HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çıplaklar kampı hakkında şok eden gerçek!

Türkiye'nin ilk çıplaklar oteli Datça'da hizmete açılmıştı, biz de dünya çapında çıplak otel geleneğini sizler için araştırdık. Dünyada bu gelenek nasıl ne zaman ve nerede başladı? İlk çıplaklar oteli hangisiydi?

Çıplaklar kampı hakkında şok eden gerçek!

Türkiye'nin ilk çıplaklar oteli Datça'da hizmete açılmıştı, biz de dünya çapında çıplak otel geleneğini sizler için araştırdık. Dünyada bu gelenek nasıl ne zaman ve nerede başladı? İlk çıplaklar oteli hangisiydi?


"Nudizm" ya da "Doğacılık" denilen kamuya açık alanlarda çıplak dolaşma anlayışı aslında insanoğlunun varoluşundan bu yana hüküm sürüyor.


Eski Roma'da bile insanlar çıplaklarından utanmıyor, insan vücudu estetik görüldüğü için spor müsabakaları bile çıplak yapılıyordu.


BU HAREKET NASIL DOĞDU? Vücutlarından ve çıplaklıklarından utanmayan insanlar resmi olarak nudizm hareketini başlatmak ve yaymak istediler. 1800'lü yıllarda başlayan bu soyunma hevesi "çıplaklık hareketi" insanları koloniler kurmaya yöneltti.


Hareketin amacı ise o dönemde etkin olan hızlı sanayileşmeye doğallıkla tepki göstermek, insan vücudunu utanılacak bir şey gibi görmemek ve tabulardan kurtulmaktı.


İLK ÇIPLAKLAR KAMPI NEREDE KURULDU? Dünyanın ilk çıplaklar kampı 1903 gibi uzak bir tarihte kuruldu. Kampın yeri ise çıplaklık hareketinin çıkış yeri ile aynı, yani Almanya. Hamburg'da bulunan Freilichtpark (Özgürlük ve Açıklık Parkı) Paul Zimmerman tarafından kuruldu. İlk çıplaklar kampının kurulmasından sonra 1920'lerde çıplaklık hareketi iyice yayıldı ve popülerlik kazandı.


Almanlardan sonra Fransızlar ve Amerikalılar da çıplaklık hareketini benimsemeye ve ülkelerinde çıplaklar kampları kurmaya başladı.


1950'lerden sonra "Çıplaklar Kampı" kavramı daha turistik bir harekete dönüştü ve "Çıplaklar Oteli" haline geldi. Plajlarında çıplak güneşlenen insanların olduğu bu otellerde artık sağlık için, tüm vücudun güneş alması ve mayo izlerinden kurtulmak için de "çıplaklık" fikri benimsenmeye başlandı.


İŞTE DÜNYADAKİ EN POPÜLER ÇIPLAK PLAJLAR...

Ocho Rios/Jamaika:

Jamaika'nın en güzel sahillerinden biri burası. Ayrıca çıplaklar plajı olanakta nam salmış etrafa. En çok arzu edilenlerden birisi olması oraya gidenlere sunduğu sınırsız mahremiyet. Giriş ücretleri ise 50 ile 200 Avro arasında değişiyor.


Hedonizm Kampı /Jamaika: Çılgın turistlerin tatil için favori ülkelerinden biri olan Jamaika'nın Negril plajında her şey serbest. Serin sular ve sıcacık güneş ve en uçuk eğlenceler Hedonizm Kampı'nda. Hedonizm sıradan bir çıplaklar kampı değil. Çıplak turistler burada sadece mayolardan değil her türlü sosyal engelden kurtulabiliyor.


"Bu kadar para veremem” diyorsanız, Negril'in batısındaki ücretsiz Seven Mile Beach'te de çıplak eğlenceler mevcut. Orası da en az Hedonizm Kampı kadar meşhur.


Little Beach/ Maui: Havai adalarının Maui kenti. Avrupalı turistler tarafından bir numaralı çıplaklar kampı olarak gösteriliyor ve plajda her türlü fantezi serbest. Yasal olarak çıplaklar kampı olarak geçmiyor ama bu yasak nedense hep deliniyor. Konaklama için 5 yıldızlı oteller mevcut ayrıca ekonomik pansiyon türleri de var.


Haulover Beach/ Florida: Amerika'nın en ünlü çıplaklar plajı. Bu plaj sadece Amerikalıların değil Kanadalı ve Avrupalılarında uğrak mekanı. İsteyen mayo ile isteyen çıplak olarak gezebiliyor burada. Cameron Diaz gibi ünlülere rastlamak mümkün.


Praio do Pinho/ Brezilya: Festivalleriyle ünlü bu ülkenin tabi bu kategoriye girmemesi mantık dışıdır herhalde. 1987 yılından beri çıplaklar plajı olarak hizmet veriyor burası. Plaja giriş ücretsiz ve eğlence 24 saat devam ediyor.


Red Beach/ Girit: Buradaki önemli olan şeyin çıplaklığın gece olması. Diğerlerinden farklı olsa da önemli ziyaretçileri oluyor.


Playa D'en Bossa/ Ibiza: İbiza adası zevk ve eğlencenin mekanlarından birisi. Bu sahil izlemek ve izletmek için ziyaretçilerin akınına uğruyor.


AİLE BOYU "ÇIPLAKLIK" Dünyanın ilk ailecek gidilebilecek çıplaklar oteli ise 1950'de Fransa'da kurulan Centre Helio Marin oteli. Fransa'da bu tesisin kurulmasından sonra Fransa Çıplaklık Federasyonu ve Uluslararası Çıplaklık Federasyonu kuruldu. Evet bu tesise ailecek gelmek mümkün. Tesisin birçok aktivitesi de var.


BUNLAR DA ÇIPLAK KALINAN YERLER... SPAWORLD- JAPONYA Volkanik bir yer yapısına sahip Japonya'da binlerce kaplıca vardır. Ama bu kaplıcayı özel kılan insanların çırılçıplak suya girebilmesidir. Bu kaplıca bir park olarak tasarlanmış ve çeşitli bölümlere ayrılmıştır. Kadınlar ve erkekler ayrı bölümlerde kaplıcaya girebiliyorlar ve eğer sudan çıkıp ortak alanlara gitmek istiyorsanız size kadınlar için pembe, erkekler içinse mavi renkte verilen pijamaları giymelisiniz. Burada dikkat etmeniz gereken tek şey yanlışlıkla erkelerin olduğu bölüme girmemek!


MAVİ LAGÜN- İZLANDA Burası dilediğiniz gibi çıplak olacağınız lüks bir kaplıca. Burada suya girmenin yanı sıra masaj, buhar banyosu ve sauna gibi hizmetler de verilmekte.


HADAKA MATSURI-JAPONYA Hadaka Matsuri "çıplak erkek” anlamına gelir ve Japonya'da her yıl kutlanan bir festivaldir. Kış aylarında yapılmasına rağmen her sene insanlar kitleler halinde buraya akın ederler. Japon inanışına göre erkekler burada suya girerek arınırlar.


BLACKS BEACH-SAN DIEGO Aslında her plajda saklı bir çıplaklar bölümü vardır. Ama bu herkesin çıplak olduğu bir plaj. İnsanlar burada herkesi çıplak görmeye çok alışıklar.


PANTOLON GİYMEME GÜNÜ-NEW YORK Kendinizi mayıs ayının ilk Pazar günü bir New York metrosunda hayal edin. Metroya bindiniz ve kafanızı kaldırdığınızda etrafınızda çıplak insanlar gördünüz.


Hayal gördüğünüzü düşünmeyin çünkü bu her gün monoton bir hayat süren New Yorklular için bir grup insanın yarattığı bir gündür. İnsanlar bu gün iç çamaşırlarıyla her zaman bindikleri metroya binerler.


ÇIPLAKLAR YÜRÜYÜŞÜ-SAN FRANCISCO Bu yürüyüş 1912 yılı mayıs ayından beri her sene yapılmaktadır. Bu yürüyüş kısmen çıplaklar kısmen homoseksüellerin yürüyüşüdür. Yürüyüş sırasında çırılçıplak olmak ve alkol kullanmak yasaktır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler