HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünyanın en etkili 12 şehri

Forbes dergisi dünyanın en etkili şehirleri 2014 listesini yayımladı. Londra ilk sıradaki yerini korurken New York az bir farkla ikinci sırada. İlk 12’ye giremeyen İstanbul listede 29. sırada yer aldı.

Dünyanın en etkili 12 şehri

Forbes dergisi dünyanın en etkili şehirleri 2014 listesini yayımladı. Londra ilk sıradaki yerini korurken New York az bir farkla ikinci sırada. İlk 12'ye giremeyen İstanbul listede 29. sırada yer aldı.


Forbes dergisi, dünyanın en etkili şehri olarak Londra'yı seçti. Bununla birlikte Britanya, ülkeler sıralamasında ikinci sırada. ‘Büyük Elma' olarak anılan New York ise Forbes'ın dünyanın en etkili şehirleri 2014 listesinde çok az bir farkla ikinci sırada yer buldu.

Fransa'nın başkenti Paris üçüncülüğü, Singapur ise dördüncülüğü kaptı. Yapılan araştırmanın dayanak noktalarını ise şehirlere yapılan yabancı şirket yatırım oranları, çokuluslu şirketlerin yoğunluk oranı, hava ulaşımı ile ilgili sağlanan imkân ve kolaylıklar, finansal hizmetler, teknolojik altyapı, medya gücü ve çok kültürlülük belirledi.


Araştırmaya katkıda bulunan Joel Kotkin, "İmparatorluğun neredeyse yüzyıldan beri gerilemesine rağmen Büyük Britanya ve Londra etkin güç olmaya devam etmekte. Londra bugünde eşsiz bir uluslararası finans merkezi olma özelliğini korumakta ve bu büyük bir itici güç oluşturmakta” dedi.

1- Londra


2- New York


3- Paris


4- Singapur


5- Tokyo


6- Hong Kong


7- Dubai


8- Pekin


9- Sidney


10- Los Angeles


11- San Francisco


12- Toronto


29- İstanbul

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler