HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bunlar da buz tutan koyunlar

3 çoban ve 600 küçük baş hayvan için seferber oldular.

Bunlar da buz tutan koyunlar

3 çoban ve 600 küçük baş hayvan için seferber oldular.


Hakkari'nin Çemenli köyüne bağlı bir yaylada mahsur kalan 3 çoban ve beraberindeki 600 küçükbaş hayvan AFAD, İl Özel idaresi ekipleri ve köy sakinleri tarafından kurtarıldı.


3 gündür Hakkari’de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ederken, yoğun kar yağışı nedeniyle, Hakkari merkeze bağlı Çimenli köyü Yaylası Gozanya Mağarası yakınlarında 3 çoban ve 600 küçük baş hayvan mahsur kaldı.


Durumun bildirilmesi üzerine Hakkari İl Özel İdaresi ve Hakkari il Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri harekete geçti. Çimenli köyüne ulaşan ekiplere Çimenli köyü sakinleri de destek vererek yaylaya doğru yola çıktılar.


İl Özel İdaresi karla mücadele ekibinin yolu açmasıyla birlikte 4 saatlik bir çalışma sonucunda dağda mahsur kalan 3 çoban ve beraberindeki 600 küçükbaş havyan sürüsüne ulaşıldı. Hayvanların adeta kar örtüsüyle kaplandığı görüldü.


Kurtarma ekipleri tarafından çobanlar Reşit Güldal, Sait Deniz ve Arif Karadeniz ile beraberindeki küçük baş hayvanlar, güvenli bir şekilde bölgeden alınarak Çimenli köyüne getirildi.





Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler