HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çin'de esrarengiz yapı

CIA’in eski analistlerinden Allen Thompson, kulağına gelen bir söylentiyi araştırmak için internette araştırma yapmaya başladı.

Çin'de esrarengiz yapı

CIA’in eski analistlerinden Allen Thompson, kulağına gelen bir söylentiyi araştırmak için internette araştırma yapmaya başladı.


Thompson, Çin’in kuzeybatısındaki Kaşgar kentinde yeni bir uydu takip tesisi inşa edildiğini öğrendi. Google Earth’e giren Thompson, aradığından çok daha farklı, esrarengiz bir yapıyla karşılaştı.


Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yer alan antik Kaşgar kenti, Çin'in aynı zamanda en batıda kalan yerleşim birimi.


Wired’ın haberine göre, 1972-1985 yılları arasında CIA’de görev yapan, 1996’ya kadar da Ulusal İstihbarat Konseyi’nde danışmanlık görevi yürüten Thompson, emekliliğinde uydu fotoğraflarında ilginç şeyler keşfederek zaman geçirmeye başladı.


Çin’in Gobi çölünde 2011 yılında esrarengiz şeritler keşfeden, 2008’de de İran’da bir yeraltı füze tesisini ortaya çıkaran Thompson, 2007 yılında da Suriye’de bir füze tesisi keşfetmişti. İsrail, söz konusu tesisi savaş jetleriyle imha etti.


Thompson’ın son keşfi olan Kaşgar yakınındaki yapılar ise henüz ne oldukları hakkında net bir bilgi sunmuyor.


Wired’a açıklama yapan eski CIA uzmanı, “Bu binaların ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Çok byük ve tuhaf görünüyorlar ve çok aceleyle yapıldıklarını söyleyebilirim” dedi.


Thompson’ın keşfinden sonra, Google Earth’te yer alan fotoğrafları binlerce kişi incelemeye başladı.




Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler