HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğaya meydan okuyan 10 adam

İnsanların doğayla mücadelesi ezelden beri sürüyor. İşte ayı saldırısından, günlerce aç susuz kalmaya kadar doğayla mücadele edip kazanan 10 insanın insanüstü öyküsü!

Doğaya meydan okuyan 10 adam

İnsanların doğayla mücadelesi ezelden beri sürüyor. İşte ayı saldırısından, günlerce aç susuz kalmaya kadar doğayla mücadele edip kazanan 10 insanın insanüstü öyküsü!


1. Yossi Ghinsberg ve üç arkadaşı Amazon ormanlarına gitti. Gizli bir kabileyi bulmaya çalışıyorlardı. Ormanın amansız doğası nedeniyle grup birbirinden ayrıldı. Ghinsberg, Kevin ile bir sala bindi. Şiddetli akıntı onları şelaleye sürükledi. Kevin kıyıya çıktı ancak Ghinsberg düştü.


Tam 19 gün yaşam mücadelesi verdi. Bir bataklığa saplandı. Sivrisineklerden dolayı hummaya yakalandı. Yarı baygın bir şekilde hayata tutundu. Çiğ yumurta ve meyve yiyerek hayatta kaldı. 19 gün sonra Kevin tarafından bulundu. Diğer arkadaşları Marcus ve Karl'dan ise bir daha haber alınamadı.


2. Steven Callahan, kendi yaptığı yelkenlisi ile Kanarya Adaları'ndan okyanusa açıldı. Altı gün sonra geceleyin bir balinaya çarptı ve yelkenlisi su almaya başladı.


120 santimlik bir sal üzerinde tam 76 gün yaşam mücadelesi verdi ve kazandı.


3. Haziran 1992'de Colby Cooms ve iki arkadaşı Alaska'da 5 bin 254 metre yüksekliğindeki Foraker Dağı'na tırmanmaya başladı. Çığa yakalandılar ve 243 metre aşağıya sürüklenerek nehre düştüler. Arkadaşları öldü.


Coombs ise ayak bileğinde bir, omurgasında iki ve omzunda bir kırıkla sağ kaldı. 6 gün yürüyerek en yakın kampa ulaştı. Bugün hâlâ tırmanmaya devam ediyor.


4. Eric Le Marque, Nevada bölgesinde kar fırtınasına yakalandı. Yedi gün boyunca yolunu bulmaya çalıştı. Uğraştıkça daha çok ormanın derinliklerine doğru yol aldı.


Dağlık bir bölgede çığa yakalandı ve 24 metrelik bir şelaleden suya düştü. Bulunduğunda neredeyse donmuştu. İki bacağı dizlerinden kesildi.


5. 1983'te Tami Oldham Ashcraft ve erkek arkadaşı Richard Sharp 13 metrelik bir yelkenli ile Tahiti'den San Diego'ya doğru yol alıyorlardı. Yolda hortuma yakalandılar.


257 kilometre hızla esen rüzgar ve 15 metrelik dalgalarla boğuştular. Yelkenlisi alabora oldu, bilincini kaybetti. 27 saat sonra kendine geldiğinde arkadaşını göremedi. Tek başına 41 gün sonra Hawaii'ye ulaştı.


6. Ricky Megee, bir çifte yardım için arabasını durdurdu. Ancak soyuldu ve çift tarafından uyuşturularak kaçırıldı.


Mahsur tutulduğu yerde iki ay boyunca böcek ve solucanlarla beslendi. İdrarını içmeye zorlandı. 104 kiloyken kurtarıldığında 47 kiloydu. Onu bulan ve kurtaran adamın deyişiyle, iskelete dönmüştü.


7. Aron Ralston, 1 Mayıs 2003'te Utah kanyonunda gezerken 362 kiloluk bir kaya parçasının altında 127 saat mahsur kaldı. Sonunda cebindeki bıçakla elini bileğinden keserek sıkıştığı yerden kurtuldu.


Elini kesmesi tam bir saatini aldı. Sonra tek elle 19 metrelik yüksekliğe tırmandı. Yarı ölü haldeyken bir aile tarafından bulundu. Hikayesi "127 Saat" adıyla filmleştirildi.


8. Bethany Hamilton Kasım 2003'te, sörf için Hawaii'de Makau Sahili'ne gitti. 13 yaşındaydı. Sörfünün üzerinde uzanmış güneşlenirken 4,5 metrelik bir köpekbalığının saldırısına uğradı.


Sol kolu omzundan koptu. Kolu kopmasına rağmen paniklemeyen Hamilton, sudaki diğer arkadaşlarını "köpekbalığı var!" diyerek uyardı. Hamilton bir ay sonra yeniden sörf yapmaya başladı.


9. 45 yaşındaki James Marrow, Florida'da Juniper nehrinde şnorkelle yüzüyordu. Bir ara durup şnorkelini ayarlarken bir timsahın saldırısına uğradı. Timsah Marrow'u boğazından yakaladı. 20 saniye sonra bıraktığında neredeyse ölüydü. Yüzündeki şnorkel onu gerçek ölümden kurtarmıştı.


10. Bir avcı rehberi olarak çalışan Kootoo Shaw, ABD'nin Wisconsin eyaletinde bir gruba yardım ediyordu. Üç gündür ormanlardaydılar. Bir gece, Shaw çadırında bir ayının saldırısına uğradı.


Bir avcı ateş açıp öldürene kadar ayının pençelerinden ağır yaralar aldı. Sırf kafasına 300 dikiş atıldı.

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler