HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cenevre Fuarı’nın yıldızları

BUGATTI La Finale adı verilen 450’inci ve son Veyron’la yine en hızlı olmaya başardı. İlk Veyron’da olduğu gibi kırmızı ve siyah renge boyanan araç, 1.200 beygir güç ve 1.500 Nm tork üreten motorla donatıldı.

Cenevre Fuarı’nın yıldızları

En hızlı

BUGATTI La Finale adı verilen 450'inci ve son Veyron'la yine en hızlı olmaya başardı. İlk Veyron'da olduğu gibi kırmızı ve siyah renge boyanan araç, 1.200 beygir güç ve 1.500 Nm tork üreten motorla donatıldı.


Süper otomobil sadece 2.6 saniyede 100 km/s hıza çıkıyor. Fiyatı 2 milyon Euro.


En güçlü İsveçli Koenigsegg'in Regera modeli 1.500 beygir güç üreten motorla en güçlü araç unvanını Bugatti'nin elinden aldı. 1.420 kilogram ağırlığındaki Regera, 0'dan 100 km/s hıza 2.8 saniyede çıkıyor. 20 saniyede 400 km/s'yi görüyor.


En pahalı 24 adet üretilen Aston Martin'in Vulcan modeli 2.5 milyon euroluk fiyatıyla fuarın ve dünyanın en pahalı otomobili. Sıradışı tasarıma sahip Vulcan'da 800 beygir güç üreten 7.0 litrelik motor yer alıyor. Aracın Türkiye fiyatı 5 milyon Euro'yu geçiyor.


En seksi Otomobil fuarları söz konusu olunca standlarda yeni ürünlerin dünya tanıtımına katılan modeller de büyük ilgi görüyor. Cenevre'nin bu yılki yıldızı Lamborghini'nin güzel mankenleri oldu. Aventador SV'nin tanıtımı oldukça ses getirdi.


En elektrikli NanoFlowcell dünyanın en güçlü elektrikli otomobili QUANT F'i Cenevre'de sergiledi. QUANT F, 735 voltluk elektrikli motoru sayesinde 1.090 beygir güç üretiyor. Yukarı doğru açılan martı kanat kapılarıyla dikkat çeken araç, full şarjla 800 kilometre yol katedebiliyor.


En konsept Fuarda en fazla ilgi gösterilen konsept Bentley EXP 10 Speed 6 oldu. Konsept, klasik Bentley'lere göre daha ufak ebatlarla tasarlandı.


En lüks Rolls-Royce,Phantom Serenity'nin iç mekanı 1 yıl süren el dokuma saf ipek döşemelerle kaplandı.


En cimri

Volkswagen Sport Coupe Concept GTE, fuarın yakıt cimrisi otomobili seçildi. Plug in hibrid otomobil 100 kilometrede 2 litre yakıt tüketimiyle dikkatleri çekti.


En uzun

MerCedes'İN Maybach S600 Pullman modeli 6.5 metrelik uzunluğa ve üç koltuk sırasına sahip.


En çevreci

Toyota'nın hidrojen yakıt hücreli sedan otomobili Mirai, çevreye hiçbir zarar vermemesiyle öne çıkıyor.


En uçuk

Bugüne kadar gerçekleştirdiği ilginç tasarımlar ve teknolojilerle dikkat çeken Rinspeed, bu kez de Budii adını verdiği yeni modeliyle en ‘uçuk' konsepti sergiledi. Otonom yani sürücüz gidebilen Budii, günlük hayatı daha eğlenceli hale getirmeyi hedefliyor.


Bu yıl 85'incisi düzenlenen Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı, dün basın mensuplarına kapılarını açtı.

İsviçre'nin Cenevre şehrinde 5-15 Mart tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan fuarda, 130 yeni model ve konsept 700 bini aşan ziyaretçinin beğenisine sunulacak.

İşte birbirinden lüks nefes kesen modeller...


Lamborghini Huracan


Chevrolet Corvette Z06


Renault Kadjar






Yeni Ford GT





Bentley GT


Bentley GT


Audi R8 V10 plus



Volkswagen Sport Concept GTE



Mercedes-AMG GT3


Mercedes GLE 450 AMG Coupe






Morgan Aero 8





Skoda Superb






Koenigsegg Regera




Koenigsegg Agera RS




Quant Quantino


Quant Quantino


Ferrari F12berlinetta


Ferrari F12berlinetta

















En Çok Aranan Haberler