HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünyanın en çok fotoğraflanan yerleri

İşte o 10 yer

Dünyanın en çok fotoğraflanan yerleri

10. Michelangelo Square


1869 yılında yapılmaya başlanan İtalya'nın Florence şehrindeki en ünlü meydan


9. Brandenburg Kapısı


Almanya, Berlin'de bulunan Brandenburg Kapısı dünyanın en ünlü kapılarından biri.Prusya kralı Frederick William II tarafından yaptırılan kapı sadece tarihi temsil etmiyor ayrıca Doğu ile Batı yakalarını birbirinden ayıran Berlin Duvarı'nı da temsil ediyor.


8. Sagrada Familia Kilisesi


İspanya'nın Barselona kentinde bulunan bu kutsal Roma Katolik Kilisesi dünyanın en ünlü kiliselerinden biri ve hala inşası tamamlanamamış. 1882'de yapılmaya başlanan kilisenin 2026'da biteceği söyleniyor.


7. Solomon R. Guggenheim Müzesi


New York'ta bulunan ve Frank Lloyd Wright'ın tasarımı olan 1959'da tamamlanan yapı, geleneksel müze mimarlığından bütünüyle farklı bir anlayışı sergiliyor. Guggenheim'ın modern sanat yapıtlarından oluşan koleksiyonu bu müzede sergilenmektedir.


6. Hollywood Bulvarı


Los Angeles, Kaliforniya, ABD'de bulunan; Hollywood Bulvarı ve Vine Street arasında uzanan, ünlü yıldızların adlarının pembe yıldızlar içinde yazılı olduğu bir yürüyüş yoludur. Bu kaldırımda 2.500'den fazla yıldızın ismi bulunmaktadır.


5. Niagara şelaleleri

Kuzey Amerika'nın doğusunda, ABD ile Kanada sınırı arasında bulunan 3 büyük şelaleden oluşur.


Kuzey Amerika'nin en büyük şelalesi olan Niagara, 10.000 yıl önce Kuzey Kutbu'ndan gelen buz kütlelerinin yol açtığı çöküntülerdir. Niagara şelalesi dünyada tek ters akan şelaledir.


4. San Marco Meydanı


İtalya'nın Venedik şehrinde bulunan meydan, San Marco Kilisesi dahil Venedik'in en ünlü yapılarını barındırır.Bu meydan bütün dünyada özellikle güvercinleriyle tanınır. Ünlü kafeler ve lüks mağaza ve restoranlara ev sahipliği yapmaktadır.


3. Giza piramidi


Dünyanın 7 harikasından biri olarak kabul edilen Giza Piramidi, Mısır'daki en eski ve büyük 3 piramidin en büyük olanıdır. MÖ 2560 yılında tamamlanmıştır ve 146,5 metre yüksekliğe sahiptir.


2. Eiffel Kulesi

324 metre uzunluğundaki Eiffel kulesi Fransa'nın Paris kentinde bulunuyor.


Gustave Eiffel tarafından tasarımlanan ve 1889'da yapılan yapı, 1930'a kadar dünyanın en uzun yapısı sayılıyordu. Eiffel Kulesi'ni 2010 yılında 250 milyondan fazla kişi ziyaret etti.


1. Roma Kolezyumu

İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Flavianus Amfitiyatro olarak da bilinen Kolezyum bir arenadır. Usta bir komutan olan Vespasianus tarafından MS 72 yılında yapımına başlandı ve M.S. 80 yılında Titus döneminde tamamlandı.


7 Temmuz 2007 tarihinde, Dünyanın Yeni Yedi Harikası'ndan biri seçildi. Günümüzde depremden dolayı harap vaziyette olmasına ve taşlarının çalınmasına rağmen Kolezyum, Roma İmparatorluğu'nun uzun zamandan beri ikonik sembolü olarak görülür.

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler