HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünyaca ünlü 21 ismin yediği son yemekler

Marilyn Monroe'dan Gandi'ye, Michael Jackson'dan Napoleon'a dünya tarihinde yer etmiş isimlerin ölmeden önce yediği son yemekler...

Dünyaca ünlü 21 ismin yediği son yemekler

Marilyn Monroe'dan Gandi'ye, Michael Jackson'dan Napoleon'a dünya tarihinde yer etmiş isimlerin ölmeden önce yediği son yemekler...

1. John Lennon

Gelmiş geçmiş en iyi müzik grubu ünvanının sahibi The Beatles'ın kurucularından olan John Lennon, son yemeğinde biftekli sandviç tercih etmiş.


2. Frank Sinatra

Her ülkeden, her yaştan insanın şarkılarını duyduğu zaman eşlik edebildiği Sinatra, 1998 yılında geçirdiği kalp krizinden önce son olarak peynirli tost yemiş.


3. Marilyn Monroe

Ailemizin büyük fertlerinin hayallerini ve duvarlarını süsleyen Marilyn Monroe hayata gözünü kapamadan önce mantar ve köfte yemiş.


4. Prenses Diana

Tarihin en bilinen ve sansasyonel prensesi olarak görülen Diana, 31 Ağustos 1997'de dünyanın pek çok noktasından sevenlerini yasa boğmuştu. Geçirdiği trafik kazası öncesinde son yemeği ise omlet ve balık olmuş.


5. Michael Jackson

6 yaşındayken Jackson 5 ile müzik hayatına giriş yapan, Pop'un Kralı sıfatının dahi yetersiz kaldığı Michael Jackson'ın son yemek tercihi ızgara tavuk göğsü ve salata olmuş.


6. Kleopatra

İsmi efsanelere konu olmuş, güzel miydi çirkin miydi konusunda açık oturumların yapıldığı Kleopatra, ölümünden önce humus ve incir yediği söyleniyor.


7. Ernest Hemingway

Amerikan Edebiyatı'nda önemli bir yeri olan ve Kayıp Nesil akımının içinde yerini alan Hemingway, 2 Temmuz 1962 yılında aramızdan ayrılmadan önce son olarak Sezar Salata, biftek ve fırınlanmış patates yemiş.


8. Elvis Presley

Rock'n Roll ile müzik dünyasında yepyeni bir sayfa açarak milyonları peşinden sürükleyen Elvis Presley 11 Ocak 1978'de hayata gözlerini yummadan önce kurabiye ve dondurma istemiş.


9. James Dean

Oynadığı ilk başrol ile Oscar'a aday gösterilen sayılı aktörlerden bir tanesi olan ve karizması ile genç kızların gönlünü fetheden James Dean 24 yaşında ölmeden önce Elvis Presley gibi tatlı tercihinde bulunmuş ve elmalı turta ile süt.


10. Brittany Murphy

Spun ve Sin City'deki rolleriyle kendisini sevdiren ancak genç yaşta hayatını kaybeden Murphy'nin son tercihi sevdiği bir Tayland yemeği olmuş.


11. John Belushi

The Blues Brothers ile hafızalara kazınan ve güçlü mimikleri ile unutmamıza imkan vermeyen John Belushi, 5 Mayıs 1982'de son olarak şifa niyetine mercimek çorbası içmiş.


12. Mohandas Karamçad Gandi

Tarihin bilinen en büyük sivil direnişini gerçekleştiren ve barış sembolü olarak bilinen Gandi, 78 yaşında vefat etmeden önce haşlanmış sebze ve portakal yemiş, bir bardak da keçi sütü içmiş.


13. Martin Luther King, Jr.

Afro-Amerikan Hareket'in baş savunucularından bir tanesi olan ve "I have a dream!” sözü ile akıllarda kalan Martin Luther King, kurban gittiği suikast öncesinde mısır ekmeği ve kızartılmış tavuk yemiş.


14. Abraham Lincoln

Amerika Birleşik Devletleri'nin 16. Başkanı, 5 Dolar'ın üzerinden bizlere gülümseyen Abraham Lincoln, 1865 yılında hayata gözlerini yummadan önce kestane ile doldurulmuş ördek yemiş.


15. John Fitzgerald Kennedy

Theodore Roosevelt'ten sonra göreve en genç yaşta başlayan başkan olan ve başkanlık koltuğunu devraldıktan 2 yıl sonra bir suikast sonucu öldürülen Kennedy'nin son öğünü kızarmış ekmek, marmelat ve yumurta olmuş.


16. Julius Caesar

Dünya tarihindeki en etkili kişilerden bir tanesi olarak görülen, Roma İmparatorluğu'nun kurucu ve "Sen de mi Brütüs?” sorusu ile geyik yapılmasına neden olan Caesar, haşlanmış kuzu yiyerek tarihteki görevini bitirmiş.


17. Napoléon Bonaparte

Ünlü Fransız Devrimi'nin siyasi lideri, Fransa İmparatoru ve İtalya Kralı gibi binbir başarıya sahip Napoleon Bonaparte, 1821 yılında son olarak ızgara domates ve sarımsaklı ekmek yemiş.


18. Büyük İskender

Savaş tanrıları arasında yerini alması gereken Büyük İskender, uzun ve içkili bir eğlencenin ardından hastalanmış ve 10 gün sonra da vefat etmiş. Ölmeden önceki son yemeği ise ballı incir olmuş.


19. Leonidas

Hafızalarda Gerard Butler ile birleşen ve savaşma yetenekleri ile göz dolduran Sparta İmparatoru Leonidas milattan önce 480 yılında jübilesini yapmadan önce savaşçılara layık bir yemek olan tavşan çevirme yemiş.


20. Marie Antoinette

Açın halinden anlamayan kadın olarak da bilinen, "Ekmek bulamazlarsa pasta yesinler!” sözü ile Fransız Devrimi'nin sözde başlangıcı olarak gösterilen Marie, tavuk çorbası içmiş.


21. Mustafa Kemal Atatürk Türk tarihinin en önemli karakterlerinden bir tanesi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'ün son olarak ne yediği tam olarak bilinmemekle birlikte son isteğinin enginar yemeği olduğu biliniyor.


Ancak o dönemde sadece İzmir'de yetişmesi nedeni ile bu dileği yerine gelemeden aramızdan ayrıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler