HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bir hamburger 35 lira

Dünya Kupası’nın gerçekleşeceği Brezilya’da turistleri yüksek fiyatlı ürünler bekliyor.

Bir hamburger 35 lira

Dünya Kupası'nın gerçekleşeceği Brezilya'da turistleri yüksek fiyatlı ürünler bekliyor.


Brezilya'da gerçekleşecek 2014 Dünya Kupası'na sayılı günler kaldı.


34 ülkenin dünyanın en iyi takımı olmak için savaşacağı turnuva, cepleri biraz zorlayacak.


Otel ve uçak bileti maliyetleri binlerce lirayı bulurken, yerel bir kokteyl olan caipirinha için en az 20 lira, orta kalitede bir peynirli hamburger için 35 lira, sucuklu pizza için 70 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor.


Dolar karşısında para birimleri düşük değerde olan diğer Latin Amerika ülkelerinin aksine, Brezilya oldukça pahalı bir ülke.


Ancak fiyatların yüksekliğinin aslında Dünya Kupası'yla bir ilgisi yok.


Dünya Kupası başlamadan önce de fiyatlar, hükümetin aldığı kemer sıkma önlemlerine karşı ayakta kalmaya çalışan şirketlerce yükseltildi.


NBC kanalına konuşan ve bir yıldır Brezilya'da yaşayan Norveçli bir sanatçı, "Rio'da fiyatlar akıl almaz derecede yüksek” dedi.


FİYAT YÜKSEK KALİTE DÜŞÜK

Brezilya'nın en büyük düşünce kuruluşlarından Getulio Vargas'ın İşletme Profesörü Rafael Alcadipani, Dünya Kupası'nın normalde de yüksek olan fiyatları daha da yukarı çektiğini söyledi ve turistlerin kalitesiz mal ve hizmetleri aşırı yüksek fiyatlara almaya hazır olması gerektiğini belirtti.


Alcadipani, "Brezilya'da alacağınız herhangi bir şey için ABD ya da Avrupa'da vereceğinizden daha fazla para harcarsınız” diye konuştu.


Otel fiyatları iki katına çıktı

Brezilya'da Dünya Kupası nedeniyle otel fiyatları normalin iki katına çıktı.


Seyahat sitesi TripAdvisor'ın rakamlarına göre Brezilya'ya giden turistler dünyanın en pahalı otel fiyatlarını ödeyecek. Ülkede otellerin gecelik konaklama bedeli ortalama 445 dolar.


Günde 1430 dolar gözden çıkarılmalı

Otel maliyetine ek olarak bilet, diğer harcamalar ve Rio içinde ulaşım için bir turistin günde ortalama 682 doları yani şimdiki kurla 1432 lirayı gözden çıkarması gerekiyor.


Neden pahalı?

Uzmanlar fiyatların yüksek olmasının nedenini arzın talebi karşılayamamasından kaynaklandığına işaret etti.


Son 10 yılda, ülke nüfusunun yüzde 20'sine denk gelen 40 milyon Brezilyalı orta sınıfa dahil oldu. Bunda hükümetin başarılı sosyal programları ve ekonomik iyileşmenin etkisi büyük oldu.


Dünya Kupası'na sayılı günler kala Brezilya sokaklarından kareler..









          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler