HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Burka'nın içinden böyle gözüküyor

Fotoğrafçı Fabian Muir, 10 bin kilometrelik bir yolculuğa çıkarak Avustralya’nın çeşitli yerlerinde burka giyen kadınları görüntüledi.

Burka'nın içinden böyle gözüküyor

Fotoğrafçı Fabian Muir, 10 bin kilometrelik bir yolculuğa çıkarak Avustralya'nın çeşitli yerlerinde burka giyen kadınları görüntüledi.


Çekilen fotoğraflar, fotoğrafçının Blue Burqa in a Sunburnt Country adlı çalışmasında yer alacak.


Ülkede geçtiğimiz günlerde, burka giyen kadınların parlamentoda oturumları camlı bölmeden izlemelerini zorunlu hale getiren kurallar kaldırılmıştı.


Fabian Muir, çalışması hakkında şöyle diyor: "Bu seriyi çekme fikrimi geçen yıl Avustralya'dayken aklıma geldi. İçimden bir ses bana ülkemde bir şeyler yapmam gerektiğini söyledi.”


"Vaktimi, Avustralya hükümetinin göçle ilgili duruşunun çok dikkat çektiği Sydney ve Berlin arasında geçiriyorum. Kendimi sıklıkla kafaları karışmış Avrupalıların sorularını cevaplamak zorunda buluyorum.”


"Beni özellikle burka yasağı tartışmaları sinirlendiriyor. Bir kişiyi, kıyafetini temel alarak kötülemekten daha saçma bir şey olmadığı bilecek kadar Ortadoğu'da dolaştım.”


"Kadınların çoğunun toplum içinde başörtü taktığı İran'a birkaç kez gittim. Onlar, tanışabileceğiniz en nazik ve kültürlü insanlar arasında. Bu klasik, görünüme karşın gerçek.”






Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler