kaybetti. 17 yaşında ölen Vildan Kutlular’a eroini verdiği iddia edilen Hayri Adıgüzel de 8 yıl sonra Beyoğlu’nda eroinden öldü.


Selen Atılgan 21 yaşındaydı. Şişli Etfal Hastanesi’nde Kadın Doğum Uzmanı olan Dr. Gülüm Atılgan ile galerici Kemal Atılgan’ın kızları olan Selen, Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisiydi. Genç kız, 2003’te vücuduna aşırı doz eroin enjekte ederek hayatını kaybetti.


Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi 22 yaşındaki Seda Kölemenoğlu, 2005’te Taksim’de bir eğlence mekânında alkolle birlikte uyuşturucu alınca hayatını kaybetti. Kölemenoğlu’na eroini verene dava açıldı. Seda’nın annesi Sema Kölemenoğlu’nun avukatlığını eroinden ölen Can Tanyeli’nin annesi üstlendi.


Melis Akpınar, henüz 16 yaşındaydı. Bakırköy Ticaret Meslek Lisesi Tekstil Bölümü ikinci sınıf öğrencisi olan Melis Akpınar, 2006’da Fatih’te bir arkadaşının evinde baygın bulundu. Hastaneye kaldırılan genç kızın aşırı doz eroin aldığı saptandı. Ancak genç kız kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.


Kadıköy’de bir barda çalışan 21 yaşındaki Sema Keskin, 2008’de, bir arkadaşının evinde burnundan eroin çekti. Fenalaşan Keskin, arkadaşları tarafından yüzü yıkandıktan sonra yatağa yatırıldı. Ertesi akşam arkadaşlarının cesedini buldukları genç kızın aşırı dozda uyuşturucudan öldüğü belirlendi.


İstanbul Fikirtepe’de oturan arkadaşlarına misafirliğe giden Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Begüm Veral (23), saat 02.00 sıralarında tuvalete girdi. Uzun süre çıkmayınca kapıyı kırarak içeri giren arkadaşları Veral’i koluna eroin enjekte etmiş olarak buldu. Çağrılan sağlık ekipleri nabzı atmayan Veral’e kalp masajı yaptı ancak kurtarılamadı. Veral’ın çantasında bir miktar eroin ile bir şırınga bulundu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler