HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dış basının tutuklamalara ilgisi yoğun

Türkiye'de büyük ses getiren rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan yeni gelşmeler...

Dış basının tutuklamalara ilgisi yoğun

Türkiye'de büyük ses getiren rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda bugün iki bakanın oğlu, işadamı Reza Zarrab ve Halk Bankası Genel Müdürü de dahil toplam 16 kişinin tutuklanması ve şimdiye kadarki tutuklu sayılarının 24'e çıkmış olması dış basında da büyük yankı uyandırdı.


Reuters haber ajansı, operasyonun şimdiye kadar görülmedik ölçekte bir operasyon olduğunu vurguladı ve "Türkiye'deki yönetici sınıfı kalbinden vurdu" dedi. Reuters ayrıca operasyon sürecinde onlarca emniyet ve şube müdürünün görevlerinden alındığını yazdı.


AFP ajansı da bakan çocuklarının tutuklandığı yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı zedelediğini aktardı. Ajans, 2002'den bu yana iktidarda olan Erdoğan'a yakın isimlerin ilk defa bu kadar büyük bir skandalla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

Operasyonun başlamasıyla birlikte onlarca polis müdürünün görevden alındığını söyleyen ajans, Başbakan Erdoğan'ın "umutsuzca dostlarını korumaya çalışmakla eleştirildiğini" yazdı. Buna örnek olarak hiçbir polis kariyeri olmamasına rağmen Selami Altınok'un İstanbul Emniyet Müdürü olarak atanmasını gösteren AFP, bunun soruşturmanın üstünü örtmeye yönelik bir girişim olarak görüldüğünü öne sürdü.


Associated Press ise tutuklananların sayısının 24'e ulaştığını duyurdu ve Başbakan Erdoğan'ın yolsuzluk operasyonunu hükümete yönelik "kirli bir operasyon" olarak gördüğünü aktardı.


Erdoğan’ın yakın arkadaşları “İran’a yardım için rüşvet almış”

Polisin soruşturmada ele geçirdiği kanıtlara göre Türk yetkililer 40 milyon dolarlık rüşveti, İran’ın uygulanan yaptırımlardan zarar görmemesi adına yardım etmek için milyarlarca doların aklanması karşılığında kabul etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 11 yıllık iktidarının en ciddi krizini yaşıyor. Adı yolsuzluk skandalına karışan bakanların istifa etmesi yönünde Erdoğan’a baskılar artarken Türk Lirası’nın dolar karşısında en düşük seviyeye geriledi.


Türkiye: İki bakanın oğulları tutuklandı

Amerikan Washington Post gazetesi ise Associated Press ajansından aldığı haberi kullandı ve başlığında iki bakanın oğlunun resmen tutuklanmış olmasına dikkat çekti.


Türkiye'deki yolsuzluk soruşturmasında ilk tutuklamalar

Bir başka Amerikan gazetesi olan New York Times gazetesi ise Başbakan Erdoğan'ı çevreleyen operasyonun ilk tutuklamalarla birlikte hız kazandığını aktardı. Gazete, hükümetin de buna kendi yöntemleriyle karşılık verdiğini ve çok sayıda polis müdürünün görevden alındığını yazdı. New York Times, operasyonun arkasında Fethullah Gülen olduğunun düşünüldüğünü ve dün de THY'nin yolcularına sunulan gazeteler arasından Gülen'le ilişkilendirilen gazetelerin çıkarıldığını öne sürdü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler