HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Belediye Başkanları ve adayları ne iş yapıyordu?

İşte İstanbul'un Başkanlarının eskiden yaptıkları meslekler...

Belediye Başkanları ve adayları ne iş yapıyordu?

İşte İstanbul'un Başkanlarının eskiden yaptıkları meslekler...


ARNAVUTKÖY - AHMET HAŞİMİ BALTACI

Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Bölümü mezunu. Ahmet Haşim Baltacı, iş hayatında; mühendislik, tekstil, gıda ve iletişim sektörlerinde işletme sahibi ve yönetici olarak çalıştı.


ATAŞEHİR - BATTAL İLGEZDİ

Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun oldu. Aile şirketlerinde görev alarak ticaret hayatına atıldı.


AVCILAR - HANAY HANDAN TOPRAK BENLİ

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Benli, doktor.


BAĞCILAR- LOKMAN ÇAĞIRICI

Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü´nü bitirdi. 1999 yılına kadar çeşitli kurumlarda üst düzey yöneticilik yaptı, uzun bir süre ticaretle meşgul oldu.


İstanbul - Mustafa Sarıgül

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Sarıgül önceden öğretmendi. Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun. Kağıthane Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT Genel Müdürlüğü'nde çalıştı. Daha sonra kamudan ayrılıp ticaret ile ilgilendi.


İstanbul - Kadir Topbaş

Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP adayı Topbaş uzun yıllar serbest mimar olarak çalıştı. 1994–1998 yılları arasında da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yaptı.


İstanbul - Rasim Acar

MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Rasim Acar bir dönem yayın koordinatörlüğü bile yapmış. İş hayatına İ.B.B Ulaşım Planlama Müdürlüğü'nde başladı. Daha sonra kendi şirketini kurarak serbest şehircilik hizmetleri vermeye başladı. 2006–2007 yıllarında BİLGE ADAM Gazetesi Genel Yayın Koordinatörlüğünü yürüttü.


Ankara - Mansur Yavaş

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mansur Yavaş’ın asıl mesleği avukatlık. 1983 yılında fakülteden mezun olan Mansur Yavaş, askeri savcı olarak tamamladığı askerlik sonrası Beypazarı'nda 13 yıl süresince serbest avukatlık yaptı.


Ankara - Melih Gökçek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP’den tekrar aday olan Melih Gökçek bir dönem gazeteciydi. Gazi Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulunu bitiren Gökçek Gazeteciliğe yerel Gaziantep Haber Gazetesinde başladı. Parlamento muhabirliği yapan Gökçek, askerlik görevine başlamadan önce Çalışma Bakanlığında Özel Kalem Müdür yardımcılığı yaptı.


Ankara - Prof. Dr. Mevlüt Karakaya

MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Karakaya Akademisyen. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun. 1994 yılında Doçent, 2001 yılında da Profesör oldu. Değişik tarihlerde ABD Indiana, Purdue ve Michagine State Üniversitelerinde akademik çalışmalarda bulundu.


İzmir - Aziz Kocaooğlu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı olan Kocaoğlu bir dönem muhasebe uzmanı olarak çalıştı. Ardından ticarete atılarak beyaz eşya bayisi işletti. Siyasi yaşamına ise CHP Gençlik Kolları’nda başladı.


İzmir - Binali Yıldırım

AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım bir dönem araştırma görevlisi olarak çalıştı. Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesi’nde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. İskandinavya ülkeleri ve Avrupa'da çeşitli ülke limanlarında Denizcilik İdaresi Uzmanları ile birlikte kontrollerde bulundu. İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesinde asistan ve araştırma görevlisi olarak çalıştı.


İzmir - Murat Taşer

MHP İzmir adayı olan Taşer, 80 çiftlik sahibi arkadaşı ile birlikte; bugün 10 bin üyesi bulunan İzmir Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği’ni kurdu. Bu birliğin başkan yardımcılığını da yaptı. İzmir’e bağlı tüm köylerde besicilere hayvan besleme teknikleri konusunda seminer verdi. Halen damızlık düve yetiştiriciliği ve süt inekçiliği yapmaya devam ediyor.


Adana - Yıldıray Arıkan

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Arıkan önceden bankacıydı. Mezun olduktan sonra 1974 yılında Türkiye Emlak Kredi Bankasında göreve başladı. 1999 yılında Demokratik Sol Partiden yerel seçimlere katılarak Adana Seyhan İlçe Belediyle Başkanı olmuş ve böylece siyasete adım atmıştır.


Adana - Abdullah Torun

AKP Adana Büyükşehir adayı olan Torun avukat. Ayrıca çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyelik ve yöneticilik yaptı.


Adana - Hüseyin Sözlü

MHP Adana Büyükşehir adayı Murat Sözlü İşletme Mühendisi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne girerek 1989 yılında “Ziraat Mühendisi” olarak mezun oldu. 1990 yılında DSİ’de İşletme Mühendisi olarak göreve başladı, 1997 yılında DSİ Kösreli İşletme ve Bakım Başmühendisliği’ne atandı.


Antalya - Mustafa Akaydın

CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı olan Akaydın genel cerrah. 1992'de profösör unvanı aldı. Almanya ve ABD'de bir yıl süreli mesleki eğitim, organ nakli ve meme cerrahisi konularında çalışmalar yaptı.


Antalya - Menderes Türel

AKP Antalya adayı olan Türel gazeteci. Uzun yıllar boyunca Antalya’da gazeteci olarak çalıştı ve çeşitli basın ve yayın kuruluşları tarafından birçok kez yılın gazetecisi olarak ödüllendirildi.


Antalya - Kemal Çelik

MHP Antalya Büyükşehir Belediye Adayı olan Çelik eski Kaymakamlardan. Ayrıca 1995 - 1997 yılları arasında Hakkari Valisi olarak görev yaptı. 1997 yılında ise Emniyet Genel Müdürü olarak görev yaptı.

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler