HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Buzzfeed'e göre yolsuzluk operasyonunun nedeni

ABD merkezli internet sitesi Buzzfeed, Türkiye'deki yolsuzluk operasyonuyla ilgili komplo teorilerini sıraladı.

Buzzfeed'e göre yolsuzluk operasyonunun nedeni

ABD merkezli internet sitesi Buzzfeed, Türkiye'deki yolsuzluk operasyonuyla ilgili komplo teorilerini sıraladı.

Türk basınında çıkan haberlerin yanı sıra yetkililerin açıklamaları ve uzman görüşlerinden faydalanarak operasyonun nedenini sorgulayan Buzzfeed editörünün ortaya attığı komplo teorileri şöyle:


1- ABD, Türkiye zayıflatmak istiyor. Çünkü aşırı güçlenen Türkiye artık fazla bağımsız hareket etmeye başladı.


2- İlk teoriyi daha da detaylandıracak olursak; Türkiye'yi zayıflatmak isteyenler, ABD'deki muhafazakârlar.


3- İsrail, Türkiye'yi zayıflatmak istiyor.


4- İsrail ve ABD'li muhafazakârlar ya da ABD hükümeti, İran yaptırımlarını dikkate almayan Türk bankasını cezalandırmak için bu skandalı patlattı.


5- Küresel mali sistem Türkiye'ye diş biledi. Ekonomik açıdan giderek güçlenen Türkiye, yabancı ülke ve mali kurumlar için tehdit haline geldi.


6- Bu işin arkasında ordu var. Çok az da olsa bu teoriye de yer veriliyor. Zira son dönemde Türk ordusu siyasetten elini çekerek, kışlasına döndü.


7- 15 yıl önce Pennsylvania'ya çekilen Fethullah Gülen... AK Parti'nin dershaneleri kapatma kararının ardından ortaya çıkan Gülen-hükümet gerginliği, hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda en fazla dile getirilen neden.


8- Tüm komplo teorilerinin üst anlatımı... Hükümetin son yaşananları, çeşitli komplo teorilerini harmanlayıp daha kapsayıcı bir anlatıya atfetmesi. Özetle AK Parti'nin yurt içindeki ve dışındaki üstünlüğünü kıskanan rakipleri, Türkiye'nin altını oymaya çalışıyor. Gülen de Türkiye'deki ağlarının yanı sıra İsrail ve ABD ile bağlantılarını kullanarak bunların birleşmesine yardımcı oluyor.


9- Unutulan teori... Tüm olan bitenin iktidar mücadelesiyle ilgisi yok. Bu, kendini adalete adamış insanlar tarafından yürütülen bir operasyon.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler