HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünyanın en büyüğü böyle görüntülendi

Dünyanın en büyük hayvanat bahçelerinden ünlü Bronx'u her gün dünyanın dört bir yanından binlerce kişi geziyor.

Dünyanın en büyüğü böyle görüntülendi

Dünyanın en büyük hayvanat bahçelerinden ünlü Bronx'u her gün dünyanın dört bir yanından binlerce kişi geziyor.


1899 yılında, 265 dönüm arazi üzerine kurulan hayvanat bahçesinde 650 türden 4 bin hayvan barınıyor.


Bronx Hayvanat Bahçesi bünyesinde, Kaplan Dağı, Goril Ormanı, Madagaskar, Kelebek Bahçesi, Sürüngenler Dünyası, Akvaryumlar, Orman Hayatı, Dinazor Safarisi ve Himalaya Yaylası gibi birbirinden ilginç 20'den fazla bölüm bulunuyor.


İhtiyaç duyan ziyaretçilere bebek arabası ve tekerlekli sandalye verilen hayvanat bahçesinde, gecelik konaklama ve piknik alanı gibi hizmetler de yer alıyor.


Bronx Hayvanat Bahçesi'nde ziyaretçilerin belirli noktalar arasında taşındığı servisin yanısıra hayvanların yaşadıkları bölümleri dolaşan raylı sistem hüzmet veriyor.


Monoray adı verilen sistem, koltukları amfi tiyatro düzeninde dizayn edilen vagonları sayesinde ziyaretçilere etrafı daha iyi izleme imkanı sunuyor.


Bronx Hayvanat Bahçesi'nde en fazla ilgi gören hayvanların başında nisanda dünyaya gelen kar leoparları geliyor.


Ziyaretçiler, Pakistan hükümeti tarafından Bronx Hayvanat Bahçesi'ne ödünç verilen Leo adlı baba, anne Maya ve henüz adı konmayan yavru leoparın sergilendikleri bölümün önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.


Dağ kaplanları, maymun türleri, deniz aslanları, kutup ayısı, lemurlar, yılan boyunlu kaplumbağalar ve kurbağa türlerinin yoğun ilgi topladığı hayvanat bahçesinin birçok bölümünde yapay iklimlendirme yapılıyor.


Hayvanların doğal ortamlarına uygun olarak yaşam alanları nemlendiriliyor ya da serinletiliyor.





















Piton, Afrika çöl pitonu, Ağaç pitonu, Avustralya Kaya pitonu, Burma pitonu vb. türleri olan bir yılan familyasıdır. Asya, Afrika'da yaşar. Zehirsizdir ve dünyanın en uzun yılanlarındandır. Boyu 9 metreye varabilir. Geyik, kemirgen, yaban domuzu, ceylan ve antilop gibi hayvanlarla beslenir. Boyu 2 metre gibi küçülebilir. Amerika'da yaşamaz,insanların piton yetiştirme merakları nedeniyle bu kıtada da rastlanır hale gelmiştir. Timsah gibi büyük hayvanları da sindirebilir. Genelde sulak alanları tercih eder. Oldukça yavaş ve miskin hayvanlardır. Ağaç pitonları hepçildir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler