HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu hamburgerlerde ne var?

28 yaşındaki Hjortur Smarson, çizburger ve patates kızartmasını almak için hızlı yiyecek zincirinin ülkedeki son gününü bekledi.

Bu hamburgerlerde ne var?

28 yaşındaki Hjortur Smarson, çizburger ve patates kızartmasını almak için hızlı yiyecek zincirinin ülkedeki son gününü bekledi.

Daha sonra satın aldığı yemeğini İzlanda Ulusal Müzesi'be bağışladı ve yemek burada 3 yıl boyunca sergilendikten sonra kendisine iade edildi....


Smarason İzlanda basınına şöyle konuştu: "Bunun tarihi bir olay olduğunu düşündüm ve 2009 Ekim ayında son burgeri satın almaya karar verdim, daha sonra da müzeye bağışladım. Ta ki birisi müzenin yemeklerin sergilenmesi için uygun bir yer olmadığı yolunda şikayette bulunmasına dek orada sergilendi...


Daha sonra imha etmek için benden izin istediler. Ama ben bunu tarihi bir eser olarak görüyorum artık. Hiç bozulma ibaresi göstermemilş olması da inanılmaz, ama iade edilen patates kızartmalarım azalmış çünkü müzenin ziyaretçileri yemişler."


Burger ilk üç yılı plastik bir poşet içinde saklandı ve bu süre zarfında hiçbir değişikliğe uğramadı. Smarason, burgerini 2012 yılında müzeden geri aldıktan sonra başkent Reykjavik'de kendisine ait olan otelin barında sergilemeye başladı.



ABD'nin Utah eyaletinde yaşayan David Whipple 1999 yılında ünlü bir fast-food zincirinden hamburger satın aldı.


Arkadaşlarına bu ürünlerin içinde koruyucu maddeler olduğunu ispatlamak isteyen David Whipple, bir ay boyunca paketini açmamaya karar verdi.


Ancak bu deneyini unutan Amerikalı adam, hamburgeri iki sene sonra tesadüfen ceketinin cebinde buldu.


Whipple,paketi açtığında gözlerine inanamadı, hamburger hala bozulmadan duruyordu.


Bu iş nereye kadar gidecek diye devam etmeye karar verdiğini söyleyen Whipple, hamburgeri tam 14 yıl boyunca atmadı.


Hamburgerin fişini de saklayan Whipple, hamburgerde değişen tek şeyin arasına konan turşunun geçen yıllarda ortadan kaybolması olduğunu belirtiliyor.


Bir benzer deneyi ABD'li bir beslenme uzmanı denemiş,aldığı menüyü bir yıl boyunca mutfağında saklamaya karar vermişti.


Ancak beklenenin aksine hamburger ve patates kızartması bir sene içerisinde çok az bir değişim göstermişti.







Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler