HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Böceklerin Kralı' Antalya'da ortaya çıktı

Dünyada sadece Hatay'ın Amanos Dağları'nda yaşadığı bilinen 'böceklerin kralı' geyik böceği, Antalya'nın Gündoğmuş İlçesi'nde ortaya çıktı.

'Böceklerin Kralı' Antalya'da ortaya çıktı

Dünyada sadece Hatay'ın Amanos Dağları'nda yaşadığı bilinen 'böceklerin kralı' geyik böceği, Antalya'nın Gündoğmuş İlçesi'nde ortaya çıktı.

Amanos Dağları'nda meraklıları tarafından uzun dağ yürüyüşlerinde ağaç kovukları içinde aranan geyik böceği, Gündoğmuş'ta insanların yanına kendisi geldi.


Gündoğmuş'ta, kurt üzümü olarak bilinen 'goji berry' tarımı yapan Abdullah Kıldan, önceki gün akşam saatlerinde misafirleriyle birlikte evlerinin önündeki verandada otururken geyik böceğinin yanan ışığa geldiğini söyledi.


3 HAFTADA 900 KİLO

Abant Gölü'nde alabalıkların yavrusunu ve yumurtalarını yiyen kerevitlerle mücadele kapsamında 3 haftada 900 kilo kerevit yakalandı.


Abant Gölü'ndeki alabalık popülasyonunu arttırmak amacıyla 3 hafta önce başlatılan çalışmalar kapsamında balık yavrularıyla beslenen bir tona yakın kerevit avlandı.


Bolu Orman ve Su İşleri Müdürü Sezgin Akay, yaptığı açıklamada, Abant Gölü'nde kerevitlerle mücadelenin devam ettiğini söyledi.


İncelemelerde göldeki kerevitlerin çoğaldığını belirlediklerini anlatan Akay, şöyle konuştu: "Kerevit sayısını azaltmak için çalışma başlatıldı. Ekiplerimiz de ağ atmak suretiyle kerevitler yakalanıyor.


3 haftalık çalışmada 900 kilogram kereviti gölden çıkarttık. Nisan, kerevitlerin yumurtlama ayı. Çoğalmalarını engellemek amacıyla bu mevsimde mücadele ediyoruz. Yıl içinde gölde incelemelerimiz devam edecek.


Kerevit sayısını olması gereken oranda tutmaya çalışacağız." Akay, göldeki balık popülasyonunu arttırma çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, "Çayırbıçkı mevkisinde yapmış olduğumuz yavru alabalık üretim tesisi faaliyete geçecek.


Oradan ürettiğimiz yavru alabalıkları tekrar Göle bırakacağız. Ayrıca gölde amatör olta balıkçılığı devam ediyor. Son zamanlarda Türkiye'nin her tarafından balık avcıları ve meraklıları gölümüze geliyor. Önümüzdeki yıl da özel iskeleler yapacağız" dedi


Malezyalı fotoğrafçı Jimmy Kong insanoğlunu farklı örümcek türleriyle göz göze getiren birbirinden çarpıcı fotoğraflara imza attı.


Daha çok egzotik örümcek türlerini görüntüleyen Kong, onların yakın plan fotoğraflarını çekti ve ağırlıklı olarak gözlerine zumladı. Kong, sadece onları değil uğurböceği, sinek ve başka böcek türlerini de fotoğraflıyor.


İşte o kareler...













EN ACAİP GÖRÜNÜŞLÜ BÖCEKLER

Darth Vader Karıncası

Cephalotes atratus normalden büyük, siyah giyinmiş, korkunç bir kask takan ve süper güçleri var gibi görünen bir karıncadır. Süzülen karınca denir fakat Darth Vader'ı andırır.


Hello Kitty Tırtılı

Bu tırtıl Çin Kahverengi Çalı Kelebeğinin(Mycalesis gotama) bir şeklidir fakat yüzü tüm dünyada tanıdık olan Hello Kitty'e benzemektedir.Muhtemelen tahmin edebileceğiniz gibi bu tatlı tırtıllar tırtılların memleketi olan Japonya'da oldukça popülerdir.


Donald Trump Tırtılı

Benzerliği görebilirsiniz değil mi?

Bu bir Megalopyge opercularis ya da güve tırtılıdır.Fotoğrafçı Jeff Cremer ve biyolog Phil Torres tarafından Peru yağmur ormanında tespit edilmiştir.Kürklü görünür ve kabarık birer güve olurlar fakat dokunmayın!.Kürkleri zehir saçan dikenlerden yapılmıştır ve günlerce süren ağrılı şişmelere neden olabilir.


Sepet Örügüsü Tırtılı

Evrimin çok fazla sağduyusu yok değil mi?İlk başta dünyadaki en renkli ve cezbedici tırtılı yapmaya karar verir daha sonra ürkütücü birçok dikenle kaplamaya karar verir. Sadece Kuzey Avustralya'nın çeşitli bölgelerinde bulunur, bu dolambaçlı işler çeviren tırtılın Calcarifera ordinate olarak bilindiğini ve aynı anda batan üç eşekarısı dikeninden daha acı verici güçlü dikenleri olduğunu duyduk.


Sinekkuşu Güvesi

Bu muhtemelen Hemaris thysbe Camkanatlı Sinekkuşu Güvesi ya da yaygın Camkanatlı, beslenirken bir camkanatlıya benzer fakat çok fazla insan hiçbir zaman çiçeklerin üstünde uçan bir güve olduğunu fark etmemişlerdir.


Uzaylı Tırtıl

Tırtıllar yırtıcı hayvanlara karşı sonraki kelebek aşamalarında korunmak için bir çok korkunç görünüş kazanırlar.Bu yeşil uzaylı yerli bir Filipinli ve görünüşe göre sahte göz çizgileri sahte yüzlerini çok daha büyük ve korkunç gösterir.Normalde bir tırtılın yüzü çok daha küçüktür ve ikinci karin bölgesinde bulunmaz.


Darth Maul Böceği

Oncopeltus fasciatus, büyük Milweed böceği olarak bilinse de Darth Maul böceği daha havalıdır.


Yılan Tırtılı

Deilephila elpenor, Fil-Şahin güvesi olarak da bilinen Sphingidae familyasından büyük bir güvedir.


Çiçek Güvesi

Kamufle olmuş Synchlora aerate kamufle olmakta çok zekidir, çiçeğin çevresine dolanmak yerine parçalarına yapışır.Hangi bitkiden beslendiğine bağlı olarak çeşitli renklerde süslenip algılanmaktan kaçınırlar.


Elvis Presley Arazi Böceği

Bir fotoğrafçı Elvis'in yüzünü bir böceğin sırtında gördükten sonra tamamen sarsılmıştır.Sırtındaki insan gözünü andıran çizgilerle, burun, ağız ve arkaya doğru taranmış saçlarla bu alışılmadık kokan böcek rock'n'roll'un kralına benzemektedir.


İşte dünyanın en garip hayvanları...




































Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler