HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şaşırtan manzara

Çin'de düzenlenen bir festival ilginç görüntülere sahne oldu.

Şaşırtan manzara

Çin'de düzenlenen bir festival ilginç görüntülere sahne oldu.


450 kiloluk devenin pişirilme aşaması tam 5 gün sürdü.


Festivalin düzenlendiği yere tuğladan 6 metrelik dev bir fırın inşa edildi.


Vinç yardımıyla askıya alınan deve önce marine edildi.


Ete yanmaması için yumurta, yağ, un ve baharatlardan oluşan bir karışım sürüldü.


Fırının ısıtılması için 2 gün boyunca tonlarca odun yakıldı.


Saatlerce bu anın gelmesini bekleyen yüzlerce katılımcı etin tadına bakmak için uzun kuyruklar oluşturdu.







Taklitte sınır tanımayan Çinliler bu defa da Büyük Gize Sfenksi`nin taklidini yaptılar.


Mısırın başkenti Kahirede bulunan Büyük Gize Sfenksinin neredeyse tıpa tıp aynısını bir oyun parkında yapan Çinli bir şirket amaçlarının Dünya Kültür Mirasını kurmayı hedeflediklerini açıkladı.


Anhui Eyaleti`nin Chuzhou kentinde yapımına başlanan parktaki eserler demir ve çimentoyla yapılıyor.


Geçen yıl Mayıs ayında yapılan Büyük Gize Sfenksi eserinin duyulması üzerine Mısır bu durumla ilgili şikayette bulunmuştu.


Yapılan bütün uyarı ve şikayetlere rağmen yetkililer, parka Rushmore Dağı minyatürü, bir Eyfel Kulesi`ni ve bir Avusturyalı köyü yapmakta kararlı olduklarını açıkladı.



Her ürünün taklidini yapmakla usta olan Çinliler, marifetleriyle "Bu kadar da olmaz" dedirtiyor. Kıyafetten arabaya buldukları her şeyin taklidini yapan Çinliler, dünyaca ünlü yapıların da taklidini yaptılar.


İngiltere'nin tarihi Tower köprüsünün benzerini Jiangsu eyaletinin Suzhou şehrinde inşa ettiler.


İngiltere'deki Tower köprüsü.


Eyfel Kulesini de bire bir taklit ederek Şangay'ın ortasına dikti. Dikmekle de kalmadı, orijinal kulenin etrafındaki binaları da aynı mimari yapıyla sahtesinin çevresine inşa etti.


Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Eyfel kulesi.


Kasabayi bile taklit ettiler. Çin'in Hiuzhou şehrinde Avusturya'nın Hallstatt kasabasınn benzeri bulunuyor.


Avusturya'daki Hallstatt kasabası.


Çin'in Tianjin şehrinde New York'ın etkileyici manzaraya sahip Manhattan'ın taklidi inşa edildi. Kusursuz benzerini yapmak istemiş olmalılar ki Hudson nehrin benzerini yaptılar.


Ünlü fransız mimar Charles-Edouard Jeanneret'ın Ronchamp şapelin bire bir kopyası Henan eyaletinin Zhengzhou şehrinde bulunuyor.


Fransa'nın güneyinde bulunan Ronchamp şapeli.


Şangay'daki İngiliz kasabanın benzeri.


Meşhur kırmızı telefon kulübesini de ihmal etmemişler.



Şangay'da yapılan ABD tarzı ve her biri 13 milyon dolar değerinde villalar.



Çinlilerin geneli için Lamborghini tarzı bir araç aşırı lüks ve pahalı bir harcama olurken Guo adındaki çinli torununa bir Lamborghini Avendator yaptı.


5000 yuan yani 1.800 TL'lik hurda parçalar ve 6 aylık sıkı bir çalışma ile Guo'nun yaratıcı zekası ve meziyetleri ile hayata geçen Lamborghini Avendator görenleri şaşkına çeviriyor.


2 metre uzunluğu ve 1 metreden biraz fazla genişliğe sahip olan bu küçük Lamborghini yaklaşık 100 km'ye kadar hızda yapabiliyor.


Buna ek olarak dikiz aynası, stereo radyosu ve geri vitesi dahi olan araç 50 yaşındaki Guo'nun 6 aylık sıkı bir çalışmasından sonra üzerine yapıştırılan Lamborghini amblemleri ile tam bir mini Avendator oldu.


Aracı Lamborghini hayranı olan küçük torunu için yaptığı belirten 50 yaşındaki dede Guo bunun torunu için bir oyuncak olduğunu ve aynı zamanda bu araç ile onu okula götürüp arkadaşlarına hava atmasını sağladığını belirtti.


Elektrikli motorsikletlere göre çok güvenli bir araç olduğunu savunan Guo şarjlı çalışan motora sahip minik Lamborghini'sinin 5 saatlik tam şarj ile 37 kilometreye kadar gidebileceğini belirtti.


Küçük torunu için bir Lamborghini yapan 50 yaşındaki dede tüm Çin basınında yer bulurken yurtdışında yayınlanan haberlerde de Lamborghini Dede olarak anılıyor.






Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler