HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünyaca ünlü yazarlar hakkında bilinmeyenler

Yazdıkları kitaplara ve kazandıkları ödüllere rağmen, yazarlarında birer insan olduğunu unutmamak gerek. İşte dünyaca ünlü yazarların sır gibi saklanan o tuhaf alışkanlıkları, hobileri ve inançları…

Dünyaca ünlü yazarlar hakkında bilinmeyenler

Yazdıkları kitaplara ve kazandıkları ödüllere rağmen, yazarlarında birer insan olduğunu unutmamak gerek. İşte dünyaca ünlü yazarların sır gibi saklanan o tuhaf alışkanlıkları, hobileri ve inançları…

Bram Stoker

Drakula'nın yazarı Bram Stoker, düşünüldüğü gibi sadece yarasa, kan ve ölümsüzlük üzerine romanlar yazmamış. Stoker'ın ‘Ünlü Dolandırıcılar' (Famous Imposters) adıyla kaleme aldığı bir araştırma kitabı da bulunuyor. Birçok dolandırıcının ifşa edildiği kitapta en çok dikkat çeken isim ise Kraliçe Elizabeth! Stoker, kitabında gerçek kraliçenin henüz bir prensesken öldüğünü ancak kraliçenin kılığına giren bir adamın tahtı yıllar boyu idare ettiğini öne sürüyor.


Maya Angelou

Geçtiğimiz Mayıs ayında hayatını kaybeden yazar Maya Angelou'nun sadece yazarlık yapmadığı, aynı zamanda şair, dansçı, oyuncu ve şarkıcı olduğu birçok kişi tarafından biliniyor. Angelou'nun 17 yaşındayken hayat kadını olduğunu, kısa bir dönem de genel evde çalıştığını bilen ise çok az! Ünlü yazarın henüz genç ve bekar bir anneyken yaptığı bu iş, erkek kardeşinin durumdan haberdar olmasıyla son bulmuş.


Charles Dickens

İngiliz edebiyatına katkısı çok büyük olan Dickens'in, kimsenin bilmediği takıntıları ve ilgi alanları olduğunu biliyor muydunuz? Ünlü yazar, acıklı başyapıtları üzerinde çalışmadığı zamanlarda Paris Morg'unda vakit geçirmeyi tercih ederken, Paris'te değilse Thames Nehri'nde görev yapan polislerle birlikte intihar edenlerin cansız bedenlerini aramayı seviyormuş.


Mark Twain

Amerika'nın en saygın yazarlarından Mark Twain, kariyerine yazar olmanın yanı sıra muhabirlik, maden arayıcılığı ve kaptanlığı sığdırmış bir isim. Ufak tefek icatların da muciti olan Twain'in, aslında çok da ufak olmayan bir icadı da var. Halen milyonlarca kadın tarafından kullanılan bu icat, günümüzde sutyen kopçası olarak biliniyor.


J.M. Barrie

Peter Pan'ın İskoç yazarı J.M. Barrie, yazar oluşunun yanında kriket tutkusuyla kendinden söz ettirmiş bir isim. Bu tutkusunun peşinden gidip spor kulübü açtığı sıralarda yazar, takım oyuncularını tecrübeye göre seçmek yerine farklı bir kritere göre belirlemiş. Sadece eşlerini sevdiği ve ilginç bulduğu kişileri takımında oynamaya davet eden Barrie'nin çağırdığı isimler arasında Sherlock Holmes'ün yazarı Arthur Conan Doyle'da varmış.


Philip K. Dick

Ölümünden sonra ünlenen Pilip K. Dick'in, The Minority Report, Total Recall ve Blade Runner fimlerine ilham veren roman ve hikayelerini aslında kendi kendine yazmadığını biliyor muydunuz? 1974 yılında yirmilik dişini çektirmek için hastaneye yatan yazar, ölmeden önce yaptığı bir açıklamada ağrı kesici verilmesini beklerken zihnini uzaylıların ele geçirdiğini ve bu deneyimin hikayelerine ilham verdiğini açıklamış.


Agatha Christie

Edebiyat dünyasının en ünlü karakter katili Agatha Christie'nin romanları, esrarengiz cinayetlerin çözüldüğü ve acımasız katillerin yakalandığı olay dizilerinden ibaret değil! Christie'nin ülkemizde ‘Ölüm Büyüsü' adıyla yayınlanan romanı, dünyanın farklı yerlerinde ve farklı tarihlerde üç farklı kişinin ölümüne engel olmuş.


Arthur Conan Doyle

Edebiyat tarihinin belki de en mantıklı ve zeki karkteri Sherlock Holmes'ün yaratıcısı Arthur Conan Doyle, yarattığı karakter kadar mantıklı bir insan olmamakla biliniyor. Oğlunun I. Dünya Savaşı'nda ölmesinin ardından kendini maneviyata adayan Doyle, arkadaşı Harry Houdini'nin sihirli güçleri olduğunu kanıtlamak için, kitaplarını yazarken gösterdiği kadar çaba göster


Steig Larsson

Gerçek bir savaş kahramanı olan Ernest Hemingway, edebiyat dünyasının tek maço adamı değil! ‘Ejderha Dövmeli Kız'ın da aralarında bulunduğu ‘Milenyum' serisinin yazarı Stieg Larsson, sırt çantasıyla Afrikayı dolaşmış, sol görüşlü bir gazeteci olarak neo-nazilerden ölüm tehditleri almış bir yazar. 1977 yılında Etiyopya'daki Marksist bir örgütün kadın gerillalarını eğiten Larsson'un Hemingway'den aşağı kalır bir tarafı yok!


Norman Mailer

Listenin en uç ismi şüphesiz Pulitzer ödüllü yazar Norman Mailer. Öfkeli bir alkolik olan Mailer'in uygunsuz davranışları arasında kavga sırasında adam öldürmek, yazar Gore Vidal'a yumruk atmak ve karısı Adele Morales'e kalem saplamak da bulunuyor…

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler