HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cilde iyi gelen 10 yiyecek!

Çikolata bütün akne oluşumuna neden olduğu söylentilerine rağmen cildiniz için iyidir.

Cilde iyi gelen 10 yiyecek!

ÇİKOLATA

Çikolata bütün akne oluşumuna neden olduğu söylentilerine rağmen cildiniz için iyidir.

Çikolata muhteşem bir cilde sahip olmanıza yarayan flavin içeren proteini yükseltir.Ama çikolatanın içerdiği kaloriden dolayı aşırıya kaçmadan tüketmeye dikkat edin.


KETEN TOHUMU

Omega 3 bakımından zengin olan keten tohumu hem yaşlılık lekeleri hemde yüzdeki çizgilerin görünümünü kontrol etmenize yardımcı olur.

Araştırmaların sonucuna göre her gün keten tohumu tüketmek deri kızarıklıklarını , tahrişleri azaltmaya ve cildinizin temiz ve yumuşak olmasına yardımcı olur. Çöreğinizi yulaf ununa biraz keten tohumu ekleyerek yaparsanız harika bir lezzet elde etmiş olursunuz.


MOR VE MAVİ MEYVELER

Mor ve mavi meyveler harika bir cilt için yemeniz gereken en iyi besinlerdendir. Yaban mersini, böğürtlen ve kuş üzümü antioksidan açısından çok zengindirler ve cildinizin daha uzun süre genç görünmesine yardımcı olurlar.


KIRMIZI BİBER

Bir kırmızı biber günlük ihtiyacınız olan C vitamininin hepsini karşılar. Aynı zamanda kırışıkları gidermekte yardımcı olan B6 vitaminini ve besinsel lifleri içerir ; ciltte kan dolaşımını arttırır ve daha genç görünmenize yardımcı olur.Kırmızı biber yemek akne oluşumuna da engel olur. Bu kolay ve lezzetli atıştırmalık sadece 30 kaloridir.


SOMON

Somon beyinin, iskeletin, kalın bağırsağın ve kalbin sağlığını korumaya yardımcı olan D vitamini içerir. Depresyon ve kaygı bozukluğunu azaltmaya yardımcı olur ve kalın bağırsak kanserini, kemik hastalıklarını ve kalp rahatsızlıklarını önler. Somon iltihaplanma ve kızarıklara, akne ve yüz kırışıklıklarına iyi gelen omega-3 yağ asitlerini içerir.

Bunların yanında düzenli olarak somon tüketmek sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olmanıza da yardımcı olur.


ISPANAK

Ispanak besin değeri yüksek olan mutlaka yiyecek listelerinizde bulundurmanız gereken bir gıdadır.

Cilde iyi gelen E, A, C vitaminleri, demir, magnezyum ve protein açısından zengindir. Ispanak aynı zamanda farklı cilt problemlerini önleyen antioksidanları içeririr. Düzenli olarak ıspanak tüketmeniz cildinizi korumanıza yardımcı olur.


AY ÇEKİRDEĞİ

Ay çekirdeği E vitamini açısından çok zengindir. E vitamini güneş ışınlarından cildinizi korumanıza yardımcı olan en önemli besin maddelerinden biridir. Ay çekirdeği en kolay taşıyabileceğiniz ve herhangi birşey yaparken atıştırabileceğiniz aperatiftlerdendir.

Aynı zamanda ay çekirdeğinizi mısır gevreğinize, yulaf ezmenize, salatanıza ilave edip yiyebilirsiniz. Sadece salatınıza çok tuz eklememeye dikkat edin çünkü tuz cildiniz için hiç iyi değildir.


TATLI PATATES

Tatlı patates canlı ve sağlıklı bir cilt için önemli olan A ve C vitaminlerini yüksek oranda içerir. C vitamini cildi yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlayan kollajen üretimini arttırır ; A vitamini ise etkili bir antioksidandır ve cilt kanserinden korunmanıza yardımcı olur.


DOMATES

Bazı insanlar domatesin akneye sebep olduğunu söylerler. Bunun aksine domates harika bir antioksidandır. Cildin doğal renginin korunmasına yardımcı pigmentlerin korunmasına ve cilt sağlığınızı korumanıza yardımcı olur.


YOĞURT

Yoğurt cildinizin sıkı görünmesine yardımcı olan proteinleri içerir. Kırışıklarla ve ince çizgilerle savaşmanıza yardımcı olur. Şekerle birlikte paketlenmiş olduğundan meyveli çeşitlerinden uzak durun. Sade yoğurda taze meyveler ilave ederek yemeyi tercih edin.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler