HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

19 günde 57 katlı gökdeleni nasıl yaptılar?

Çinli bir müteahhit 19 günde imkansızı başardı.

19 günde 57 katlı gökdeleni nasıl yaptılar?

Çinli bir müteahhit 19 günde imkansızı başardı.


Çin'de bir inşaat firması inanılması güç bir işe imza atarak, 19 günde 57 katlı bir gökdelen inşa etti.


Önceden hazırlanarak şekillendirilmiş prefabrik tuğlalar kullanarak 57 katlı gökdelen projesini 19 günde bitiren çalışanlar, hız ve performanslarıyla duyanları hayrete düşürdü.


180 bin metrekarelik bina için işçiler gece gündüz çalışırken, gökdelenin Lego blokları gibi üst üste dizilerek yapıldığı açıklandı.


Günde üç kat inşa edilen binanın yapımının bir dünya rekoru olduğu iddia edildi.














İngiliz gazetesi Telegraph, Çin'deki çılgın tasarımları görüntüledi.

Kendi çabalarıyla gelişmiş araçlar üreten Çinlilerin arasında Zhang Wuyi de yer alıyor. Küçük bir yatın parçalarıyla 4.6 metre uzunluğunda bir denizaltı tasarlayan Zhang ve arkadaşları, aracı 25 günde tamamlamış. Wuyi'ye göre, denizaltı 10 saat boyunca, saatte 20 kilometre hızla gidebiliyor.


Çin'in doğusunda bulunan Zheijang'da bir adam, kendi ürettiği yarış arabasını kullandığı için tutuklanmış. Arabasını kenara çeken polise, arabayı test sürüşüne çıkardığını söyleyen 47 yaşındaki Zhu Runqiang'a, ehliyeti bulunmadığından ve arabanın yasa dışı yollarla üretilmesi nedeniyle para cezası verilmiş.


Wuhan'dan Shu Mansheng adlı bir çiftçi, ev yapımı "uçan daire” üretmeyi başardı. 4 metre çapındaki araç, test kullanımı esnasında 30 saniye boyunca yerden 2 metre yüksekte kalabilmiş. Aracın üretim maliyeti ise 30 bin Yuan olmuş.


Emekli trafik polisi Li, kendine direksiyonu olmayan mini elektrikli araba üretmiş. Li'nin icadındaki amacı ise engelliler ve emeklilerin kullanabileceği bir araç üretmek olmuş. Herhangi bir mekanik eğitimi almayan Li, arabayı kitaplardan ürettiğini ifade etti. Direksiyonsuz araba, pedallarla kontrol ediliyor.


2008'den bu yana ev yapımı denizaltı üreten Zhang Wuyi, aracı test ederken görülüyor.


Çin doğusundaki Anhui bölgesinde yaşayan Ma Yinhai, ev yapımı uçağının kokpitini kameralara gösterdi. Ma, dört kişilik uçağın inşası bittiğinde 3 milyon Yuan (300 bin sterlin) harcamış olacağını tahmin ediyor.


Ülkenin Hunan bölgesinde görülen bir köpek, bant üzerine yürüyor. Makinenin, köpeğin enerjisini harcayabilmesi için üretildiği tahmin ediliyor.


Çinli iş adamı Yang Zongfu, acil afetten kurtulma kabinini 2 yılda ve 150 bin sterlin harcayarak geliştirmiş. Birçok kişi, 4 metre çapındaki metal kabini 50 metre eğimde deneyen Yang'ı izlemek için toplanmış. İş adamı, üç kişilik bir ailenin kabinde 10 ay boyunca yaşayabileceğini iddia ediyor.


Su uçağı hayranları Xiong Tianhua ve Chen Baolong, kendi uçaklarını geliştirmeyi başarmış. Kanat genişliği yalnızca 2 metre olan uçağın, yakıt deposu pilotun hemen üstünde yer alıyor. Son 10 yılda birçok uçak üreten Xiong ve Chen, ilk kez su uçağı geliştirdiklerini belirtti.


Çin'in doğusundaki Jiangsu bölgesinden 28 yaşındaki Wang Jian'ın kendi ürettiği "Lamborghini Reventon” arabasını görenler şaşırıyor. 16 yaşında araba teknisyeni olmak için eğitim almaya başlayan Wang, 10 yıl boyunca bir araba galerisinde çalıştıktan sonra kendi işini kurmaya karar vermiş. Kendine özel bir araba üretmek isteyen Wang'ın çalışması sonucu ortaya bu araba çıkmış.


Ülkenin Jilin bölgesinde ürettiği ev yapımı uçağını test eden Yang Shijun, uçak için 100 bin Yuan harcamış. 9.5 metre kanat uzunluğu ve 5 metre genel uzunluğa sahip uçak, 110 kilo ağırlığında.


Ev yapımı uçağı bir yıl içinde tamamlayan Ouyang Guojun, uçağı 26 Temmuz 2009'da uçurmayı başarmış.


Bir kadın, pedal gücüyle çalışan bisikleti Wuhan'da sürerken görülüyor.


Lijiashan köyündeki köylüler, Tan Yong adlı çiftçiye ev yapımı denizaltısını çalıştırması için yardım ederken görülüyor.


31 yaşındaki emekli asker Jian Lin, 6 yaşındaki oğluna sürpriz yapmak amacıyla ev yapımı tank üretmiş. Ordudayken uçakların tamirini yapan Jian, emekli olduktan sonra geçimini sağlamak için kamyon şoförü olmuş. Tank inşa etme fikri ise oğlunun oyuncak tankını kırıp yenisini istemesiyle oluşmuş.


Çin'in kuzeydoğusundaki Jilin'den hafriyat işçisi Ma Qiang, kendine ev yapımı Iron Man kostümünü tasarlayıp üretmiş.


Çin'in Henan bölgesindeki soyadının Zhou olduğu bilinen emekli bir adam, mahallesindeki bir.ok ev gibi kendi evinin de zorla yıkılmasını engellemek için altı adet top arabası üretti.


Ev yapımı denizaltı üretimiyle ünlü Zhang Wuyi, kendi ürettiği denizaltıyı bir deniz çiftliği sahibine satmış. Denizaltının adını "Twilight” koyan Zhang, aracın güvenli olduğundan emin olmak için 10 kereden fazla test etmiş. Zhang, denizaltının 100 metre derinlikte 10 saat aralıksız çalışabileceğini ifade etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler