HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünyanın en garip müzeleri

Dünyanın en garip müzeleri

Müzelerde genellikle tarih ve kültür sergilenir fakat bu müzelerde ilginç objelerden, farklı fikirlere kadar kimsenin aklına gelmeyecek ürünler sergileniyor. İşte dünyanın en tuhaf müzeleri...


Kaliforniya’daki bu müze 150 milyon yıl önce sonlanan Jura Jeolojik Zamanı’nın özellikle de teknolojik yönünü gösteren maketler ve kalıntılarla dolu.


Bu müzede 400 kadar eski ve deneysel çim biçme makinası sergileniyor. Viktorya döneminden kalma makinaların bile olduğu müze İnigltere Lancashire’da.


1870’lerden de örneklerin bulunduğu bu müzede tam 2 bin çeşit dikenli tel sergileniyor. Bu müzede aynı zamanda Kansas’ın Amerika’ya katkıları hakkında bilgi edinilebiliyor.


Bu müzede Orta Çağ’dan bugüne kadar uygulanan bütün psikiyatrik tedavi yöntemlerini öğrenmek mümkün. Müze Amerika’nın Missouri eyaletinde yer alıyor.


Müze evrenin, yaşamın, insanların kökenini İncil yorumuyla anlatan maketlerle dolu. Müzenin iddiasına göre dinazorlar ve insanlar bir süre beraber yaşamış. Müze Amerika’nın Kentucky eylatinde yer alıyor.


Paris’te bulunan müzede erotizm odaklı Antik Hint, Japon ve Afrika dini sanat ürünlerinin yanı sıra günümüzün erotik sanat ürünleri de sergileniyor.


İzlanda’nın Husavik şehrindeki bu garip müzede İzlanda’da yaşayan bütün kara ve deniz memelilerine ait 100’ün üzerinde penis ve cinsel organ yer alıyor.


Hindistan’ın önde gelen sivil toplum örgütü kurucularından Dr. Bindeshwar Pathak kurumunun kampüsünde tuvaletin gelişimini ve tuvalet şakalarını gösteren bir müzenin ihtiyacını duymuş. Müze şu anda Yeni Delhi kentinde yer alıyor.


Müze kafasından boynuz çıkan bir kadının balmumundan maketi de dahil çok geniş bir kafatası örneklerine ve anatomik örneklere sahip. Müze Amerika’nın Philadelphia eyaletinde yer alıyor.


Doktorların çok önceleri histerik olduğunu düşündükleri kadınları tedavi etmek için kullandıkları vibratörleri toplayan Jaoni Blank’ın açtığı müzede antik ve modern vibratörleri görmek mümkün. Müze Kaliforniya’da yer alıyor.


ABD’nin Teksas eyaletindeki Dallas kentinin Plano semtinde bulunan Ünlüler Müzesi’ndeki Hamamböceği Salonu


Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’deki Sulabh Uluslararası Tuvalet Müzesi


Hollanda’nın başkenti Amsterdam’daki İşkence Müzesi


ABD’nin Georgia eyaletindeki Columbus kentinde bulunan Beslenme Çantası Müzesi


Fransa’nın başkenti Paris’teki Lağım Müzesi


Nevşehir’deki Avanos ilçesinde bulunan Saç Müzesi


İngiltere’nin Lancashire kentindeki Çim Biçme Makinesi Müzesi


Çin’in başkenti Pekin’deki Musluk Suyu Müzesi


ABD’nin Wisconsin eyaletindeki Horeb Dağı’nda bulunan Hardal Müzesi


ABD’nin Kansas eyaletindeki La Crosse kentindeki Dikenli Tel Müzesi


Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Ünlülerin İç Çamaşırları Müzesi


ABD’nin Arizona eyaletindeki Sahuarita’daki Titanyum Füze Müzesi


ABD’nin Minnesota eyaletindeki Austin kentinde bulunan Spam Yiyecekleri Müzesi


İngiltere’deki Cumberland Kurşun Kalem Müzesi


ABD’nin Kalifornia eyaletindeki Burlingame’de bulunan Pez Şekerleri Müzesi

En Çok Aranan Haberler