HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çift başlı doğan hayvanlar

Meksikalı balıkçılar, Baja California eyaletinin kıyılarında yapışık ikiz gri balina cesedi buldu.

Çift başlı doğan hayvanlar

Meksikalı balıkçılar, Baja California eyaletinin kıyılarında yapışık ikiz gri balina cesedi buldu.


Çok nadir görülen yapışık balinaların, doğduktan kısa bir süre sonra öldüğü anlaşıldı.


Yarımada olan Baja California'nın Ojo de Liebre bölgesinde bulunan yapışık balinaları inceleyen biyolog Benito Bermudez, ikizlerin sadece birkaç saat yaşadığını belirtti.


Meksika doğa koruma komisyonu CONANP görevlisi olan Bermudez, ikizlerin bel kısmından yapışık olduğunu, yüzgeç ve kafalarının tamamen geliştiğini söyledi.


Meksikalı araştırmacılar, yapışık balinalardan incelemek üzere doku örnekleri aldı.


ABD'nin Alaska eyaletinden Meksika'ya her yıl 20 bin gri balinanın çiftleşmek için göç ettiği biliniyor.


Ukrayna'nın Danube deltasında bir fotoğrafçı siyam ikizi bir pelikanı böyle görüntüledi. Hayvanlarda nadir rastlanan bu durum radyasyonun etkilerinin hala devam ettiği şüphesini uyandırdı. Fotoğrafı çeken 57 yaşındaki Kucherenko, bölgede manzara fotoğrafları çektiğini o sırada birden bire bu çift başlı pelikanı gördüğünü söylüyor. Hayvanlar aleminin ilk çift başlı görüntülenen üyesi bu pelikan değil elbet. İşte diğerleri..


Bir tuhaf koleksiyoncu

ABD'de yaşayan Todd Ray'in benzerine az rastlanır bir koleksiyonu var. Ray, iki kafalı hayvanlar topluyor.Ray'in 157 bin dolara mal olan koleksiyonunda şu an 22 (kafaları ayrı ayrı sayarsanız 44) adet canlı hayvan var. Bunun yanı sıra Ray doldurulmuş ve kurutulmuş birçok iki kafalı hayvana da sahip.


Ray, Huffington Post'a yaptığı açıklamada Jeckyl ve Hyde adını verdiği ejderhanın beş aylık olduklarını belirterek, "San Diego'da böyle bir hayvan olduğunu duyar duymaz sahipleriyle bağlantı kurdum. Yaklaşık iki aydır beraberiz” dedi.


Hyde'ın Jeckyl'ın parazit ikizi olduğunu belirten Ray, "Jeckyl'ın yan tarafından çıkıyor ve hareketleri de sınırlı” diye konuştu. Ray en başta ikilinin kalplerinin ortak olduğunu düşündüklerini, ancak sonradan ayrı ayrı iki kalp olduğunu fark ettiklerini de belirtti. Ancak yemek konusunda bütün işi Jeckyl yapıyor: "Hyde sadece su içiyor. Yalnız bir kez cırcır böceği yediğini gördüm o kadar.” Pancho ve Lefty için ise durum bambaşka. İkisi de yemek yiyorlar. Ama Pancho böcek yerken, Lefty vejetaryen. Sadece yeşil bitkilerle besleniyor.



















Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler