HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünyadan farklı düğün gelenekleri

İşte dünyanın dört bir yerinden gelinler ve onları farklı kılan detaylar.

Dünyadan farklı düğün gelenekleri

Düğün, dünyanın her yerinde en büyük şenliklerden biri. Ama gelenekler, görenekler, bu ortak paydayı öyle farklılaştırıyor ki… İşte dünyanın dört bir yerinden gelinler ve onları farklı kılan detaylar.


Hindistan

Hindistan’ın Bhopal şehrinde Müslüman Eğitim ve Sosyal Refah Toplumu tarafından düşük gelirli 45’ten fazla Müslüman çift için düzenlenen düğünden, geleneklere göre giydirilmiş bir gelin.


Hindistan

Hindistan’da gelinler, kadınların giydiği sari tarzı tasarlanmış gelinlik giyiyor. Gelinlikler kırmızı renkte ve bol işlemeli tasarlanıyor.


Hindistan

Kına ise gelinin olmazsa olmazı.


Hindistan

Hindistan’da bazı topluluklar yoksul olan çiftler için aynı çatı altında toplu düğün düzenliyor.


Hindistan


Hindistan


Hindistan


Hindistan


Bulgaristan

Burası Bulgaristan’ın başkenti Sofya’dan kilometrelerce uzaktaki Rodop dağlarının tepesinde bulunan ve Pomak azınlığın yaşadığı Ribnovo köyü. Müslüman gelin Kadrie Avdikova (21), Mustafa Buşnakov ile evleniyor. Kadrie, iki gün süren düğün töreninde özel gelin makyajıyla.


Bulgaristan

Bulgaristan’ın uzak dağ köyü olan Ribnovo, Komünist zulümlere rağmen geleneksel kış düğün törenlerini hayatta tutmayı başarmış. Bu köy düğünlerinde gelinlerin yüzleri beyaza boyanıyor ve renkli pullarla süsleniyor.


Bulgaristan

Başına kırmızı tül atılan, başının iki yanından süsler inen gelin, bu haliyle oyuncak bir bebeği andırıyor. Sonra genç kadın, halk müziği eşliğinde köy içinde gezdirildikten sonra müstakbel eşiyle buluşturuluyor.


Filipinler

14 Şubat Sevgililer Günü’nde düzenlenen bir başka düğün de Filipinler’de.


Filipinler

Paranague şehrindeki bir alışveriş merkezinde düzenlenen sivil toplu nikah törenine yaklaşık 256 Filipinli çift katıldı.


İsrail

Burası İsrail’in başkenti Tel Aviv. Gelin Azeb Ghebremichael ve damat Testfom Girmay, geleneklerine özgü kıyafetleriyle Eritre Ortodok Hıristiyandüğün töreninde.


İsrail


İsrail


İsrail

Burası da yine İsrail ancak bu seferki bir Yahudi düğünü.


İsrail

Düğün geleneklerine göre geleneksel Mitzvah Tans dansları sırasında gelin topluluk üyeleri, ailesi ve damat ile dans eder.


İsrail


İsrail


İsrail


İsrail


İsrail


İsrail


İsrail


Tayland

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta bir düğün töreninde damat Bumrung Insupha (35) ve gelin Pornthip Saetow (34), tören sırasında bir tabutun içinde.


Tayland

Budist tapınağı tarafından 14 Şubat Sevgililer Günü’nde düzenlenen düğünde, yedi çift pembe tabutlara yattı. Çiftler tabutlara yatmanın kötü şansı götüreceğine ve hayatlarına mutluluk getireceğine inanıyor.


Tayland

Evlenen çiftler için görkemli ve eğlenceli aktiviteler de düzenlendi.


Tayland


Tayland


Tayland


Tayland

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler