HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bir yılda İstanbul trafiği nasıl değişti

İstanbul’un trafiğini analiz eden Yandex; sürücülerin, 2012 ve 2013 Ekim aylarında en önemli cadde ve sokaklardan arabayla geçmeleri için gereken süreleri araştırdı.

Bir yılda İstanbul trafiği nasıl değişti

İstanbul’un trafiğini analiz eden Yandex; sürücülerin, 2012 ve 2013 Ekim aylarında en önemli cadde ve sokaklardan arabayla geçmeleri için gereken süreleri araştırarak İstanbul’daki yollardan ortalama geçiş sürelerini haritaya aktardı ve bir yıl içerisinde trafik yoğunluğunun ne kadar değiştiğini belirledi.


Araştırmaya göre Ekim 2013’teki trafik yoğunluğu Ekim 2012 ile karşılaştırıldığında sabahları %17 ve akşamları %12 oranında arttı, yani geçen yıla göre trafik daha da yoğunlaştı.


İstanbullu sürücülerin sabah saatlerinde en fazla dikkat etmesi gereken bölgeler;

Biri Anadolu Yakası, diğeri Avrupa Yakası’nda olmak üzere ikisi de Boğaziçi Köprüsü dolayları (ortalama ilerleme hızı 5 km/saat’ten az)

İstanbul Çevre Yolu’nun Uzunçayır Kavşağı ile Altunizade Köprülü Kavşağı arası (ortalama ilerleme hızı 8 km/saat’ten az)

E5 Otoyolu’nun Barbaros Kavşağı ile Ortaköy Viyadüğü istikametleri...


Akşamları ise trafiğin en yoğun olduğu bölgeler ise;

Avrupa Yakası’nda bulunan E5 Otoyolu’nun Okmeydanı Kavşağı ile Barbaros Kavşağı arası (ilerleme hızı 7 km/saat’ten az)

Avrupa Yakası’nda Büyükdere Caddesi üzerindeki İş Kuleleri ile Barbaros Kavşağı arası,

Atatürk Bulvarı’nı takiben Gazi Mustafa Kemal Caddesi üzerindeki Aksaray Tramvay Durağı ile Kennedy Caddesi Girişi arası

E5 Otoyolu’nun Vatan Caddesi Kavşağı’ndan Merter Kavşağı’na kadar olan kesiti.


Eylül - Ekim 2013'te tatil günleri haricinde İstanbul trafiği bu iki ay boyunca sabit durumda kaldı.

Okulların açıldığı 16 Eylül'de ek toplu taşıma hatlarının açılması, vapur, tramvay ve metro hatlarındaki ilerleme ve toplu taşımanın 06:00 - 13:00 arası ücretsiz yapılması gibi alınan ek tedbirler sayesinde İstanbul trafiği alışılmadık şekilde akıcıydı.


Yağışlı havaların İstanbul trafiğine olumsuz etkisi 2 Ekim Çarşamba günü anlaşıldı. Şiddetli yağışlar nedeniyle yoğunlaşan İstanbul trafiği o günün akşamında zirveye çıktı.


Araştırmaya göre İstanbul trafiğinin en yoğun saatleri sabah 08:00 - 10:00, akşam ise 18:00 - 20:00 saatleri arası.


İstanbullu sürücüler için en kolay gün Pazartesi olarak belirlenirken, en zor gün ise Cuma.

Cumartesi günleri hafta içine göre trafik yüzde 16 daha az. Pazar günleri ise hafta içine göre 3.5 kat daha az olarak belirlendi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler