HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Din aşkı hayatlarını değiştirdi

Din aşkı hayatlarını değiştirdi

Eski eşi Can Tanrıyar nedeniyle zor günler geçiren Petek Dinçöz, geçtiğimiz günlerde beyazlar içinde Umre'ye giderken havaalanında görüntülenmişti...

Klavyenizin sol(<-) ve sağ(->) tuşlarını kullanarak galerimizi gezebilirsiniz.


Zor günleri geride bırakmak istediğini söyleyen Petek Dinçöz, Umre ziyaretinde çektirdiği bir fotoğrafını Instagram'da paylaştı.


TRT Haber'in eski spikeri Serra Karaçam kapandı... Ünlü spiker, bu kararının ardında yatan sebepleri de Ala dergisine anlattı. İmam Hatip mezunu olduğunu söyleyen Karaçam, üniversiteye kayıt olmak için fotoğraf çektirdiğinde ağlayarak başını açtığını dile getirdi. Serra Karaçam, kapanmaya kızının doğumundan 5 ay sonra karar verdiğini söyledi.


Daha önce de kapanmayı düşündüğünü belirten Karaçam sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuk olunca, örneğin yataktan düşüyor, başına bir şey geliyor, Allah'ın onu sürekli koruduğunu gördükçe, şükür duygum arttı. Kendi sorumluluklarımı ve teşekkürümü daha titiz yapma isteği netleşti içimde. Ve birden zaten düşündüğüm şeyi uyguladım bir gün."


Karaçam, başörtüsünün mesleği açısından ne avantaj ne dezavantaj olmasını istemediğini de belirtti. Karaçam'ın bu kararı sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı.


Eski eşi ünlü televizyoncu Can Tanrıyar'ın Urfalı olduğunu söyleyen adamlarla kendisini tehdit ettirdiğini öne sürerek... Hakkında savcılığa başvurduğu şarkıcı Petek Dinçöz, umreye gideceğini açıkladı... Bir süredir sahne programlarının yanı sıra yeni albümünün stüdyo çalışmalarını yapan Dinçöz, eski eşi Tanrıyar'ın iddialarını reddeden ve konuşmama kararı aldı.


Kimi sinema, kimi müzik kimi de podyum dünyasının ünlüleriydi. Ama günün birinde yaşadıkları pırıltılı dünyaya veda edip, manevi dünyaya sığındılar. İşte o ünlüler.


Yeşilçam'ın 1960 yıllarına damgasını vuran en güzel yıldızlardan biriydi Leyla Sayar. 1940 doğumlu oyuncu Yıldız Dergisi'nin düzenlediği artist yarışmasında başarı kazandı. Daha 1958 yılında sinemaya girdi. Bir dönem Ankara Devlet Tiyatrosu'nda eğitim gören Sayar 1957 yılında Üç Garipler filmiyle sinemaya adım attı. Ardından Duvaklı Göl, Dertl Irmak gibi yapımlar geldi.


Yeşilçam'ın bir dönemine damga vuran en güzel kadınlardan biri olan Sayar, özel hayatıyla da hep ilgi çekti.Özellikle de Muzaffer Tema ile yaşadığı çalkantılı ilişki dönemin magazin basınının gündemindeydi. 20'ye yakın filmde başrol paylaşan ikili sonunda evlendi. Ancak, Tema çapkınlıklarından bir türlü vazgeçmeyinde işler de beklenildiği gibi gitmedi. Sonunda çift ayrıldı. Tema, ABD'ye giderek şansını Hollywood'da denemek istedi. Ancak istediğini elde edemeyip geri döndü. Bu arada Leyla Sayar da kendine bambaşka bir yol çizmişti.


Dönemin ünlü gazino işletmecileri Hasan Ekesi ve Hasan Bora'nın ısrarıyla o yıllarda pek çok sinema sanatçısının yaptığı gibi sahneye çıktı Leyla Sayar. Yapacağı iş dansözlüktü. Hayatında hiç böyle bir iş yapmamış olan Sayar, Kudret Şandıra'dan bir hafta ders aldı ve dansöz olarak gazino sahnesine çıktı. Ama şansı yaver gitmedi. Filmlerini hayranlıkla izleyenler onu sahnede dans ederken görmekten pek hoşlanmadı.


Aslında yapmak istediği kameraların karşısına geçmek film çevirmekti. Yeşilçam'a döndü ancak artık sinema sektörü değişmişti. Bu talihsizliğin ardından Sayar, kendini dine verdi. Artık Tanrı'ya yakındı...Zaten kazanıp biriktirdiği para da onun geçimini sağlamaya yetecekti. Aylarca kendisine uygun bir rol verilmesini bekledi.. Ama beklediği haber bir türlü gelmedi. Hayatını tamamen değiştirdi Sayar. Öyle ki eski filmleri TV ekranında görünür görünmez kumandayı alıp kanal değiştirecek kadar


1980'li yılların bebek yüzlü yakışıklılarından biriydi Yaşar Alptekin. O dönemde henüz 20'li yaşlarının ilk yarısında olan Alptekin, kısa bir podyum deneyiminin ardından kendini kameraların önünde buldu. Özellikle dönemin moda dans figürlerini sergilediği rolleriyle genç kızların gönlünde kelimenin tam anlamıyla taht kurdu.
Şöhret basamaklarını ikişer- üçen çıktı. Dönemin en çok kazanan aktörlerinden biri oldu.


Öyle ki doğup büyüdüğü Şarköy'e taksi tutup gittiğini bile söylemişti bir defasında.


Ama günün birinde sürdürdüğü bu hızlı hayatın onu tatmin etmediğini fark etti. Olgunluk döneminin başlarında yani 40'lı yaşlarının ilk yarısında hayatını değiştirmeye karar verdi.


Geçen yıl hacı olan Alptekin, kaleme aldığı Namazla Yeniden Doğdum adlı kitabının tanıtım toplantısında şu sözleri söylemişti: "Ben griydim, Rabbim tozumu aldı bembeyaz oldum. Eski yaşantıma dönmekten korkuyorum." diye konuştu.


Bir zamanlar podyumların en çılgın mankeniydi Toktay. Özel hayatını bile kameraların, objektiflerin önünde yaşardı. Ama bir gün hayatının aşkı, işadamı Ali Rıza Özderici ile tanıştı ve yaşam onun için başka bir dönemece girdi.


İlk sürpriz Toktay'ın evlenmesi oldu. Sonra da ilk bebeğini dünyaya getirdi. Daha sonra Umre'ye de giden Toktay, ışıltılı dünyanın çok uzağında mütevazı bir hayat sürdürüyor


Eşi ve oğluyla parklarda oynuyor. Bir zamanlar magazin basınını peşinden koşturan bir ünlü olması dışında milyonlarca anneden hiçbir farkı yok.


Eşi Eser Noyan ile birlikte seslendirdiği şarkılarla tanınıyordu Engin Noyan. Bir dönem yaptıkları TV şovuyla da çok konuşulmuştu ikili. Ancak günün birinde Engin Noyan hayatını tamamen değiştirdi ve kendini dine verdi


Noyan bir toplantıda yaptığı konuşmada: "Ömrümün büyük bir kısmını Kuransız geçirdim diyen Noyan, `Ne kadar karanlık ve kokuşmuş bir dönem geçirmişim. Vesvese ile birşey olunduğunu zannederek geçirilen zamanmış" diye konuşmuştu


80'li yılların en gözde yakışıklılarından biriydi Reha Yeprem. 1986 da Aydan Adan ve Sema German Ajansı'nda mankenliğe başladı. 1987 de, Hürriyet gazetesinin Kelebek ekinin açtığı yarışmada sinema kralı seçilerek profesyonel aktörlük hayatına başladı.


Pek çok ajansta reklam çalışmaları yapan Reha Yeprem, aynı zamanda 18 yıl mankenlikle birlikte podyum dersleri verdi. Uğurkan Erez’le birlikte 5 yıl meda moda organizasyonda fashing show ve koreografi çalışmaları yaptı. 50'den fazla defileye koreograf olarak imza attı


Bir dönem Gönül Yazar ile yaşadığı özel ilişkisiyle gündeme geldi.Aralarında Hülya Avşar'ın da bulunduğu bir çok ünlü yıldızla cesur sahnelerin yer aldığı filmlerde oynadı


Ancak daha sonra o da hayat görüşünü ve tarzını değiştirdi. 1996'da aklın mantığın ötesindeki sırlı olayları anlatan Sır Kapısı programını sunan sanatçı aynı zamanda STV haber merkezinde 2 yıl boyunca sabah 07,00-09,00 saatleri arasında canlı yayında Merhaba Yenigün programında gazete manşetlerini okudu, kahvaltı haberlerini sundu.


Reha Yeprem ve eşi bir dönem birlikte muhtaçlara yardım amacı taşıyan bir program da sunmuşlardı.


Bir dönem cezaevi deneyimi yaşayan Tuğba Özay, demir parmaklıklar ardındayken dine sığındı. Özay yakınlarına bu dönemde dini kitaplar okumaya ve namaz kılmaya başladığını söylemişti. O dönemde Özay'ın Ramazan'ın ilk günü koğuş arkadaşlarına iftar yemeği verdiği de konuşulmuştu. Özay, daha önce de sık sık tesettür defilelerine çıkıyordu.


Özay, cezaevinden çıktıktan sonra yepyeni bir hayata başladı ve İtalyan sevgilisiyle dünyaevine girip daha sakin bir hayatı seçti.


Çezaevi deneyimi yaşayan bir başka ünlü de Deniz Seki. Onun da cezaevinde kaldığı süre içinde dine yakınlık duyduğu konuşulmuştu. Demir parmaklıklar ardında kaldığı dönemde Seki'nin dini içerikli kitaplar okuduğu avukatı tarafından basına açıklanmıştı. Seki, artık cezaevi günlerini geride bıraktı.


Ünlü sanatçı talihsiz bir şekilde ara verdiği sahneye geri döndü.


Alternatif metal grubu Korn'un gitaristi Brian Head Welch de 3 yıl önce 'dini uyanış' yaşadığını söyleyerek, gruptan ayrılmıştı. Welch, Kaliforniya'daki bir radyoya yaptığı açıklamada, "Korn ile iyi arkadaşlarız. O adamları seviyorum, onlar da beni seviyor ve benim için seviniyorlar" demişti.


Welch, grubun yaptığı 'agresif' müzik hakkında da şöyle konuşmuştu: "Öfke iyi bir şey ve çocuklar Korn'u dinlemek istiyorsa, buna bir şey demem, ama öfkeden sonra mutluluk var. "Vücudunun her yeri dövmelerle kaplı olan Welch'in kendini İsa tasvirlerine benzetmesi de dikkat çekmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler