HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünyada cennet yetiştiren adam

Hindistan'da Jadav “Molai” Payeng isimli bir adam, hiç kimseden yardım almadan, kendi elleriyle koca bir orman yetiştirdi. Eskiden çöle benzeyen arazide şu anda yüzlerce hayvan yaşıyor...

Dünyada cennet yetiştiren adam

Hindistan'da Jadav "Molai” Payeng isimli bir adam, hiç kimseden yardım almadan, kendi elleriyle koca bir orman yetiştirdi. Eskiden çöle benzeyen arazide şu anda yüzlerce hayvan yaşıyor...

"Dünyayı Kurtaran Adam" belki sizce sadece bir film ismidir fakat gerçek hayatta gerçekten dünyayı kurtaran bir adamla tanışmaya hazır mısınız?


Bu adam Hintli bir çiftçi. Adı ise Jadav "Molai” Payeng.


Ve onun yaptığı, dünyada gerçek bir cennet yaratmak.


Her yıl yaz geldiğinde artık bir gelenek haline gelen "yanan ormanlarımızla" içimiz kanarken bu adam tek başına büyük bir hayalin peşinde düştü.


Hindistan'ın neredeyse çöl olan bir bölgesini değiştirmeyi kafaya koyan Payeng, her gün zamanını tek tek fidan dikmekle harcadı.


"Başlangıçta zamanımın tamamını fidan dikmek alıyordu. Çünkü çorak bir arazi için tohumları bulmak, onları taşımak ve dikmek büyük bir çaba gerektiriyordu.


Bahsettiğimiz alan öyle ufak tefek bir alan değil.


Hindistan'ın yüzölçümünün çok ciddi bir bölümünü oluşturuyor.


Ve tek bir insanın eliyle yaratılmış bu cennette 115 fil yılının üç ayını geçiriyor.


Yüzlerce gergedan, geyik ve kaplan yaşıyor.


"Aslında ormanı oluştururken en çok zorlandığım ve beni en çok yoran şey yaptığım şeyi korumaktı" diyor Payeng.


"Ormanı insanlardan korumak için sürekli olarak ormanın içinde ve çevresinde km'lerce yürümek zorunda kaldım. Çünkü ekonomik çıkar için ona zarar verebilirlerdi"


Şimdi bu karelere bakın ve bizlerin bu dünyaya neler verdiğini, içinde yaşadığımız eşsiz doğayı onun kadar hak edip etmediğimizin sorusunu kendinize sorun.





























Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler