HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu insanlar topraklarında gülmeyi unuttu...

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği operasyonda can kaybı her geçen dakika artarken, bölgeden gelen fotoğraflar artık bu topraklarda gülmenin imkansız olduğunu ortaya koyuyor.

Bu insanlar topraklarında gülmeyi unuttu...

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği operasyonda can kaybı her geçen dakika artarken, bölgeden gelen fotoğraflar artık bu topraklarda gülmenin imkansız olduğunu ortaya koyuyor.


Hem sürekli üzerlerine bomba yağan Filistinliler için hem de planladığının çok üzerinde kayıp veren İsrailliler için...


İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne şu ana kadar düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının bin 283'e, yaralı sayısının da 7 bin 170'e yükseldiği açıklandı.


Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el Kudra İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının 24'üncü gününde ölü sayısının bin 283'e, yaralı sayısının ise 7 bin 170'e yükseldiğini söyledi.


İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların başladığı günden bu yana 53 İsrail askerinin ve üç sivilin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.


Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları ise 110 İsrail askerinin öldürüldüğünü açıklamıştı.


İsrail ordusundan yapılan açıklamada, dünkü operasyonlarda Gazze'de 75 noktanın hedef alındığı belirtilerek, gözetleme yeri, tünel girişi ve silah deposu olarak kullanıldığı öne sürülen beş caminin savaş uçaklarıyla vurulduğu ifade edildi.


Saldırıların başlatıldığı 7 Temmuz'dan bu yana İsrail birliklerinin Gazze'de 4 bin 100 noktayı hedef aldığı, bunlardan bin 566'sının füze saldırıları, 167'sinin silah deposu ve üretim tesisleri, 746'sının ise yönetim merkezlerinin bulunduğu alanlar olduğu iddia edildi.


Açıklamada ayrıca son 24 saaatte Gazze'de üç tünelin tahrip edildiği belirtildi.


İsrail'in ibadet yerlerini hedef alan saldırılarında şimdiye kadar 70'in üzerinde cami bombalandı. Saldırılarda 2 bin 360 ev yıkılırken, yaklaşık 23 bin ev hasar gördü.


Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da İsrailliler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü.


İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.


Gazze'de 6 Temmuz ve 25 Temmuz tarihlerinde çekilen bu uydu fotoğraflarında, yerle bir edilen binaların ve tarım alanlarının durumu gözler önüne seriliyor.














































Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler