HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu fuar görenleri şaşırtacak

34 yıl önce başlayan ve bu yıl 2-7 Haziran tarihleri arasında Tayvan’da düzenlenmekte olan Computex Taipei fuarı özellikle uzak doğulu teknoloji devlerinin ilgi gösterdiği bir fuar oldu.

Bu fuar görenleri şaşırtacak

34 yıl önce başlayan ve bu yıl 2-7 Haziran tarihleri arasında Tayvan'da düzenlenmekte olan Computex Taipei fuarı özellikle uzak doğulu teknoloji devlerinin ilgi gösterdiği bir fuar oldu.

130 bini aşkın ziyaretçiye ev sahipliği yapacak olan fuarda irili ufaklı 1700 şirket ürünleriyle boy gösteriyor.

Selim ÖZTÜRK / TAYVAN


Ancak Apple'ın yıllardır fuarlardan ayrı düşen ve ürünlerini kendi başına dilediği tarihte yaptığı lansmanlar diğer teknoloji devlerinin de stratejisini zaman içinde değiştirmeye başladı. Bu nedenle şirketlerin pek çoğu ABD'de düzenlenen CES ve İspanya'daki Mobil Dünya Kongresi dışında etkinliklere yeni ürün saklamamaya başladı.


Bunun yerine tıpkı Apple'ın yaptığı gibi şirketler ya fuar öncesi ya da yılın herhangi bir gününde yeni ürünlerini tanıtmaya başladılar. Hal böyle olunca fuar zamanı geldiğinde ziyaretçiler de fuarlarda yeni ürün veya teknoloji göremez oldu.


Taipei'de bu yıl 34'üncüsü düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından COMPUTEX'te de durum pek farklı değil. Birçok şirketin katılmasına karşın halihazırda karşımıza çıkmış olan ürünleriyle boy gösteren teknoloji firmaları, bu nedenle ziyaretçi çekebilmek için eskisi kadar fazla albeniye sahip değil.


Ancak buna karşın merkezi Tayvan'da olan ASUS pek çok ürününü bu fuara saklayarak bu kuralı bozmuşa benziyor. Yeni telefon, dizüstü bilgisayarı, tablet ve Hepsi Birarada PC'leri tanıtan şirket, fuarın ilk gününde de oyunseverlere yönelik yeni teknolojilerini tanıttı. İçlerinde özellikle oyuncuların ilgisini çekecek dünyanın en hızlı ekran kartı da vardı.

İşte ASUS ve diğer teknoloji devlerinin fuar günü ziyaretçileriyle paylaştıkları o ürünler…


ASUS ROG G20

Oyuncular için özel markası ROG çatısı altında yeni ürünlerini tanıtan ASUS'un ilk oyuncağı ROG G20, Intel'in Core i7 işlemcisini ve NVDIA'nın GeForce GTX 780 ekran kartını destekliyor.


ASUS ROG G20

Ancak cihazın asıl dikkat çeken özelliği yüksek donanım özelliklerine sahip olmasına karşın cihazın kasasında görünürde herhangi bir havalandırma bölmesinin yer almaması… Peki nasıl oluyor da oyun oynarken ısınan donanımlar serin tutulabiliyor?


ASUS ROG G20

Cihazda ekran kartı ve işlemcide ayrıca soğutucu kullanmak yerine kasanın kendisini ısı yutucu formda tasarlayan ASUS, içinde gizli hava akış tüneli sayesinde hava akışını rahatça sağlıyor. Kullanıcıyı rahatsız edecek derece gürültü de yapmayan ROG G20'nin çıkardığı ses 25 dB'yi geçmiyor.


ASUS ROG G20

Cihaz bu yılın üçüncü çeyreğinde ilk olarak Tayvan'da 800 ila 1700 dolar arası bir fiyat etiketiyle satışa sunulacak.


ASUS ROG GR8

Intel'in Core i7 işlemcisinden güç alan bir diğer oyun canavarı ROG GR8, bir önceki modelden farklı olarak NVIDIA GeForce GTX 750Ti ekran kartını kullanıyor. SteamOS desteğiyle gelen cihaz Windows 8.1 yüklü olarak geliyor.


ASUS ROG GX500

Intel'in Core i7 işlemcisinden güç alan ve ekran kartı olarak da Nvidia'nın GeForce GTX 860M'yi kullanan ROG GX500 15.6 inç'lik bir ekrana sahip ve bu sayede 3840x2160 piksel ekran çözünürlüğüne ulaşabiliyor.


ASUS ROG Gladius

ASUS'un oyunculara yönelik geliştirdiği ROG Gladius fare 6400dpi optik sensöre sahip. Sağ el kullanımına özel olarak hazırlanan fare, malzeme kalitesiyle sağlam bir tutuş sağlarken, tekerlek biriminin arkasına yerleştirilen özel tuş sayesinde de hızlı DPI geçişi sağlayabiliyor. Gladius'un üzerinde ayrıca isteğe bağlı olarak programlanabilen tuşlar da yer alıyor.


ASUS GK2000

Fareden sonra şimdi sıra ASUS'un oyunculara yönelik yeni klavyesinde… Bütün tuşları özelleştirilebilen GK2000, Anti-ghosting (anti-gölgeleme) teknolojisi sayesinde birden fazla tuşa aynı anda basılmasına olanak veriyor. Standart birçok klavyede bir tuşa sürekli basıldığında sistem bip şeklinde uyarıda bulunurken bu teknolojiye sahip klavyelerde böyle bir sorun yaşanmıyor.


ASUS ROG Ares III

ASUS'un dünyanın en hızlı ekran kartı olarak duyurduğu ROG Ares III, çift Radeon Hawaii XT GPU'dan güç alırken, su soğutma sistemi de yüzde 25 oranında soğutucu performansını artırıyor. Cihaz 8GB GDDR5 süper hızlı hafızayla geliyor.


Kavisli ekranlı monitör

ASUS'un dünyanın 32 inç'lik en büyük kavisli ekranlı monitörü şeklinde tanıttığı ve henüz prototip olan cihaz 2560x1440 piksel ekran çözünürlüğü sunuyor. Standart monitörlerden farklı olarak cihaz kavisli bir ekrana sahip… Daha evvel de Samsung ve LG bu ekranları duyurmuştu.


Her yer tablet

Fuarda adı pek duyulmamış birçok firma her fiyat aralığında yer alan tabletleriyle fuarda yerini aldı. Bunlardan biri de HKC idi. Tablet ve monitörleriyle dikkat çeken şirketin irili ufaklı pek çok tableti var.


Her yer tablet

Örneğin HKC R072C Android 4.4 işletim sistemini kullanıyor. 1 GHz hızında Cortex A-9 işlemciden güç alan cihazda 1 GB DDR ve 8 GB flaş hafıza yer alıyor. Arka yüzde 2 megapiksel kamera bulunan tablet düşük seviye bir ürün.


Intel ve akıllı çanağı

Her şey akıllanır da çanaklar akıllanmaz mı? Intel'in bu yılbaşında gerçekleştirilen CES 2014 fuarında tanıtılan akıllı kasesi büyük ses getirmişti. COMPUTEX'te de uzak doğuya bu teknolojiyi yakından göstermek isteyen Intel standında çanağın nasıl kullanıldığı uygulamalı bir şekilde gösterildi.


Intel ve akıllı çanağı

Bir kase tasarımına sahip olan SmartBowl'a telefonunuzu, tabletinizi, iPod'unuzu vb. koyuyorsunuz ve cihazınız hızlıca şarj oluyor. Yani artık ne kablolarla uğraşıyorsunuz ne de ayrı ayrı kablo arama derdine giriyorsunuz. Kaseye telefonunuzu, tabletinizi bırakıyorsunuz, o şarj oluyor.


Kablosuz hoparlörler

Andromedia'nın ürettiği kablosuz hoparlörler de fuarın dikkat çeken ürünlerinden biriydi. Tasarımıyla öne çıkan bu cihazlar Bluetooth'u destekleyen hemen her telefon, bilgisayar ve tablette çalışabiliyor.


Kablosuz hoparlörler

Küçük cihazlara yüksek ses kazandıran bu hoparlör sistemi ile kullanıcılar mobil kalmayı da başarıyor.


Acer'ın ürünleri

Fuarın bir diğer önemli ismi olan Acer da yeni bir ürün tanıtmadı; mevcut ürünlerini sergiledi. Yeni nesil Chromebook bilgisayarları da bunlardan biriydi. ChromeOS altında çalışan bu cihazlar Bulut teknolojisini sonuna kadar kullanıyor.


Acer'ın ürünleri

Acer'ın standında çıkardığı son telefon ve tabletlere rastlamak da mümkün.


İşte fuardan objektifimize takılan diğer kareler…







































          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler