HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğaüstü yeteneklere sahip sıradışı insanlar

Doğaüstü yeteneklere sahip sıradışı insanlar

Doğaüstü yeteneklere sahip sıradışı insanlar

Acıyı hissetmeyen adam:

Tim Cridland Tim Cridland diğer insanlar gibi acıyı hissetmiyor. İrkilmeden kollarına iğneler batırdığı korkunç gösterilerinde insanları hayrete düşürüyor. Bilimsel testler sonucu Tim'in acı eşiğinin normal insanlarınkinden çok daha yüksek olduğu beilrlendi. Maddeden ziyade beynini kullanarak tüm vücuduna şişler saplayıp aşırı sıcağa ya da aşırı soğuğa etkilenmeden katlanabileceğini söylüyor.


Kulaklarıyla görüyor:

Ben Underwoodtaught Ben Underwoodtaught, çocukluğunda geçirdiği kanser yüzünden görme engelli oldu. Ancak gözleri görmemesine rağmen, bisiklete biniyor, basketbol oynuyor hayatını rahatça sürdürüyor. Dünyanın yunus çocuk diye tanıdığı Underwoodtaught, sonar sesleri kullanarak görüyor. Underwoodtaught, yankı tekniğiyle görebilen dünyadaki tek kişi.


Eklemsiz lastik çocuk:

Daniel Browning Smith Guinness’de 5 rekoru var. Dünyanın en ünlü esnek kişisi.


Beyin gücüyle eşyaları yerinden oynatıyor:

Miroslaw Magola Onu izlerken kendinizi Matrix filminde gibi hissedebilirsiniz. Çünkü Miroslaw Magola isimli bu adam manyetik bir enerjiye sahip. Her türlü objeyi beyin gücüyle havaya kaldıran ve yerini değiştirebilen bu adam kinetik güçleri gelişmiş bir süper insan.


Üşümek nedir bilmiyor:

Wim Hof Hollandalı Wim Hof, buz altında yüzdü, buzla dolu kutuda oturdu, Avrupa’nın en yüksek dağı Mont Blanc’a kısa pantolonlarla tırmandı,dünya rekorları topladı ve her zaman yeni meydan okuyuşlara hazır


Doğuştan görme engelli Türk ressam:

Eşref Armağan yaşamı boyunca görmediği nesnelerin maket modellerine parmak uçlarıyla dokunarak onları başarıyla resmedebilmiştir. Sıradışı yeteneği 'The Colors of Darkness' isimli ödüllü belgesele konu oldu.


X-Ray gözlerine sahip:

Natasha Demkina Rusya’da yaşayan henüz 10 yaşındaki Natasha Demkina’nın yeteneği röntgen gözlerine sahip oluşu. Demkine karsısındakinin sadece kıyafetin içindeki bedenini görmüyor, organları ve onların işleyişini de görüyor.


Buz adam:

Lewis Gordon Pugh Dünyanın dört bir yanında insanlar, öldürücü soğuklara meydan okuyor. Buz adam lakaplı Pugh, eksi 1.8 derecedeki suda yaklaşık 19 dakika kalarak tarihe geçti.


Eliyle ameliyat ediyor:

Joao Teixeria da Faria Joao Teixeria da Faria, kendi bedenini kullanarak tıbbi cerrahi ve psişik şifa uygulayan bedensiz varlıklarla birlikte mucizevi sonuçlar elde ediyor.

Herkesin kendisine Tanrı'nın John'u olarak da hitap ettiği Joao Teixeria da Faria günümüzün yaşayan en güçlü 'şuur-dışı' medyumu ve belki de son 2000 yılın en çok tanınan şifacısı..Son 40 yıl içinde doğrudan ya da dolaylı olarak tedavi ettiği hasta sayısının 15 milyon olduğu tahmin ediliyor. Joao, başkent Brasilia'ya 130 km mesafedeki Goias'ın Abadiania kasabasında yer alan küçük hastane tarzındaki mabedinde hastalarını ücretsiz olarak tedavi ediyor.


Sıradışı bir beyin:

Daniel Tammet İngiltere’de yaşayan Daniel Paul Tammet otizm hastası. Çocukluğunda geçirdiği epilepsy beyninde sıradışı bir etkiye neden oldu. Daniel Tammet'in dilsel, sayısal ve görsel sinestezisi oluştu. Yani onun, kelime, sayı ve renk algısı; dünyayı yeni bir yolla algılamayı ve anlamayı sağlayacak şekilde harmanlandı.

10 bin kadar sayıya biçim ve renkle önüne getirdiklerinde hangi sayısının renk ve geometrik özdeşleştiğini hatırlıyor. Hatırladıkları rakamın sayısı 22.514. Sekiz dili ana dili gibi konuşuyor, resim, müzik ve edebiyatta da son derece başarılı.


Gözlerini yuvalarından çıkaran adam:

Claudio Pinto Claudio Pinto gözlerini yuvalarından 4 cm dışarıya çıkarabiliyor. Dünya rekorunu kırmayı hedefleyen Pinto çeşitli sağlık testleri oluyor ve doktorlar daha önce hiç gözlerini yuvalarından bu kadar dışarı çıkarabilen birini görmediklerini söylüyorlar. Belo Horizonte'de yaşayan Claudio Pinto bu özelliğini para kazanmak için kullandığını söyledi


Aslanlara fısıldayan adam:

Kevin Richardson Aslanlar insanlar tarafından en tehlikeli canlılardan bir tanesi olarak bilinir; ancak bir adam aslan sürüsünün adeta bir parçası haline gelmiş durumda. Johannesburg'un 50 km kuzeyinde yaşayan Kevin Richardson, zamanının çoğunu doğayla iç içe geçiren son derece yakışıklı ve etkileyici bir doğal yaşam tutkunu.

Koruma altına aldığı bölge; aslanlara, sırtlanlara, çitalara, leoparlara ve panterlere ev sahipliği yapıyor. Kevin'in büyük kedilere olan sıradışı yaklaşımı, kendisine bugüne kadar onlarla en iyi kişisel bağ kurabilen insan olma özelliği kazandırmış. Kevin bu büyük kedilerle yaşıyor, onlarla uyuyor , oyun oynuyor, yuvarlanıyor, dişi aslanlarla yüzüyor, yavrulara sarılıyor ve hatta erkek aslanlarla güreşiyor!


40 yıldır uyumuyor:

Thai Ngoc Taylandlı 64 yaşırdaki Thai Ngoc, en son 1973’de uyudu. Geçirdiği ateşli bir hastalık yüzünden bir daha hiç uyuyamayan Ngoc, rekora gidiyor. Bugüne kadar 11 bin 700 günü uykusuz geçiren Ngoc’u uyutacak bir yöntem bulunamadı. Talihsiz adam halinden memnun olduğunu söylüyor: Uyumadığım için gece bekçiliği işi de aldım. Evimin geçimini daha rahat sağlıyorum” diyor.


Hiçbir şeyi unutmuyor:

Jill Price Nörobiyoloji uzmanı Jim McGaugh ilginç bir vakayla karşılaştı. 40 yaşında evli bir kadın 'yaşadığım hiçbir şeyi unutmuyorum' şikayetiyle kendisine başvurdu. Yapılan araştırmalar sonunda kadının gerçekten hiçbirşeyi unutmadığı ortaya çıktı. Kadının son 25 yılı üzerinde araştırma yürüten doktorlar kadının en ince detayları bile hatırladığını ortaya çıkardılar.


Mıknatıs Adam:

Liew Thow Lin Malezyalı 70 yaşındaki Liew Thow Lin’in vücudu tam bir manyetik alan. Lin bütün madeni eşyaları mıknatıs gibi çekiyor. Çatal bıçaktan ütüye her türlü metal eşyayı bedeninin çekim gücüyle taşıyabilen Lin, çevre illerden gelen meraklıların da başlıca ilgi odağı durumunda. 1991 yılında bir dergide başka bir mıknatıs adam üzerine okuduğu yazıdan sonra kendi özelliğini fark eden Lin'in üç oğluyla torunu da aynı yeteneğe sahip.


Sesiyle dağları deviriyor:

Jittarat Wongsomboon Tayland'da yaşayan 55 yaşındaki Jittarat Wongsomboon, gülünce adeta dağları deviriyor. 110 desibel gücüyle gülebilen bu kahkaha makinası kadın, bugüne kadar birçok gülme yarışmasına katılmış ve ödül kazanmış.


Gözyaşlarıyla yazı yazan adam:

Ru Anting Çinli 56 yaşındaki Ru Anting gözlerinden fışkırttığı yaşlarla yazı yazabiliyor. Burnuna bir miktar su çektikten sonra suyu gözyaşı kanalından fışkırtan adam belirli bir yüzey üzerinde istediğini yazabiliyor. Ru, bu sıradışı yeteneğini çocukken nehirden yüzdüğü sırada keşfetmiş.


Dişiyle dünyayı çekiyor:

Rathakrishnan Velu Dünya onu 2007’de Malezya’da dişleriyle çektiği tren görüntüsüyle tanıdı. O gün bugündür dişleriyle dünyayı çekmeye ve insanları şaşırtmaya devam ediyor.


Uçak yiyen adam:

Michel Lotito Fransa’da yaşayan 50 yaşındaki Michel Lotito’nun yiyemeyeceği hiçbir şey yok. Metal, cam, plastic her şeyi yiyebiliyor. Lotito, bu sıradışı özelliğine çocukluğunda geçirdiği bir hastalığın sonunda yakalandı. Lotito, son katıldığı programda, bir bisiklet, bir televizyon ve en son da Cessna 150 uçak yedi.


İnanılmaz ısı enerjisi yayabiliyorlar:

Budist rahipler Uzmanlar son yirmi yıldır budist rahiplerin özellikleri üzerinde çalışıyor. Özel bir meditasyon tekniği kullanan bu rahipler ‘Turn-mo’ adı verilen bir meditasyon tekniğiyle metabolizma hızlarını yüzde 64 oranında düşürebiliyorlar. Aynı zamanda vücut ısılarını da 17 derece kadar arttırma gücüne sahipler.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler